Jump to content

Windows 7 / Disk 0 Disk 1 Sorunu


Semih5555
 Share

Recommended Posts

[b]Merhaba arkadaslar.

Lenovo Y570 marka bilgisayarima gecen hafta format attim. Ardindan D bolumunde bulunan orjinal driverlari yukledim ve Windows coktu.

Tekrar format attim ve bu sefer driverlari orjinal sitesinden indirdim fakat sonuc yine ayniydi...

Lenovo'yu aradim. Bana One Key Recovery kullanarak Fabrika Ayarlarina Donus Cd'si olusturmami ve formati bununla atmami soylediler.

Formati basariyla attim fakat simdide yeni bir sorun cikti.

Bilgisayarda Disk 0 ve Disk 1 olmak uzere iki bolum olustu. Disk 0'in boyutu 29 Gb ve olusturdugum Dvd Windowsu otomatik olarak buraya kuruyor... Haliyle masa ustune bir sey kopyalayamiyorum, C bolumune program yukleyemiyorum.

Elimdeki Win7 Cd'si ile Disk 0 bolumunu silmeyi denedim fakat silinmiyor. Disk yonetiminde de C Disk 0da ve D Disk 1de oldugu icin D'den kucultup C'ye ekleyemiyorum...[/b]

[b]Resim:[/b]

[b][img]http://img259.imageshack.us/img259/8462/adszjrd.png[/img]

Benim sorum su olacak: ben bu disk 0 bolumunu nasil silebilirim? Yani normal bir bilgisayardaki gibi C ve D'yi ayni Disk bolumunde olusturmak ve Disk 0 - 1 ayrimini kaldirmak istiyorum.

Simdiden tesekkurler.

(Harfler icin kusura bakmayin, telefondan giris yapiyorum.)

Not: Şu an bilgisayardan girdim ve farkında olmadan iki konu açmış olduğumu gördüm, kusura bakmayın.)[/b] Edited by Semih5555
Link to comment
Share on other sites

senin dediğin şey olmaz maalesef. disk 0 ssd büyük ihtimalle. bilgisayar hızlı açılsın, hızlı kullan diye bunu kullanmışlar. windows 7 veya 8 için 30 gb yeterli hatta kurulumdan sonra en az 5 gb yer kalması gerek. programlarını kurmayı, download işini d'de yap. masaüstüne kısayol ver. takma bu kadar yahu d'de olsun herşeyin. ssd'in var sen yavaşlığı seçiyorsun.

Edited by yallawo
Link to comment
Share on other sites

Öncelikle Disk 0 ve Disk 1 ayrımını kaldıramazsın. Nedeni ise kullanmakta olduğun Lenevo Y570 laptop'unda 2 adet HDD bulunması. Disk 0 ( 32 GB SSD) ve Disk 1 (750 GB SATA HDD) şeklinde 2 adet HDD bulunmakta. Yani sıkıntı yaratacak bir durum yok ortada. Windows yüklemek yerine sistem açılışında F11 tuşu (bazı modellerde F10) ile Recovery bölümünden Windows kurulumunu tercih etmelisin. 32 GB'lık SSD'de Recovery'den kurulum yapar isen 10 GB, Standart Windows yüklemesi yapar isen 4-7 GB arası (Pagefile ve diğer Windows ayarları yapılmamış ise) boş yer bırakacaktır. Gereken arşiv için 750 GB'lık harddiski kullanmalısın.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...