Jump to content

Ekran Kasıyor Ve Donma Oluyor ..


emre_toy
 Share

Recommended Posts

merhaba tnctr. sakinleri ;

bı kac gun once yanan ekran kartımın( Radeon x1550 512 MB DDR2 ) yerıne Asus HD 5670 1gb ddr3 128 bit ekran kartı aldım sıfır..
ekran kartını taktım drıverını yukledım fakat ekran kasıyor oyun oynayamıyorum herhangı bır prıogramı acarken cevap vermıyor uyarısını alıyorum bır ıslem yapmak ıstedıgımde 3 4 sanıye kadar beklıyorum acılmasını ınternet hızımdada bıraz dusus var gıbı hıssettım anlıcanız bılgısayar ıyıcene afedersınız ama kayışı kopardı :S onboard ekran kartındayken normaldı bunların olması fakat sıfır ekran kartı aldıgım halde neden boyle bır sorun yaşıyorum anlamadım gorunurde hıc bır problem yok :S yardımcı olabılecek ustadlarım mutlaka vardır daha once bu sıte aracılıgıyla bır cok problemımı cozdum ..
yardımlarınız ıcın tesekur edıyorum sımdıden bılgısayarıma aıt ekran goruntusunu koyuyorum anakart modelı vs gibi.
[center]
[img]http://www.imageto.org/images/aGWmH.jpg[/img]
[img]http://www.imageto.org/images/bNcfj.jpg[/img]
[img]http://www.imageto.org/images/qR7Z2.jpg[/img]
[/center] Edited by emre_toy
Link to comment
Share on other sites

önce söküp tekrar takmanı öneririm temassızlıktan yapabilir slotta yada kartta sorun olabilir
ve yüklediğiniz driverde cd ile gelen driveri yükleyip deneyin çoğu kişi cd ile gelen driveri beğenmez
güncel olmadığı için ama unutmayınızki üretici cd ye koyduğu driver ı rastgele koymaz ve test edip öyle koyar
üreticilerin kendi sitelerindende indirebilirsiniz fakat çip üreticisinden tavsiye etmem uyumsuz çalışabilir
yani ati ise ati sitesinden nvidia ise nvidia sitesinden indirmeyiniz markanın kendi sitesinden indiriniz
asus ise asus palit ise palit sitesinden gibi

Link to comment
Share on other sites

Ekran kartını cıkar.Fırcan varsa ucuna biraz kolonya dök.Sonra slotu temizle.Temizledikten sonra slotun içinde toz parcacığı varmı bak.Eğer varsa cımbız gibi birşey ile al.Bu işlemin aynısını ram slotları içinde yap.
Bu işlemi yaparken elektrik kablolarını cek güç gitmesin bilgisayara.
Directx kurulumu bak değil ise tekrar kur yada güncelle.Nvidia physx'i kur bir yardımcı olabilir belki.

İnternet hızının düşmesi ise donanımdan kaynaklandığını sanmıyorum.Akk yi aşmış olabilirsin belki.

Link to comment
Share on other sites

direcxt' ı yukledım bıraz duzelme oldu fakat oyun oynarken halen ekranda takılamalar oluyor ve gecısler bıraz daha yavas.. benım daha once kullandıgım ekran kartım ddr2 idi yenı aldıgım ıse ddr3 anakartım modelı yukardakı goruntude mevcut aceba uyum problemı olabılırmı ???

Link to comment
Share on other sites

Anladığım kadarıyla işletim sistemin windows 7, update i aç tüm güncellemeleri eksiksiz kur diller hariç kendisi otomatik olarak ekran kartı driverını felan bulup en güncel sürümü kuruyor eğer düzelme olmazsa kasa içerisinde kondansatör dediğimiz akım düzenleyiciler var onlar şişmiş olabilir (sıcaklıktan şişer) eğer şişmiş ise tamir ediliyor bundan dolayı kasma yapabilir... Eğer kondansatörlerde şişme yoksa anakartına bios update yap... Aklıma gelenler bunlar... Ama bios update yapmadan önce araştır riskli bir iştir...

