Jump to content

Windows 8 Hakkında


cfgcii
 Share

Recommended Posts

[font=courier new,courier,monospace][b]Öncelikle Herkeze Kolay Gelsin Ben Windows 7 Kullanıcısıyım Windows 8 Yükseltmeyi Düşünüyordum Forumda Birkaç Tane Windows 8 Sürümü Gördüm Ama Bunlar Ultimate Değillerdi Acaba Windows 8 Ultimate Sürüm Diye Bir Sürüm Yokmu Yada Daha Çıkmadımı.[/b][/font]

[b]Veya İsonun İçinde Tüm Sürümler Bulunuyormu Anlamadım.[/b]

[color=#ff0000][b]Konu Yanlış Yerde İse Olması Gereken Yere Taşınsın.[/b][/color]
Link to comment
Share on other sites

[quote name='cfgcii' timestamp='1348213208' post='1242254']
Yani Windows 8 Ultimate Yerini Enterprise Alıyor Öylemi ?
[/quote]
Enterprise değil Pro olucak...


Buradan inceleyebilirsin
[CODE]
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8_editions
[/CODE]

[quote][b]Windows R[/b]T'yi işin içinden çıkarttıktan sonra kalan Windows 8 sürümleri aslında oldukça basitler. Üç ana Windows 8 sürümü bulunuyor:

[b]Windows 8 [/b]- Bu sürüm ev kullanıcılarına yönelik. Windows 7'nin "Home Premium" sürümüne denk geldiğini söyleyebileceğimiz sürüm, beklediğiniz tüm işlevleri size sunuyor: geleneksel programları çalıştırabileceğiniz Windows masaüstü, "Metro" olarak bilinen yeni arayüz ve ev kullanıcılarına yönelik diğer işlevler.

[b]Windows 8 Pro[/b] - Pro sürümü, iş yerlerini ve daha üst düzey işlevlere sahip olmak isteyen kullanıcıları hedef alıyor. Windows 8 Pro'nun sunduğu ek özellikler arasında grup ilkesi desteği, uzak sunucu işlevleri, Windows alan adı desteği, dosya sistemi şifreleme, sanal sabit diskten önyükleme ve BitLocker var. Son kullanıcıyı ilgilendirebilecek tek ek özellik ise Windows 8'deki Windows Media Center. Windows Media Center'ı Windows 8 Pro'ya ücretsiz bir eklenti olarak yükleyebiliyorsunuz.

[b]Windows 8 Enterprise[/b] - Bu sürüm ise Windows'un kurumlara çoklu olarak sattığı geleneksel kurumsal sürüm. Windows 8 Pro'nun tüm özelliklerine sahip bu sürüm (Windows Media Center dışında), Windows To Go gibi bazı ek işlevlere sahip. Windows To Go, Windows 8'i bir USB belleğine kaydetmenize ve işletim sistemini direkt olarak bu bellekten başlatmanıza izin veriyor.

Windows 8'in Windows Media Player'ı içermeyen bazı "N" sürümleri de bulunuyor ("[b]Windows 8 N Edition[/b]").

Windows 8'i satın alıp daha sonradan Pro'ya geçmek isterseniz, bunu denetim masasındaki "Windows 8'e özellik ekle" işlevini kullanarak yapabiliyorsunuz.

Özetlemek gerekirse, Windows 8'in kutulu sürümünü veya indirilebilir sürümünü satın alacaksanız, sizi ilgilendiren sadece iki sürüm bulunuyor: Windows 8 ve Windows 8 Pro. Windows 8 ev kullanıcıları için tasarlanan bir sürüm, Pro ise iş kullanıcılarına yönelik ek işlevler içeriyor. Ancak Windows Media Center sizin için şart ise, Windows 8 Pro'ya ihtiyacınız var.[/quote]

Edited by dj sms
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...