Jump to content

Çok Yapmacık Ve Basit Geliyor...


YeniçeRiyan-i

Recommended Posts

Sanal alem dediğin insanları değiştirmiyor.Kolaycı,asalak,vasıfsız ve konuşmaktan dahi aciz asosyal varlıklar insanların kendilerini bi cacık sanmasına yarıyor ama yeri geldiğindede lafı gediklerinin tam ortasına oturmayıda biliyoruz.Emre benim nerdeyse 2 senedir arkadaşım,dostum.Geçen buluştuk daha ve sanki her zaman buluşuyo gibi gezdik tozduk.Hatta adamın yanında ayakta uyuyorum :) Ama sonuçta ne oldu? Ben sevdiğim bi arkadaşımla kumru yedim,kilometrelerce yürüdüm,feribota bindim,teleferiğin 3 senedir çalışmadığını öğrendim.Olduda oldu babalar..

Olay sanale sanal manal demeden bi arkadaşlığı daimi kılabilmektir.Olay önce insan, sonra ; üye,user,kullanıcı,admin,moderatör,vip,zırt pırt olmaktır.İnsan olmadıkça,insanlığının farkında olmadıkça """ben asosyalim,ben sokağa çıkmam,hayatım bilgisayar,modifiye,oyun,ot,çöp"" diyen ve beyninin olduğunu sanan saman yığınları her daim aramızda olacak

Saygılarımla

o Bizim iyi niyetimizden geliyor neden sizlerde böyle yapmayasınız ? Yeterki atıp savurmayın.Kendiniz olun.Bu yazdıklarım umarım birilerien gidiyordur.Ve mümkünse görmek istedigim kişiyi bu kouya dahil olmasını istiyorum.İnşallah dahil olur.

burada tanıdıgım tanıstığım o kadar insan var kı hepsi birbirinden değerli ve önemlidir benim için...

bu konuda bır kaç sözde ben sölemek istedim insanoğlu ne ekerse onu biçer ne yaparsa o karşısına elbet bı yerden cıkar... zaten yazdıgı harflerden konustugu kelimelerden kurdugu cümlelerden kendisi hakkında karşı tarafa tüyolar verir. asıl olan niyettir.

bu forumun şu zamana kadar bana hep artı yönleri oldu kendi açımdan hiç eksi tarafını gormedım. ama bazı ınsanları anlamak mumkun degıl yardımlasma yada paylasım ne daha bunları bıle bılmeyen yerı geldımı teşekkür butonuna bile basamayan arkadaşlar var buralarda...

bunun nedenınıde zaten oncekı mesajlarda yazmıs bazı arkadaslar eğitim den kaynaklanıyor...

oldukları gibi görünmek için çabalasa hiç bir sorun yok . ama nedense hep başka ıfadelerın yuzlerın arkasına geçmeye calısıyorlar. unutmayalım ki kimse kimseden ustun değildir.

konu uzar gider böle ama asıl olan nıyet yeterki nıyetler kotu olmasın... saygılarımla

Niyet niyet niyet ! (iyi )

Link to comment
Share on other sites

aslında bir cok insanın bunu görüpte susması gibi bir şey ama sen gercekten bunlara göz yummamışın kutlaırm seni kardeşim. hani burası sanal ya cok büyük bir platfor at ata bildiğin kadar diye düşünüyorlar. benim kapım herkeze acık isteyen her zaman buyursun gelsin. ne kişisel bilgilerimi saklarım nede kendimi. ya göründüğün gibi ol yada olduğun gibi görün. felsefesini unutuyor insanlar

saygılarımla...

Demi Saklamıyoruz :D

Link to comment
Share on other sites

Birzamanlar ben daha bir beterdim (Tipe bak yazdığı yazıya bak) gibi " nhaber,shey, vhay v.s v.s" gibi şeyler yazardım bir de utanmadan savunurdum şimdi aklıma gelince biraz da gülüyorum ama çoğunlukla kızıyorum ve moderatörümüz sağolsunbana bi uyarı attı sonra baktım doğru söylüyor ben de elimden geldikce düzelmeye çalıştım ki hala da "sanal kişilik" ile gerçek kişiliğimi oldukca aynı tutmaya çalışyıroum yani kısaca beni tnctr düzeltti o gün bugündür böyleyim :) Tekrar yaparmıyım aman Allah göstermesin benim gibi konuşan gerçekle sanal arasında zerre benzerlik olmayan 7 yıllık en iyi arkadaşlarımla da bu yüzden mesafe koydum artık görüşmüyorum :p Konu için teşekkürler gerçekten güzel bi noktaya deyinmişsin :)

Link to comment
Share on other sites

öncelikle yorumların hepsini okumadım ama okjuduklarım bana dediler ki "ulen hazır adam bize çamur atmış, bari biz de çamuru atalım da bize ucu dokunmasın", sözüm meclisten dışarı...