Edited by mert.0698
Link to comment
Share on other sites

mert.0698 onerın ıcın tesekur ederım dedıklerını hemen yapiyorum ama kondansatör dedıgın seylerı nasıl temızleyebılırız sıcaklıktan olmus olabılecegını dusunuyorum cunku 1 hafta once powerın fanı calısmıyordu acayip ısınıyordu kasanın ıcerısı

Link to comment
Share on other sites

[quote name='gozyası' date='30 July 2012 - 00:26 ' timestamp='1343607990' post='1225925']
Ekran kartınız güncel değil sanırsam.?
[/quote]
guncel degıl derken nasıl yanı yanında verılen cd den kurulum yaptım

Link to comment
Share on other sites

Ya ne kolonya dökmesi kardeşim karta bişey mi dökülür sadece WD-40 sıkarsın temizlersin. Bir kere ben ASUS tavsiye etmiyorum arıza çıkarıyor. Tekrar format at bilgisayarına ondan sonra tekrar bak.

[color="#FF0000"]EDIT[/color] = lmuzun arkadaşımdan özür dilerim dediğimi yanlış anlamasın. Öyle bişey yapılmaması konusunda uyarmak istedim.

Edited by HalilYanar
Link to comment
Share on other sites

[quote name='HalilYanar' date='30 July 2012 - 07:18 ' timestamp='1343632722' post='1225963']
Ya ne kolonya dökmesi kardeşim karta bişey mi dökülür sadece WD-40 sıkarsın temizlersin. Bir kere ben ASUS tavsiye etmiyorum arıza çıkarıyor. Tekrar format at bilgisayarına ondan sonra tekrar bak.
[/quote]
Yenı ekran kartını taktıktan sonra 2 kez format attım :/ duzelmıyor sorun nerede anlamadım gitti.. ve cok sık windows gezgini calışmayi durdurdu die bır pencere gelıyor ekran o ara ıyıce yavaslıyor.. :/

Edited by emre_toy
Link to comment
Share on other sites

Yine mi ASUS P5VD2-VM anakart, yine mi anlaşılamayan sorunlar. Sanırım bu konuya 1 Ocak 2010'da vermiş olduğum yanıt yeterli olacaktır.


[quote name='TeYyArEe' date='01 January 2010 - 04:14 ' timestamp='1262312074' post='682006']
Benden de sana bir soru. Windows Vista ve Windows 7 kullanırken RAM'den kaynaklı mavi ekran hatası (blue screen) alıyormusun? Yada ağır yük altında geçici sistem kararsızlığı sorunu yaşıyormusun (İşlemlerin yavaşlaması, uygulamaların geç açılması, WinRAR kullanırken işlemin birkaç saniye durması ve sonra devam etmesi gibi). Eğer bunları yaşıyorsan aşağıdaki yazıları okumanı avsiye ederim.

Daha önce bende P5VD2-VM anakart kullanıyordum. Arkadaşlarımdan aldığım RAM'leri PC'de denememe rağmen malesef mavi ekran hatalarının önüne geçememiştim. 1 sene kadar aradım nasıl yaparım diye. Bios güncellemelerinin hepsini denedim. BIOS ayarlarını tek tek değiştirdim. RAM ayarlarını elle girdim. Değişik sürüm Windows Vista ve Windows 7 kurdum olmadı. XP, Vista ve Win 7 kullanırken de sendeki gibi RAM kullanımları yüksekti. Sistem çalışırken ani kasılmalar meydana geliyor, ve uzun süreli kullanım esnasında ise malesef sistem mavi ekran hatasına neden oluyordu. Ama en sonunda buldum sorunun kaynağını.

[color="#FF0000"]Hatanın nedeni hakkında bir yabancı sitedeki forumları incelerken buldum kaynağını. Şöyle bir açıklama vardı. (Her ne kadar bilginin nasıl ele geçirildiği bilinmesede ASUS'a ait güvenilir kaynaktan edinildiği belirtilmişti) P5VD2-xx serisi anakartlardın kuzey köprüsü veri yolu üzerindeki kondansatörlerden birinin üretim esnasında yanlış yere monte edilmesinden kaynaklandığı, bunun normal kullanım esnasında bir sorun yaratmasada ağır yük altında sorunlara neden olduğu ve sistem kararsızlıkları (işlemci kullanımının artması, işlemlerin yavaşlaması veya ani donmalar meydana gelmesi gibi), RAM kullanımında mavi ekran hatası ve donmalara neden olduğunu, Bu P5VD2-xx serisi anakartların düzeltilmeden kuzey batı ve orta avrupa ülkelerine ihraç edildiğini öğrendim. Yerli ve yabancı sitelerdeki forumları incelersen en çok hatanın P5VD2-xx serisi anakartlarda olduğunu açık bir biçimde görebilirsin. [/color]

Yani anlayacağın gibi malesef sorunun çözümü ne BIOS güncellemesi ile, ne BIOS ayarları ile, ne RAM değişikliği ile, ne de işletim sisteminin değiştirilmesi ile düzeltilebilecek bir sorun. Malesef sorun anakartın kendisi ile ilgili.

