Jump to content

Talhash 1.0 ( Tamamen Türk Yapımı )


MostWanted
 Share

Program Nasıl Olmuş?  

249 members have voted

  1. 1. Değerlendirme



Recommended Posts

  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

peki hocam yeri değil ama ufak bir Antivirüs benzeri bir program yaptım tek derdim şu dosya araması (daha önce de sormuştum size de forumda da ama tam alamadım cevabını)

şu aramayı sizin de dediğiniz gibi "Sınırın sadece hayal ettiğin kadar" lafıyla hareket edip geliştirmek iyi olurdu valla

Sadece programa inf dosyasındaki isimleri bilgisayarın tümünde "Alt klasörler vs .vs" aratamadım gitti .

Acaba siz aramayı nasıl halletiniz diye sorsam açgözlülük etmiş olmam umarım .

Teşekkürler ..

Edited by Dj Demir
Link to comment
Share on other sites

* Program Features

(program yerine talhash ismini kullandım hep öyle yapmazlarmı isim akılda kalsın diye..)

* Talhash supports MD5, Sha-1 and Crc32 values.If you want you can add new values to Talhash.

* You easily control your files with drap and drop. Talhash supports multiple drap and drop feature.

* You can choose which values will be appeared in the list. For example to gain time you can disable other values except MD5 to show only MD5 values.

* Right-click context menu integration. By choosing this option in the setup menu you can reach much more easier to Talhash. By right-click context menu you can copy any value of the file or you create exe or mos files. Also you can easily arrange values of right click context menu or disable right-click context menu by options.

* Programın şu anda iki dil seçeneği bulunmaktadır( İngilizce ve Türkçe).Eğer dili seçtiğinde altında kırmızı renkte Lisansız yazıyorsa o dil tarafımca onaylanmamış demektir (Hatalar içerebilir).Çevirmek isteyen veya herhangi bir hatayı düzeltmek isteyenler burdan bildirebilirler.Dil dosyalarına erişebilmek için programın kurulu dizinindeki "languages" klasörüne gidiniz..

Bu özellik değildir. Sadece yardımda bulunması gereken bir açıklama. Programın çoklu dil desteği var. Henüz yeni olduğu için ingilizce ve türkçe bulunuyor. yeni çevirileri bana gönderin..... Lisansız olayı yerine orjinal yada onaylanmış dil dosyası yazsaydı daha iyi olabilir miydi?. Dil dosyasına da baktım biraz kafam karıştı :D

* Talhash have multi language support. Now Talhash supports only English and Turkish. If there writes unlicenced for the language that means this language file is not approved by the program. (It may include errors.) If you want to Talhash into your language you can notify here. Language files are in the program directory.

* Improved compare section. Talhash automatically choose which value you want to compare depending to your value. ( çeviriyi kısalttım çünkü yardımda olur tekrar neyin nasıl yapılacağı.)

İngilizceden türkçeye daha kolaymış gerçekten. :D Şimdilik bu kadar çevirebildim 2 saatimi aldı. 7 senedir ingilizce konuşmayınca böyle oldu :S. Parça parça devam edeceğim devam etmeden de şunu sorayım bu ingilizce metin nerede yayınlacak çünkü yayınlanacağı yere göre çeviri değişir forum program tanıtımı yardım vs..

* Not: Unutmadan ayarlar ini dosyasında olduğu için mi bilmiyorum program yönetici olarak çalışmazsa ayarlar kaydedilmiyor eski ayarlarla açılıyor. Sistemde 7 kurulu....

Edited by ozgutozkan
Link to comment
Share on other sites

* Simple search section. You added lost of file to the list and now you can't find the file, which you are looking for. This property is just for you. The search section is small but effective. When you search a file (çok fazla dosya atmışım bu özelliği anlamak için uzun sürüyor sadece çok büyük dosyalarda uzun süreceğine dair bir uyarı veriyor bitip bitmediğini bile zor anlıyorsun winrar rar'dan çıkartma yada dosya kopyalama gibi 0dan 100'e giden bir menü güzel olabilir böyle durumlarda yoksa benim gibi ne kadar süreceğini anlamayıp görevi sonlandırabilir herkes.) it's jumps to the line of the file also if there is a similar file exist find button changes into next button.

Link to comment
Share on other sites

@ozgutozkan dediğinde haklısın hatta bu konuyu blackman ile tartıştık fakat henüz bitme süresini yada uzun sürüp süremeyeceğini bile bulamıyoruz.Yapabildiğimiz an bunu aktaracaz.Şimdilik bunu sunumdan belirterek bahsediyoruz.Çeviriyi bitirdiğinde toplu halde atarsan güzel olur (:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...
  • 6 ay sonra...

Exe Oluşturma Özelliği

Modifiye Xp yapıyorsunuz.Sürekli şikayetler geliyor işte şu çalışmadı bu yanlış oldu gibi.Ama normalde sorun yok.Kullanıcıya diyorsunuz ki iso dosyasının md5 değerini karşılaştırın ama acemi yapamıyor.İşte bu durumda bu özellik yardımınıza koşacak..İso dosyanızı programa atıp exe oluştur diyorsunuz (yada sağ tuş seçeneği koymuşsanız sağ tıktan exe oluştur diyorsunuz) exe'nizi kaydedeceğiniz yeri seçtikten sonra sonra dosyanızın exe oluşuyor.Ondan sonra kullanıcıya bu exeyi verip isterseniz o isonun yanında çalıştırmasını istiyosunuz isterseniz dosyayı üstüne sürüklemesini istiyorsunuz iki türlüde olur Ya da bunlara hiç gerek kalmadan direk arşivinizi sfx olarak oluştursunuz exenizi çıkartıktan sonra çalıştır dersiniz hemen kendi kendi kontrol eder.

Evet bununla ilgili bir özelliği var.Yanlışlık yok..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

[quote name='scap' date='12 September 2011 - 18:20 ' timestamp='1315840800' post='1078200']
Nod32 4 içerisindeki bi dosyayı virüs olarak gördü bilgin olsun diye söyledim
Dosya : TalHash\tools\Hash9.dll bu dosyayı
[/quote]

MostWanted bi kaç gündür yok sanırsam taşındığı eve internet almaya çalışıyor ondan ben yardımcı olmaya çalışıyım üstede belirttiği gibi açılışta güncelleme kontrol ettiği için öle bir algılama hatası oluşuyor onun dışında herhangi bir zararlı yazılım içermemektedir...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Selam Kardeşim Emeğine Sağlık.. Bir TÜrkün PRoğram Yazması Her Zaman Gururlandırır Bizi

Yalnız Şöyle bir Problem Yaşadım. Eset Nod32 v5 Kullanıyorum İndirme Yaparken Daha İndirme Bitmeden Virüs Olarak Gördü Ve Engelledi İndirmemi ?

Caps da Koyayım

[img]http://a1112.hizliresim.com/s/r/19mv1.jpg[/img]

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...