Jump to content

2016'da Android Windowsu Geçecek! (Ben Inanmadım)


temmuz
 Share

Recommended Posts

[b]Windows için 2016 kabusu![/b]

[b]iOS'u geride bırakan Android, şimdi de Windows'u tehdit ediyor... İşte 2016'da Windows'u bekleyenler[/b]

[img]http://img403.imageshack.us/img403/3456/ekranalnts1p.jpg[/img]

Microsfot'un Windows işletim sistemi yirmi yılı aşkın bir süredir kişisel bilgisayar sistemlerinin dominant gücü olarak biliniyor. Ama geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmaya göre Windows'un hükümdarlığı artık o kadar da rahat değil.

IDC isimli firmaya göre, "smart conneted" yani akıllı bağlantı noktalı cihazlar (ki bunların içerisine PC'ler, tabletler ve akıllı telefonlar da giriyor) kategorisinin 2011 yılı pazar payına bakıldığında, Microsoft yüzde 35.9'luk pazar payıyla liderliği üsteleniyordu. Hemen ardındansa Google Android yüzde 29.4'lük oranıyla büyük bir çıkış yakalamış akabindeyse iPad, iPhone ve iPod touch teknolojisine hayat veren Apple'ın iOS işletim sistemi yüzde 14.6'lık pazar payı ile geliyordu.
[b]
2016'da Windows birinci olamayacak...[/b]

[img]http://img600.imageshack.us/img600/859/ekranalntsbd.jpg[/img]

Geçen yıllar içerisindeyse Microsoft liderlik koltuğundaki yerini kaybetmeye başladı, özellikle hesaplamalar, Google ve Apple'ın çok daha güçlü olduğu mobil cihazlar üzerinden yapılmaya başladığı andan itibaren... Son verilere göre 2016 yılında liderliği yüzde 31.1,'lik pazar payı ile Andorid üstlenecekken, Microsoft yüzde 25.1 oranı ile ikinci olarak kalacak. IDC'ye göreyse iOS 17,3'lük payıyla üçüncü kalmaya devam edecek.

IDC'de Mobil Bağlantılı Cihazlar bölümü araştırma müdürü Tom Mainelli'nin şu sözleri dikkat çekti; "Andorid işletim sisteminin büyümesi, doğrudan üretilecek olan düşük fiyatlı cihazların adedine bağlı."

Yapılan araştırma bir diğer önemli rakama daha ışık tuttu. IDC'nin raporuna göre 2011 yılında dağıtımı yapılan 916 milyon adetlik akıllı bağlantı noktalı cihazın 2016 yılı ile 1.84 milyara ulaşacağı iddia edildi. Hesaplamalar mobil yöne çekildikçe Microsoft da bir o kadar geride kalıyor.
[b]
CHIP Türkiye-06/04/2012[/b]
[color="#FF0000"][b]
Ben çok inanmadım.. Ya siz?.. (Temmuz)[/b][/color] Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Doğrudur geçecek. Ben bu vizyonu 2 yıl önce gördüm :)
Olaya şu gözle bakın her bilgisayar kullanıcısının cebinden en az bir telefon vardır. O telefonların çoğunda ise android işletim sistemi vardır. Olay bitmiştir. :) Yalnız ben tabletlerden daha hiç bahsetmedim bile :) Ki geleceğin bilgisayar modelleride tabletler olacağına göre.

Edited by &ULTİMATE&
Link to comment
Share on other sites

Bence gayet normal birşey cep telefonlarının bu kadar akıllandıgı bir dönemde ve artık herkes eline bir tablet almaya calısıyor. O nedenle bunun olması gayet normal. Ama olurda bu telefon alanında ve tablet alanında androide dişli bir rakip gelirse bu hızları kesilir o zaman bu çizilen resimler gerçek olmayabilir.

Link to comment
Share on other sites

Ben Android'in hız, performans, program desteği, kapsamı, kapasite desteği (2 Terebayt hdd'yi çalıştırabilecekmi gibi..) vb sebeplerle windows'la yarışabileceğine çok inanamıyorum (Ayrıca Windows 8'i beklemek ve onun sonuçlarınıda görmek gerekir. Belki arkadan windows 9 ve 10'larda gelebilir değilmi!). Yani giderek windows'un yerini alması çok zor. Yoksa kullanım yaygınlığı bakımından akıllı telefonlar ve tabletlerde düşünüldüğünde belki windowslarla benzer seviyelere gelebilir. Kaldıki bu bile şüpheli (Windows 8 kapıda. Belki daha sonra 9 ve 10..).