En sonunda sistemimi değiştirmekte buldum çareyi ( Zaten gerekiyorduda :) ) ASUS markası ile ilgili bazı arkadaşlarımın başına gelenlerden dolayı ASUS markasına karşı antipati beslemeye başladım. Eğer elinden geliyor ise anakartını değiştirmeni tavsiye ederim. Eğer değiştiremiyorsanda fazla kurcalama BIOS güncellemesi yapacam derken BIOS'u çökertip daha fazla sorunla karşılaşma derim.

Benden bu kadar. Eğer yardımcı olabilmiş isem ne mutlu bana.

Haydi kolay gele !
[/quote]

Tam konu içeriği burada.
[code]http://www.tnctr.com/topic/121072-ythlemci-sorunu/[/code]

O zaman yazdıklarımdan da anlaşılacağı gibi işin sırrı kuzey köprüsü veri yolu üzerindeki kondansatör hatası. Kuzey köprüsü ekran kartı, işlemci ve RAM'ler arasındaki veri iletişimi ile sorumludur. Bu hatalı üretimden kaynaklı donmalar, mavi ekran hataları, yavaşlamalar ve işlemlerin durması gibi hatalar anakartın kendisinden kaynaklanmakta. Yapacak pek birşey yok malesef.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

şişmiş olan kondansatör [img]http://g1207.hizliresim.com/z/y/b8my6.jpg[/img] normal kondansatör tepeleri düz olur [img]http://g1207.hizliresim.com/z/y/b8mzg.png[/img] bunlar anakartın üzerinde bulunur sıcaklıktan şişer eğer şişmiş ise bilgisayarcılar tanesini 10tl den değiştiriyorlar ama her zaman %100 çalışır demiyorlar yani çalışacağının garantisi yok bi nevi anakartı gözden çıkar eğer garantisi varsa direk garantiye yolla ama garantisi yoksa ver tamire gitsin... bu arada kolonya muhabbeti dikkatimi çekti az miktarda kolonya kullanırsan sıkıntı çıkmaz ama komple dökersen sıkıntı çıkarabilir.... Hadi kolay gelsin..

Link to comment
Share on other sites

bugun dıkkatımı ceken bır konu oyun oynarken ve Photoshop tarzında bır program actıgımda CPU ' unun % 90 ların uzerınde gostermesı .. mavı ekran hatasınıda TeYyArEe ısımlı arkadasımızın dedıgı gıbı durduk yere ve ıslemler bıraz bılgısayarı zorladıgında alıyorum fakat gordugum kadarı ıle anlasılan benım bu sıstemden vazgecmem soylenıyor .. onumuzdekı ramazan bayramının 4 uncu gunu askere gıdeceım o yuzden bır harcama yapamıyorum :/

kondansatör'lerde herhangı bır şişme yok.. soyledıgınız etkenlerı tekrar kontrol edıcem yıne duzelme olmaz ise.. yapicak bırsey yok sıstemı degıstırmekten baska caresı..

Yardımlarınız ıcın cok tesekur ederım.. Hepinizden Allah Razı Olsun. <3

Edited by emre_toy
Link to comment
Share on other sites

[quote name='mert.0698' date='30 July 2012 - 22:55 ' timestamp='1343688951' post='1226114']
mavi ekran hatasında verdiği hatanın kodunu yazarsan daha iyi yardımcı olurum örnek 0x0000007B
[/quote]
tmm verdıgınde kodu sıze ulastırıcam

Link to comment
Share on other sites

[quote name='HalilYanar' date='31 July 2012 - 07:31 ' timestamp='1343719885' post='1226160']
Kondansatörleri değiştirme imkanın var sadece bir lehime bakar. Gidersin bir bilgisayarcıya değişicek bu kondansatörler dersin yaparlar.
[/quote]
kondansatörler'den kaynaklanan herhangı bır sorunun olmadıgını soyledıler CPU kullanımı onceden Photoshop felan kullanırken %15 20 lerde idi suanda ise % 90 uzerıne cıkıyor CPU kullanımı cok fazla.. nedenını anlayamadım gıttı ://

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...