Jump to content

Pardus 2011 Çıktı!


 Share

Recommended Posts

Pardus 2009

buton3b.png

pardus-tescil__.png

6713PARDUS-kde4-2-1.png

baslik2fo4.jpg

1.png

3.png

5.png

8.png

11.png

13.png

Neden Pardus?

Ülkemizde işletim sistemlerinin bilgi teknolojileri alanında kapsadığı yeri, dolaylı olarak etkiledikleri sektörleri ve genel olarak gelişme hareketi ile ilişkilerini irdelediğimizde şu gözlemlere varılmaktadır:

* Ulusal bağımsızlık, güvenlik ve tasarruf amacıyla, kritik uygulamaların üzerinde çalışabileceği, açık ve standart bir veri yapısını destekleyen, güvenlik izlemesine imkan verecek şekilde kaynak kodu açık olan ve finansal yük oluşturmadan yaygınlaştırılabilecek bir işletim sistemine gereksinim duyulmaktadır.

* Türkiye’nin bilgi teknolojileri konusundaki etkinliğinin katma değerli projelere yöneltilmesi, araştırma ve geliştirme ağırlıklı yüksek teknoloji üretimi yoluna gidilmesi gerekmektedir.

* Bunun bir yandan öncülü ve bir yandan da ürünü olarak yerel bilgi birikiminin, gerek teknolojik alanda ve gerekse iş süreçleri düzeyinde, sağlanması zorunluluğu vardır.

* Ülke gereklerine bağlı olarak teknolojik gelişmenin yönünü belirlemek, farklı alanların ağırlığını değiştirmek ve dolayısıyla söz konusu işletim sisteminin yol haritasına hakim olmak tercih edilmektedir.

Bu gereksinimlerden hareketle Linux temelli bir ulusal işletim sistemi dağıtımı oluşturma işine girilmesine karar verilmiştir.

:D

Download:

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2009/Pardus_2009.iso[/CODE]

Download 11 Dil Destekli:

[CODE]ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2009/Pardus_2009_International.iso[/CODE]

[u]WINE Kurulumu:[/u]

Wine'ı kurmak için önce paket yöneticisini açıyoruz. Sol üstteki “Yeni Paketleri Göster” seçeneğine tıklıyoruz. Sonra yan taraftaki kutucuğa "Wine" yazıyoruz.Karşımıza içinde “Wine” kelimesi geçen iki adet paket çıkacak. Sadece Wine yazan paketi seçip, bağımlı paketlerle birlikte kuruyoruz. "wine-devel" yazanı kurmasanız da olur. Bunlar Wine'ın kaynak kodlarıdır.Böylece Wine'ı kurmuş olduk.

ISO Dosyasını CD'ye Yakmak İçin:

[CODE]http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=35860[/CODE]

Edited by ibrahim027
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

İnternet ayarı için bir sürü şey mi istiyor? Ben kendim tek tıkla yaptım o ayarı.Ayrıca her şeye ayar istediği yok.Belgelerimi bulamazsın tabi sonuçta bu Windows değil windows a alıştığın için öyle geldi sana.(Dizini tam hatırlamıyorum ama pardusta da müzikler videolar resimler gibi şeylerin odluğu bi dizin var ama yanımda olmadığı için adını hatırlamıyorum..)

Edited by talha_252
Link to comment
Share on other sites

arkadaslar ındırdım ama cd ye yakmayı basaramadım ındırdıgım sıkısmıs klasoru acdım ıcınden bıssuru dosyalar resımler cıkdı bunu nası yazıcam dıske bı izah ederseniz makbule geçer

indirdiğin dosya direk iso dosyası olarak gelmeli yani onu zaten açıp içindekileri çıkartmıcaksın nero veya başka bir kalıp yazdırma dosyası ile kalıbı diske yazdır seçeneği ile cdye çekiceksiniz..

Link to comment
Share on other sites

Pardusu 2007'den beri belirli aralıklarla kullanıyorum. 2007.2 ilk kullandığım linux sürümüdür. Pardus 2008.2 de aldığım linux zevkini ise 2009 sürümünde alamadım. Çünkü 2007 ve 2008 sürümleri kde 3.5 ile geliyordu. 2009 sürümü ise kde4 ile geliyor. Kde4 daha tam yerleşmedi, bir çok hatası var. Şahsen 2 defa kurdum. 1.si ilk çıktığı gün. Hiç beğenmedim, çok karışık geldi bana. İlk defa böyle bir linux kullandım:) Hemen sildim tahammülüm kalmadı çünki. Bu haftada kurdum sadece 3 gün kalabildi bilgisayarımda :) Yerini çok daha başarılı bulduğum ve kde yerine gnomeli ubuntuyu kurdum. Ubuntu daha stabil. Elbetteki Pardus desteklenmeli ve geliştirilmeli fakat kde4 yerleşmemişken kullanmaları büyük bir hata oldu. Yenilik olarakta 2008 'den farkı yok. Hatta şuanki haliyle eksiği çok. Hataları giderilmiş, donanım alt yapısı zenginleştirilmiş fakat stabil olmayan bir pencere yöneticisiyle berbat hale getirilmiş. 2008'den geride maalesef. Peki ne zaman düzelir? Bence bu sene zor. Kde4 ancak önümüzdeki sene isteklere cevap verebilcek seviyeye ulaşır. Pencere yöneticisini geliştirmele uğraşmıyor bildiğim kadarıyla pardus ekibi. Kde geliştirme ekibinde değillerdir. Nezaman düzelir Kde4 ozaman güzelleşir pardus:) Şahsen ben Gnomeli Pardus kullanmak isterim. Kde olduğu sürece sadece test amaçlı kullanacağım.

Link to comment
Share on other sites

Ben şu an pardus 2009 kullanıyorum İlk kullandığınız çok zor geliyor fakat sonrasından insan bırakmak istemiyor...

Driverları otomatik tanımlıyor ve yüklüyor sizin dışardan hiç bir program yüklemenize gerek yok hepsi ve daha fazlası kurulu geliyor...

Kısa bir zaman içinde MacOS ve Windows u geçeciğinden eminim bakmak isteyenler kde-look.org a bakabilir...

Link to comment
Share on other sites

arkadaslar ıkı ettı bu ındırıyorum sıkısmıs dosya gelıor rarı acıyorum bıssuru klasorler dosyalar resımler falan cıkıyo cd ye verı dıskı olarak attım olmadı ısosunu bıturlu bulamadım yardımm ıstıyorum 2 ettı kotalı adsl kullanıyorum ındırıp ındırıpp sılıyorum bı kullanamadım pardusu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...