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

..Ancak bu kadar kısa zamanda böyle ihtimalleri ve tartışmaları ortaya çıkarması Anroid işletim sistemi bakımından taktire şayan bir durumdur. Bundan önceki diğer işletim sistemlerinin durumları ortada. Hani Linux'lar ne oldu ve bundan sonra ne olacak (Bedava olmalarına ve virüslerden etkilenmemeleri/etkilenmeyecekleri iddialarına rağmen..)? Oysa çok iddialı ve umut vaad eder bir sansasyon ile ortaya çıkmışlardı.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

pc ile akıllı telefonların yeri ayrı ama şu bir gerçekki pc alanların çoğu sosyal paylaşım müzik ,sohbet için alıyor bu günki android ile bunları yapmak daha basit ve hızlı oyüzden windowsu genel olarak geçebilir ama windows oyun,iş dünyası için vazgeçilemez bir yazılım
geçeceğinin bir kanıtıda burada
[center][media]http://www.youtube.com/watch?v=cTtqEQ_ZMN0[/media][/center]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Mcfalsi' date='06 April 2012 - 13:12 ' timestamp='1333707125' post='1182140']
pc ile akıllı telefonların yeri ayrı ama şu bir gerçekki pc alanların çoğu sosyal paylaşım müzik ,sohbet için alıyor bu günki android ile bunları yapmak daha basit ve hızlı oyüzden windowsu genel olarak geçebilir ama windows oyun,iş dünyası için vazgeçilemez bir yazılım
geçeceğinin bir kanıtıda burada
[/quote]
Evet işte, esasen ayrı kategoriler ve Android herhalde hiçbir zaman PC alanına giremeyecek(Girse bile bu alanda yılların birikimine sahip windowsla yarışması hiç kolay olmayacak). Ama windows çok güzel bir ileri görüşle şimdiden dokunmatik dünya'ya adım atmış durumda.
Windowsun avantajları, özetle;
1- Yılların birikimi..
2- Hem PC hem akıllı telefonlar/tabletler alanında yer alması, önderlik yapması.. Ve windows 8 ile muhtemelen bundan sonra çıkacak windowsların söz ettiğimiz iki alanda birden çalışabilmesi/iş görebilmesi..
Daha başka avantajlarda eklenebilir ama bu ikisi bile Windows'u Anroid'e göre çok ileri hale getiriyor. Bu anlamda ve bu haliyle Windows rakipsiz gibi. İleride neler olur, bu konuda kesin şeyler söylemek bilimsel ve reel değerlendirme olmaz. Ama bir kesinlik varki o da Windows'un işletim sistemi olarak yakın ve orta vadede rakipsiz veya bugün rakip olarak gösterilenlerden çok ileri olduğudur.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Güzel yanıltıcı haber.Bi haberin içeriğine şu anın en iyisi ile hızla yükselen bi değeri koyarsanız her zaman dikkat çeker.Androidin hiç bir zaman windowsun yerini alamayacağı aşikar.Tabi işi gücü facebook, twitter, müzik eğlence olan kesimi buna katmıyorum.Onlar zaten hep windowsu kötülemişlerdir.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Android windowsun işini göremez hiçbir zaman..

 

tam anlamıyla kullandığınız sisteme hakim olamazsanız o sistem sizin değildir.androidde de bu var..

 

tablet vb tarzı bilgisayar ve telefonlar için daha kullanışlı olduğu kesin.ama laptop ve masaüstü pclere kimsenin android kurup kullanacağını zannetmiyorum.

 

android in en güzel yönü android için yapılmış oldukça iyi iş gören uygulamaları var..+dokunmatik ekranlı sistemler için daha iyi çalışıyor..

 

androidi android yapan şey de ubuntu altyapısıyla üretilmiş olmasıdır..

 

bence ubuntuyu linux kabuğundan sıyırıp  sistem altyapısı haricinde windows a benzetmeye çalışsalar kesinlikle ubuntu 1 numara olur.

Link to comment
Share on other sites

Ultimate'ye katılıyorum. Her evde 1 bilgisayar olduğunu düşünürsek ve herkesin bir akıllı telefonu olduğunu düşünürsek geçme ihtimali var. Tabletleri de unutmamak lazım.

Link to comment
Share on other sites

Belki ileride devrim niteliğinde yeni işletim sisteleride çıkacak ve yarışa onlarda katılacak; giderek bugünün sistemleri yarışı kaybederek tarih olacaklar, Kimbilir?..

Ama bunlar uzak gelecekler.. Şu an için görebileceğimiz gelecekte Windows hala rakipsiz görünüyor. Yada en azında açık ara şanslı..

Sonuç olarak 2016 için Android'in Windows'u geçme gibi bir şansı yok denilebilir. Akıllı telefonlar ve tabletlerin sayısı çok daha artsada.. Windowsun fonksiyonları çok farklı (Resmi kurumları, uluslararası ve yerel İş kesimlerini, oyun dünyasını düşünün.).

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Microsoft'un hizmetleri giderek kötüleşiyor ve kullanıcılar başka şirketlerin hizmetlerine geçiyor. Windows 8 işletim sistemi ben ne kadar kullansam da Vista gibi hiç beğenilmedi ve büyük bir çoğunluk Windows 7 - XP kullanmaya devam ediyor. 

Microsoft bir zamanlar teknolojide Dünya'ya hakimdi. Çok yüksek bir oranda Internet Explorer kullanılıyordu. Microsoft hala kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik ürünler yapmak yerine kendi bildiğini okuyor.

Yine umut var. Windows 8.1 kullanıcıların ihtiyaçlarına göre geliştirildi. Akıllı telefonlar için çıkardığı işletim sistemi yaygınlaşmaya devam ediyor.

Tabii yine büyük konuşmamak gerekiyor. Ben Microsoft böyle devam ederse, Android'in işletim sistemi pazarını ele geçirebileceğini söylemek istedim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...