Jump to content

NLiTe Kullanımı


Thund3R

Recommended Posts

1-24.jpg

nLite yazılımını çalıştırdığınızda, ilk olarak karşımıza sürüm numarasını gösteren ve kullanım dilini seçebileceğimiz bu pencere gelir.

2-21.jpg

İkinci ekranda Windows kurulum CD'si içeriğini barındıran klasörü seçmelisiniz. Bunu, CD içerisindeki tüm dosyaları sabit diskinizdeki bir klasöre kopyalayarak yapabilirsiniz.

3-13.jpg

Ya da kurulum CD'sini sürücünüze takıp bu sürücü klasörünü de belirtebilirsiniz. nLite, bu dosyaları belirteceğiniz klasöre kopyalayacaktır.

4-12.jpg

Boş bir klasör belirtip bu klasörü dosyaları kaydetme yeri olarak belirttiğinizde resimde görüldüğü gibi dosyaları belirtilen klasöre kopyalamaya başlayacaktır.

5-6.jpg

Kopyalama tamamlandığında yazılım klasör içindeki işletim sistemi hakkında detaylı bilgiler veren bu pencereyi gösterecektir. "Devam >" butonuna basarak sonraki ekrana geçebilirsiniz.

6-1.jpg

Bu yazılım ile daha önce oluşturmuş olduğunuz kurulum seçenekleri kaydedilir. Buradan daha önce hazırlamış olduğunuz kurulumun kaydını yükleyebilirsiniz.

7.jpg

Bu pencerede hazırlayacağımız kurulum CD'sine ne gibi özellikler ekleyeceğinizi seçebilirsiniz. Bu pencere yazılımın en önemli pencerelerinden biridir.

8.jpg

"Servis Paketi entegre et" seçeneğini seçtiyseniz bu pencere görünecektir. "Seç" butonuna basarak servis paketi dosyasını seçebilirsiniz. Dosyayı seçmenizle beraber tümleştirme işlemi başlayacaktır.

9.jpg

Tümleştirme işlemi bittiğinde son durum görüntülenecektir. Eğer başka bir servis paketi daha eklemek istiyorsanız şimdi seçebilirsiniz. Aksi takdirde artık devam edebilirsiniz.

Güncelleme Tümleştirme

10.jpg

Bu pencerede kuruluma güncelleme paketleri ekleyebilirsiniz. "Ekle" düğmesine tıklayarak güncelleme paketini seçebilirsiniz.

Bileşen Kaldırma

11.jpg

Bileşen kaldırma penceresini ilk açtığınızda ilk olarak uyumluluk sorunları nedeniyle yanlışlıkla kaldırmanızı engellemenizi sağlayacak pencere gelecektir. Buradan kaldırılmaması gereken bileşenleri seçebilirsiniz.

12-1.jpg

Bu pencereden SİLİNMESİNİ istediğiniz bileşenleri seçebilirsiniz. Seçtiğiniz bileşenler kurulum paketinden çıkarılacaktır.

Otomatik Kurulum

13-1.jpg

Katılımsız (Otomatik) kurulum hazırladığınızda, buraya girdiğiniz bilgilerinizi kurulum esnasında girmek zorunda kalmayacaksınız. Böylece tüm bilgileri girerseniz hiç dokunmadan kendi kendine kurulan CD'ler oluşturabilirsiniz.

Otomatik Kurulum modları:

Full Unattended: Tam katılımsız bir kurulum oluşturur. Eğer gerekli kurulum bilgilerinizden birini girmezseniz yazılım hata verecektir. Bu kurulum türü imzasız sürücüleri kurmayacaktır. Eğer tamamen katılımsız kurulumlar oluşturmak istiyorsanız bu seçeneği seçin.

Default Hide: Sadece yönetici parolasının değiştirilmesini sağlar. Alanlar hazır doldurulmuş olarak gelir ve sonradan değiştirilemez.

GuiAttended: Bu seçenek seçildiğinde kullanıcı kurulum bitmeden önceki son bölümdeki soruları yanıtlamak zorunda kalır.

Provide Default: Sadece kurulum alanları doldurulmuş olarak gelir ve kullanıcı tarafından değiştirilebilir.

Read Only: Tüm alanlar görünür ancak değiştirilemez.

14.jpg

Buradan bilgisayar tipi ve görünüm ayarlarını seçebilirsiniz. Ayrıca CD anahtarını da buraya girebilirsiniz

15.jpg

Buradan domain ayarlarını ve geri yükleme boyutunu belirleyebilirsiniz

16.jpg

Bölge, şirket, kullanıcı adı gibi kişisel ayarları buradan belirleyebilirsiniz. Ayrıca buradan dili ve ağ çalışma grubunu ayarlayabilirsiniz.