Kendi adıma konuşayım, bu forumda ve diğer bütün forumlarda hem nickim hem parolam hem avatarım hem de üslubum aynıdır. (porno içerikli forumlarda bile).

Amacım siz sevgili kardeşlerime abilerime ablalarıma elimden geldiğince faydamın dokunması, ve bu vesileyle siz sevgili dostlarımdan 3-5 bişey öğrenmek. Böyle böyle 3 senedir aktif olarak internet alemindeyim. Kah tartıştıklarım oldu, kah sarsılmaz dostluklar kazandım, kah sevgililerim oldu her ne kadar sanal da olsa... Sonuçta elime ne geçti biliyor musunuz? Koca bir HİÇ! Ama bu işin bir de manevi yönü var; başta forumlar olmak üzere (ayrımcılık yaparsam çok terbiyesizlik etmiş olurum) internet aleminden terabaytlara sığmayacak kadar çok şey öğrendim. Bu yüzden hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Biliyorum herşeye burnumu sokmak haddim değil ama yorumlarımda da görürsünüz, elimden geleni ardıma koymamaya çalışıyorum yardım konusunda. Beğenilme korkum yok çünkü biliyorum hiçbirşey mükemmel değildir ve her zaman karşına senden daha iyileri çıkar.

Başta TNCTR olmak üzere sanaldaki bütün insanlardan tek ricam var; kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkasına yapmayın! Bunun içinde yalan da var, sahtekarlık da; dost kazıklamak da var, riyakarlık da...

---

konu bağlığını "içini dök, rahatla" olarak değiştirsek mi ki :lol:

Link to comment
Share on other sites

Benim gibi herkezinde bu konudan rahatsız olduğunu görmek hoş.. ^_^

gercek şu ki Bu durumdan iğrenen biriyim..

iğrenirim çünki..

şahsen 19 yaşındayım ve karşımdakinin benden büyük olma ihtimalini düşünerek 'abi/abla' derim. sırf saygımdan. ve olan olur.. çoğu kez karşımaki vasıfsız bi küçük çıkar. bencede gülünç bi durum.. bi çoğu bunu belli etmeyip bundan anlam veremediğim haz alır. [ seslenişim onlara.. :D kendini kandırıyorsun dostum.. :D ]

iğrenirim çünki..

kimsenin sanki 'anasının/bacısının/ecdadının' değeri yokmuş gibi küfürleşirler.. sırf bunu yapan sitelerede sahip bir milletiz.. Bu yüzden online olan 10 larca oyunu terk etmişliğim vardır..

ve çoğu kez en iyi bildiğim konuda bile benden daha iyi bir bilen vardır diye susarım.. ;) fakat genel olarak yanlış yönderirilir bilgi bekleyen.. 'yetenkli kardeşlerimiz' sayesinde..

ve yine onlar sayesindedir [bence] yaşıtlarımın içinde bulunduğu edebi çöküntü..

Link to comment
Share on other sites

İnsanlar gerçek hayatta yaşadıklarının dışa vurumunu sanal alemde gösteriyor.

Haliyle buda hiç hoş olmuyor.

Galiba sanalla gerçeği birbirinden de farklı görmemek lazım.Bazıları buradakileri yazanında insan olduğunu unutuyor.

Bazende "sanal" alemde kabadayılık yapmaya çalışan insanlar var.İşte beni onlar çok güldürüyor.

İnsan öncelikla saygılı olmalı.Karşındaki ister "sanal" ister "gerçek" te karşısında bulunsun saygı göstermeli !

Link to comment
Share on other sites

16 yıllık ömrüm boyunca herkesi kendim gibi sanmanın cezasıı çektim.

sanal alemde sanki herkes benim kafadan benimle aynıymış gibi davrandım.

sanki internet aleminde herşey benim için yapılmış gibi hissettim.

bunu atlatmam çok uzun sürdü taki uyarım %80 e vurana kadar..:)

7 ay önce internetimi alınca tnctr ye girdim ilk ve tek takıldığım site idi.:)

nerdeyse 15 gün öncesine kadar sanki tnc de başka kimse yokmuş bütün site sanki benim için yapılmış gibi yazdım

çünkü herşey benim istediğim gibi olsun istiyordum. (bu arada kimi kırdıysan özür dilerim)

işte tecrübesizliğin cezaları ::: 4 uyarı aldım birkaç kez sinirlenip yazdım ama o ben bu benmiydim bilmiyordum

çünkü ben böyle yaparmıydım geçen hafta msn kayıtlarına baktım yaparmışım. dünyanın benim etrafında döndüğümü sanıp yaparmışım

haşaa o kayıtların hiç birinde bir küfür yada argo yok ama kırmışım işte arkadaşlarımı.

