Jump to content

Pardus 2011 Çıktı!


 Share

Recommended Posts

  • Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 hafta sonra ...

Herkesin bilgisayarına Pardus 'u Yüklemesini diliyorum. Windows kullanıyor olmanız, Türk Malı bir işletim sistemini de (yanına) kurmanıza engel değildir. Bir süre pardusu kullandıktan sonra windows 'a geçince farkedeceksiniz ki pardus kullanmak gerçekten çok zevkli.

Kolay Gelsin.

Link to comment
Share on other sites

mrb arkadaşlar pardusun en yeni sürümünü geçenlerde kendi sitesinden indirmiştim bilgisayarıma 8-10 kez kurmaya çalışmama rağmen birtürlü beceremedim.biliyorum bu yorumu yazmam gereken asıl yer burası değil topic sahibinden ve rahatsız olan tüm arkadaşlardan özür diliyorum.Eğer bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Sorunum : USB Bellek ile yüklemeye çalıştım hiç CD ile denemedim ne yalan söyliyim ama sorunun bellekten olduğunu düşünmüyorum çünkü,sistem kuruluyor yada ben öyle oldugunu sanıyorum pardusunuz başarıyla kurulmuştur kullanmaya başlıyabilirsiniz ekranı geldikten sonra ileri diyince PC res atıyor.Buraya kadar gayet normal ama sistem acılmıyor Boot dosyası bulunamadı yada yanlış hatası veriyor!Biraz araştırdım google amcada fakat benim gibi bikaç mağdur arkadaşta da aynı sorun olmuş ama konulara cevap veren olmamış.Eğer siz yardımcı olursanız ilgili konu veya link varsa burdan veya öm. ile verebilirseniz çok sevinirim.Site kurallarını ihlal edici bişi yazdıysam affola...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

pardus un düzelmesi imkansız karşısında dev microsoft var....ya satın alırlar,ya diğerlerini uygularlar.....

Onun da karşısında binlerce gönüllü programcısı ile açık kod yazılımcıları var ki lisanslarında para karşılığı kullanmak yasaktır. zira virefon kütüphanelerinin içinde ffmpeg kütüphaneleri olduğu için açık kaynak koda dönüştürüldü. v.s. sonuçta açık kaynak ta da lisans durumu var sadece parasız.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar ne olursa olsun desteklemek için en azından kurmanızı öneririm pardusun 2. sürümündeki bazı özellikleri windows7 de bize hala sınırlı bir şekilde sunuyor bu kadar zorluğu para ile alırken ücretsiz yerli malı bir kaliteye duyarsız kalınmaz herhalde :))

Link to comment
Share on other sites

Kemal hocam beta sonrasında parola kabul etmeme sorunu kalktı. Firefox da Beta 2011 ile 4.0prebeta8 oldu. ATI sürücülerini test etmedim daha. Bu arada parolayıda bi şekilde kabul ettirebiliyoduk alpha sürümlerinde de kde fail session gibi bi seçenek vardı giriş ekranında seçtikten sonra açılıyodu. Tüm sürümlerini test ediyorum ve inş etmeye devam edicem...

Edited by winvistafiko
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

arkdaslar pardus depoyu bir inceleyin istedgini hersey var orda ben onu gordum winap benzeri vede daha baska altarnetif seylerde ben 2011 kulanıcıyım ama arkadaslar windos gibi devleşmiş butcesi bizim develtin butcesinden bile daha buyuk bir sirketen soz etginizi hatırlatırım amacım sizleri eleştirmek degil sande hangi konuda konustugumuz hatırlatmak depoda olmadıgını dusundugunuz vede olması pardusa katkı saglacagnızıı dusundugunuz prgleri

Please register to see this content.
burdan yeni paket istemek var ordan prg ile bilgileri verirseniz size bilgi verilecekdir mutlaka arkadaslar eksisklikler giderilmek için vardır hepberaber eksiklikleri giderilim derim saygılar

Link to comment
Share on other sites

USB Flash diske Çalışan Pardus 2009.2 nasıl kurulacağını

Please register to see this content.

adresinde anlatmıştım, umarım faydalı olurum.

arkadasılm ben ubden kurulum yapıyorum boylikle daha hızlı vede daha saglam bence

mkfs.ext2 /dev/sdb1 -L USB-Pardus bu komut ile usb aygıtımı formatlıyorum boot özliği ile beraber

vede konsoldan isonun oldugu yer girip isoyu yazdırmak kaldı bunundugu yere gidelim

önnek

dd if=Pardus-2011-Nightly-x86_64-[20101103].iso of=/dev/sdb bs=4M

bu komut ile yazdırıyorum

dd if=yani sizler bu aralıga isunun tam adını yazacaksınız yukarı oldugu gibi of=/dev/sdb bs=4M

dd if= of=/dev/sdb bs=4M bu da içinde iso omakdan safi komut kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Pardus 2011 Beta Yayınlandı

pardus-2011.jpg

Pardus 2011'in kararlı sürümü için önemli bir adım olacak beta sürümü, hem 64 hem de 32 bit mimariler için Çalışan ve Kurulan görüntüler olarak sunuldu. Pardus 2011 Sürüm Yöneticilerinden Gökçen ERASLAN'ın geliştirici listesine attığı iletiyle Pardus 2011 Beta sürümü duyuruldu.