17.jpg

Buradan görüntü ayarlarını yapabilirsiniz. Bu ayarlar arasında renk derinliği, ekran çözünürlüğü ve yenileme hızı bulunmakta.

18.jpg

Components (Bileşenler) sekmesinde "Internet Information Services" (IIS) yazılımının ve Güvenlik Yapılandırma Sihirbazının kurulup kurulmayacağını ayarlayabilirsiniz.

Yamalar

19.jpg

Yamalar (Patches) bölümünden belirli özel ayarları değiştirebilirsiniz. Bu pencereden StyleXP yazılımı kullanmadan her görsel temayı kullanabilmek için "İmzasız Tema Desteği (UXTheme.dll Yaması)" seçeneğini seçebilir, sistemin açıldığında koruma ile bu dosyayı tekrar eski haline getirmemesi için "SFC (Dosya Koruması)" özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Seçenekler ve İnce Ayarlar

Bu sekmeden profil ve windows klasörlerini değiştirebilirsiniz. Buradan sürücü CAB dosyalarını yeniden sıkıştırıp biraz yer ve sürat kazanabilirsiniz.

21-1.jpg

Bu sayfadan sabit disk boş alan yok kontrolünü kapatabilirsiniz. Ayrıca asgari RAM gereksinimini de devre dışı bırakabilirsiniz.

21.jpg

Bu sekmeden bir çok ayarı değiştirebilirsiniz

22.jpg

Servisler sekmesinde belirli sistem servislerini kapatabilir veya açabilirsiniz.

ISO Oluşturma

23.jpg

Bu pencerede seçilen tüm işlemler uygulanmakta. ISO dosyası oluşturma daha sonraki pencerelerde yapılacak.

24.jpg

Bu sayfadan ISO dosyası başlığını girip "ISO Oluştur" butonuna basarak ISO oluşturma işlemine başlayabilirsiniz. Ancak CD içerisine ekleyeceğiniz dosya veya klasörler varsa alt taraftan "Explore" (Araştır) butonuna basarak açılan klasöre dosyaları ekleyebilirsiniz.

25.jpg

Dosyalar ISO imajı içine kaydediliyor

26.jpg

Artık bütün işlemler tamamlandı. ISO dosyanızı CD/DVD yazma yazılımınız ile bir CD'ye yazabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Net Framework 1.1 Download:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=262d25e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3&DisplayLang=tr

Nlite Download::

http://rapidshare.com/files/13328058/nLiTe.rar.html

Password:www.tnctr.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...
  • 4 hafta sonra ...

nlite programı ile xpcd sine ince ayarları yaptım katılımsızı yaptım yaparken ilk yaptığımda dil ve klavye seçeneklerinden herhangi birini silmedim,oluşturduğum xpcd sini kunrduğumda dil ve bölge seçeneklerinde türkçe ve türkçe F klavye görükmüyordu.bunun nedeni ne olabilir.Ocaba xpcd sindeki son oturum ve son oturum.ini dosyaları silinmelimidir,silinmemelimidir.silinirse bir sorun meydana gelirmi.Tekrar nlite ile ince ayar yaparken bu seferde tüm dil ve klavyelerden türkçe F klavyeyi silmedim diğerlerini sildim.bunda da aynı şey oldu.Bu sorunumu nasıl çözebiliriz.Bir yerde yanlış mı yapıyorum.yardım ederseniz çok sevinirim.Çalışmalarınızın devamını diliyorum.cevaplarsanız sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...
  • 1 ay sonra...

S.a iyi calısmalar bir sorum olacaktı nlite anlatımı cok güzel benim takıldıgım konu tüm ayarlamaları yaptıgım halde ;

Herşey normal nlite katılımsız kurulum ayarında "Tam Otomatik" de desem "Varsayılan" ''GUI''da desem bölge ve dil ayarı, klavye ayarı, ağ ayarı hepsini soruyor.Sadece key sormuyor.

Birde birkez calıstır diye bir bölüm var.Acılısta program.exe diye bir uygulamam var onu calısıtrmak istiyorum onu nasıl yapabilirim cdroom icerisinde olacak direk iso yapınca

Bu bölümü Ortadan kaldırmak icin ne yapmam gereklidir.Yardımlarınızı bekliyorum

Not:Nlite sürümüm 4,1,9Tr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...