YENİÇERİ hani sen yazdınya sanal ile reali karıştırma aynen öyle bir şey yaptım

karşı apartmandaki arkadaşıma sanki onu bir daha görmeyecekmişim gibi internette gibi yazdım.. üzdüm.. kırdım.. :( :(

bunun farkına msn kayıtları okuyunca vardım. ancak elden ne gelir.......arkadaşıma söylediklerim sanki çivi gibi ona saplanmış özür

dilemeye çalışınca da o çiviler sökülmüş ancak yerine yine çivi izleri varmış gibi idi şimdi bunu hissettim...

ben interneti de kendim gibi sandım tnc yi de kendim gibi sandım..

şimdi bunu telafi etmeye çalışıcam inşallah:::

saygılarımla

TECRÜBESİZLİĞİN ALLAH BELASINI VERSİN
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bunun sanalı reali yok adam olan adam sanal diye burada asıp kesmez,bol keseden atmaz,bir söz edip 3 gün sonra sözünden vazgeçmez sanalda olsa real de olsa burası sizin kişiliğini yansıtıyor.Beni nasıl olsa kimse tanımıyor deyip hakaretler etmek sözler edip arkasında durmamak işte o kişinin bastırılmış gizli kalmış bölümüdür.Yani kendi kendini kandırmasıdır Emre aklındaki isimleri de verseydin de bu kişilerin savunma hakkı olsaydı.Konuya yazmak istemedim ama herkes birilerini suçluyor kim peki bu kişiler içlerinde bende olabilbilirim Emre'de en azından çoğunluk kabul ediyorsa belki bazı şeyler değişebilir.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

O kişi Kendini biliyor Emin olun biliyor hala yazmaktan çekiniyormu yoksa yazmakmı istemiyor bilmiyorum ama herşeyin farkında.İsim vermek istemiyorum vermeyecemde ama o kendini biliyor çevremdekilerde.

Ne yani sen sütten çıkmış ak kaşık mısın ki başkasını böyle basit bir şey için yargılıyorsun? Bugün herkes internetteki gizli kimliğinin altına saklanarak bir şeyler yapmıştır.

Link to comment
Share on other sites

sanal dünya cidden boş ve asalak insanlarla dolu.

Tnctr yi severdim.şuan sevgim az.saçma sapan konular açılmakda ve sanki kendisi çok suçsuzmuş,kendisi herşeyi biliyor edasında insanlar dolaşmakda. :rolleyes: abi nedir derdiniz?niye kasıyorsunuz?Gerçekde neyseniz öyle olun yahu!Asosyal olmayın yahu!

o böyleymiş,şu şöyleymiş.yahu sizene ne kimseden?herkes kendinin danışmanı! :pardon: Şimdi gelelim sanaldaki insanların yapılarına;

bazıları kendini herşeyi biliyormuş gibi gösteriyor,hatta o kadarki konularda bir açıklama yapıyor okusu anlamaz zavallı insan :rofl:

bazıları doğrucu tavrında takılıyor;sanki herkes yanlış bir o doğru! :huh:

bazıları asosyal kimlikde bulunuyor ki zaten sanal alemin çoğu öyle :huh:

açıkcası bırakın bu işleri abi.Bakın ha sanal ha gerçek insan kendi olmalı ve dosdoğru olmalı...

He şimdi bana gelelim :D beni bilen bilir.işim gücüm dalga,geyik,muhabbet.inancım az.babamdan nefret ederim.tanıyan bazı arkadaşlar bilir.Ha ben şişkoyum :D ben garfield gibiyim.tembelliği seven bir zeka kübüyüm :D ama ben gerçekdede böyleyim sanaldada böyleyim.

Gerek duymuyorum sanal alemde atıp tutmayı,asıp kesmeyi.ne gerek var. ;) Xkişisi y kişisine şöylesin demiş.başkasıda z kişisi hakında konu açmış.arkadaşım unutma herkes kendinden mesul!

uzun lafın kısası nerde olursanız olun kendiniz olun!ve kalp kırmamaya dikkat edin ;)

Link to comment
Share on other sites

Ne yani sen sütten çıkmış ak kaşık mısın ki başkasını böyle basit bir şey için yargılıyorsun? Bugün herkes internetteki gizli kimliğinin altına saklanarak bir şeyler yapmıştır.

Değilim abi illaki yapmıştır ama olması gerekeni ben yazdım.Neyse

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...