Hatırlayacağınız üzere, ikinci alfa sürümü 16 Eylül'de duyurulan Pardus 2011'in beta sürümünün çıkış tarihi YALI, PiSi ve diğer altyapılardaki köklü yeniliklerin daha iyi test edilebilmesi için 14 Ekim'den 21 Ekim'e alınmıştı. Böylece beta sürümünde Pardus 2011'ye eklenen pek çok yenilik kararlı bir yapı almış durumda.

Beta'da Bizleri Neler Bekliyor?

Şimdi, Gökçen ERASLAN'ın mesajından bu sürümde bizleri bekleyen yeniliklere ve özelliklere hep beraber bakalım.

Uygulama Çeşitliliği

* Görüntülere Alfa 2 sürümünden bu yana, 150 yeni paket ve 633 güncelleme dâhil edildi.

Pardus Teknolojilerindeki Yenilikler

* YALI, LVM/RAID desteği ve disk bölümlendirme ekranıyla yepyeni bir arayüze kavuştu. Pardus 2011'de sunacağı özellikleri tam olarak sağlar durumdaki YALI, her zamanki gibi kolay, kararlı ve hızlı.

* Açılış ekranı, Pardus 2011 ile birlikte baştan aşağı yenilendi. 2011 sürümü, Plymouth teknolojisiyle daha zengin tema desteği ve daha yetenekli animasyonlar sunuyor. Playmouth'un nasıl bir şey olduğunu şimdiden görmek istiyorsanız YouTube üzerinden görebilirsiniz. Pardus 2011 için kendi yaptığınız özel Plymouth temalarını kullanmak isterseniz Google üzerinden bulabileceğiniz pek çok nasıl belgesinden nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Şuradaki birkaç yazı ilgilinizi çekebilir bu konuyla ilgili. Siz de Pardus üzerinde aldığınız açılış ekranlarını video paylaşım siteleri üzerinden paylaşarak Pardus 2011'i henüz kurmamış olanların bu yeniliği görmesini sağlayabilirsiniz.

* Paket Yöneticisi arayüzünde yapılan bazı yenilikler ve efektlerin yanı sıra PiSi altyapısında yapılan iyileştirmelerle çok daha hızlı paket güncelleme ve kurulumu gerçekleşiyor.

* 2011 sürümü kullanıcı isteklerinden paket puanlama ve uygulamaların ekran görüntülerinin gösterilmesi için gereken altyapı bu sürümle birlikte kullanıma giriyor. İçeriğin hazırlanacağı web arayüzüyle ilgili çalışmalar sürüyor.

pardus2011beta-paket-yoneticisi.png

KDE 4 Masaüstü Ortamı

* Pardus'un öntanımlı masaüstü ortamı KDE, 4.5.2 sürümüyle geliyor. Bu sürümde KDE masaüstü ortamının en önemli bileşenlerinden Plasma, dosya yöneticisi Dolphin, masaüstü efektleri ve daha pek çok uygulama, yapılan pek çok hata düzeltmesi ve iyileştirmeyle daha kararlı, hızlı ve yetenekli hale geldi.

pardus2011beta-masaustu.png

* Masaüstü kullanıcılarının sıkça kullandıkları çoklu ortam oynatıcısı Amarok, tarayıcı arayüzü Skanlite, torrent istemcisi Ktorrent, video oynatıcı SMPlayer gibi uygulamalar beta sürümde kurulum görüntüsüne dahil oldular.

pardus2011beta-ktorrent.png

Yeni ve Güncellenen Uygulamalar

* Firefox, yeni kararlı sürümüne hızla yaklaşıyor. 4.0b8pre sürümü hem tarayıcı ve eklenti yönetimi arayüzünde iyileştirmeler, hem de sekme gruplama, bilgisayarlar arası yerimi, parola ve tarih eşleştirme gibi birçok yeni özelliği sunuyor. Geliştiriciler için önemli özelliklerin başında da HTML5, CSS3 ve WebM gibi teknolojilerin desteklenmesi geliyor.

