Jump to content

.avi Formatlı Videoyu Vcd'de Nasıl Izlenir?


Recommended Posts

Arkadaşlar, elimde .Avi formatında ders anlatım videoları var. Örneğin bir konusu; 143 mb ve 42 dk (Muhtemelen daha önceden bir şekilde fazla yer kaplamasın diye convert etmişler.). Bu videoları cd'ye çekip arkadaşlara vereceğim. Arkadaşlar evlerinde bulunan klasik VCD player aracılığıyla izleyecekler. Görüntü kalitesi bozulmadan ve videoların kapladığı alan artmadan Cd'ye ne şekilde yazmalıyım ki klasik VCD playerde sorunsuz izlensin?

Link to comment
Share on other sites

Kapladığı alan artmadan vcd' de çalıştırman biraz zor çünkü cd' ye yazarken vcd formatının gerektirdiği dosyaları da atmak zorunda. Yoksa vcd' de izleme olayını unut. Ama dvd player deseydin direk veri olarak yaz derdim. :)

Link to comment
Share on other sites

nero ile video cd seçeneğini seç yazdır encode edip mpeg yapacaktır sorun yaşamazsın.Ama görüntü bozuk olabiliyor aviye göre bunu için tmpgenc kullan harika bir bir program filmi genişletip daraltabilirsin sesi %500 arttırabilirsin çok özelliği var ve çok kaliteli çeviriyor enazından 10 yıldır kullanıyorum

Link to comment
Share on other sites

Resimli anlatımdır. Denendi, çalışıyor.

Bende yapmaya çalışayım, verimli sonuç alırsam güzel olur.

total video converter ile vcd formatına çevir bitince soruyor cd ye yazılsınmı diye cd yi tak evet e bas

zor değil

Cd 700 mb, ortalama 4 video sığar, 4 videoyu bir cdye atabilir miyiz bu şekilde ?

Link to comment
Share on other sites

Avi formatından MPG’ye çevirince boyut, yanlış hatırlamıyorsam, küçülüyordu. Ancak bir kaç mpg, bir cd'de nasıl çalıştırılır, denemek lazım. En sağlam yol, videoları önce birleştirip sonra vcd haline getirmektir, diye düşünüyorum. Ancak 65-70 dakikayı geçenlerin vcd'ye sığacağını sanmam.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...