pardus2011beta-firefox.png

* İnternet tarayıcısı olarak Firefox dışındaki alternatifleri tercih eden kullanıcılar için Chromium ve Rekonq gibi uygulamalar da hazır bekliyor. Çıktığı günden bugüne popülerliğini sürekli artıran Chromium, Pardus kullanıcılarının çok istediği uygulamalardan biriydi.

pardus2011beta-chromium.png

* Kullanıcılar, Pardus 2011'de ofis ihtiyaçları için OpenOffice.org'un özgür bir proje olarak devamı niteliğindeki LibreOffice'i, Türkçe yazım denetimi, eklentiler ve uyumluluk gibi konularda Pardus geliştiricilerinin iyileştirme ve özelleştirmeleriyle deneyebilecekler.

pardus2011beta-libreoffice.png

* Sistem Ayarları artık Wacom tablet, Touchpad ve Bluetooth aygıtlarını da ayarlayabiliyor. Yeni bilgisayarları olan kullanıcılar için Linux çekirdeğinin 2.6.36-rc7 sürümü güncel donanımlar için destek sağlıyor.

pardus2011beta-bluetooth.png

Beta Bizden Neler Bekliyor?

Pardus 2011'in kurulabilir görüntülerini buradan, doğrudan DVD/USB üzerinden çalışan görüntülerini ise şuradan indirebilirsiniz. İndirdiğiniz görüntüleri doğrudan bilgisayarınız üzerinden kurup kullanmaya başlayabileceğiniz gibi, sanal bir bilgisayar üzerinden de deneyebilirsiniz.

Son olarak, bu Beta'nın bir "deneme sürümü" olduğunu söylemekte fayda var. Pardus 2011 ile çalışmaya başlayan tüm kullanıcılarımızın karşılaştıkları eksiklik ve sorunları Hata Takip Sistemi üzerinden Pardus geliştiricilerine bildirmeleri ve Test Ekibi'ne katılmaları, daha iyi ve kararlı bir Pardus 2011 için son derece önemli.

Kısacası, beta çıktı. Tadını çıkarın :).

Tüm İndirme Adresleri;

http://www.pardus-linux.org/pardus-indir/pardus-2011-indir/

Link to comment
Share on other sites

[quote name='mfs776' date='07 Kasım 2010 - 19:15 ' timestamp='1289153708' post='911817']
ati sürücünü kurmasan daha iyi bence kurunca gerçekten daha kötü oluyor :D
[/quote]
2011 beta gerçekten müthiş kubuntu nun son sürümdeki faciasından sonra :D
sürücüyü kurunca açılmadı tabi :p
rc 25 kasımda duyurulur

Link to comment
Share on other sites

[quote name='erdal1555' date='10 Kasım 2010 - 07:17 ' timestamp='1289370452' post='913101']
arkadaşım bu beta sürümü ne kadar da türkçe dili işaretlesekte ileri geri tuşları türkçe ancak kurulum kısımları ingilizce bize kurulumu resimli anlatırmısınız? Neden acaba ingilizce kurulumu devam etmektedir.Cevaplarsan şimdiden teşekkür ederim.
[/quote]
daha beta olduğu için linux unda temeli ingilizce olduğundan
neden ingilizce dersen dünya ortak dili ingilizce

kurulumda sana bir tiyo verim kuruluma başlarken bi uyarı veriyor ona en sağdaki soldan sağa 4. seçeneğe tıklayıp devam et

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

[center][size="5"][color="#000000"][b]PARDUS 2011 Takvim yine değişti[/b][/color][/size]

[img]http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2010/07/pardus2011.png[/img]

[size="4"][color="#9932CC"][u][b]Takvim yine değişti. beta 2: 2 aralık'ta, rc : 30 aralık'ta ve kararlı sürüm: 20 ocak 2011'de çıkacakmış[/b][/u][/color][/size][/center]

Link to comment
Share on other sites

bari bu yeni sürümü güncel tutabilseler uzun süre :)
2009 da güncellik desen hiç yok herkes şikayetçi ama nafile güncellenmeyecek
bari bunu çabuk çıkarsalardı bu ne böyle durmadan tarih uzatıyorlar bekleyenlere yazık
sonunda ben gene şüpheleniyorum uzatıralar yada kötü çıkartıcaklar güncel tutamayacaklar diye
tarihli sürümlerde en uzun giden 2009 oldu diğerlerinde sonraki sene versiyonu gelmiş ama 2010 yok misal :)
microsoft gibi yapmışlar msn 2009 dan 2011 e geçiş gibi :D

Bu Gidişle Pardus Biter Gibi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...