Jump to content

1 Bilgisayarda 2 Ethernet Ve Ağ


Anarchosa
 Share

Recommended Posts

[font=lucida sans unicode,lucida grande,sans-serif][b]Öncelikle Selamun Aleykum arkadaşlar;[/b][/font]

[font=lucida sans unicode,lucida grande,sans-serif][b]Hastanede çalışan bir arkadaşımla üstesinden gelemediğimiz bir problem var yeşil kart bürosundaki bilgisayara ayrı ayrı 2 tane ağ bağlamamız gerekiyor birinden hastanenin server ına ulaşıp hasta bilgilerini alacak diğerinden internete girip yeşil kart girişlerini vs. yapacak acaba Windows xp de böyle birşey yapmamız mümkünmü?[/b][/font]
Link to comment
Share on other sites

[quote name='manyakisko' timestamp='1352374481' post='1254168']
Bu iş için router kullanabilirsiniz. Önce bağlanmanız gereken iki ağın kablolarını router a bağlayın. Sonra 3. bir kabloyu da kendi bilgisayarınızla router arasına bağlayın.
[/quote]

[b][font=tahoma,geneva,sans-serif]Yani hocam diyorsunki Server'dan gelen kabloyu Router'a bağla.[/font][/b]
[b][font=tahoma,geneva,sans-serif]İnternet vermek istediğin bilgisayarına 2 ethernet çıkışı olsun,ekstradan 1 tane kart tak yani (Biri dahili diğeri ekstra)bunlardan 1.si router ile serverın tek bir ağda olmasını sağlayıp bilgi çekecek,diğeride normal bir internet modemine bağlayıp normal şekilde internete gireceğim.Doğrumu anlamışım hocam ?[/font][/b]

Link to comment
Share on other sites

@[color=green]Anarchosa[/color]

Yanlış anlamışsınız. Önce router'a, bağlanmanız gereken hastane ağının kablosunu takın. Sonra internetin geldiği kabloyu da router a takın. Sonra 3. bir kablo daha lazım. Onu da hem inetnete çıkmasını hem de ağa bağlı olmasını istediğiniz bilgisayar ile router arasına bağlayın.

Edited by manyakisko
Link to comment
Share on other sites

Evde bir adet kablolu modemim 1 adet de kablosuz router'im var. Kablosuz Router kablo ile modeme bağlı, bilgisayardan da kablosuz olarak router'a bağlanıp internete giriyorum. Modemin IP'si 192.168.1.1 Router'in IP'si ise 192.168.2.1 ben web tarayıcıdan direk olarak istediğime bağlanabiliyorum. Gerekli yönlendirmeyi router hallediyor. Yani durum @manyakiso'nun bahsettiği gibi. 70-80 TL'lik bir router işinizi görecektir. Ben şunu kullanıyorum:

[code]http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd100590&categoryId=410[/code]

ama bunda 3G ve kablosuz var siz daha sade birşey alabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='manyakisko' timestamp='1352377409' post='1254178']
@[color=green]Anarchosa[/color]

Yanlış anlamışsınız. Önce router'a, bağlanmanız gereken hastane ağının kablosunu takın. Sonra internetin geldiği kabloyu da router a takın. Sonra 3. bir kablo daha lazım. Onu da hem inetnete çıkmasını hem de ağa bağlı olmasını istediğiniz bilgisayar ile router arasına bağlayın.
[/quote]

Çok güzel açıklamışsınızda hocam açıkladığınız şekilde SERVER internete açık oluyor router internet kablosunuu bağlarsak router neti dağıtacak ben Server'da internet olmaması konusunda bilgilendirdiler,sadece bilgi çekeceğiz.SERVER'dan enet olmaması konusunda kesin net bilgi verildi,bu konuda ne yapabilmemiz mümkün ?

Link to comment
Share on other sites

Aynı bilgisayar üzerinden 2 ağa bağlanma özelliği gelişmiş anakartlarda mevcut. Kullanmakta olduğum anakart üzerindeki 2 ethernet bağlantısı üzerinden 2 ağa veya 2 internete paralel olarak bağlanabiliyorum. Bunu anakartımın yazılımı otomatik olarak yapıyor. Ancak bu özelliği diğer bilgisayarlarda da yapmak mümkün. Tabi bazı kaidelere uyulması koşulu ile ! Aynı bilgisayar üzerinde 2 ethernet girişi, 1 ethernet ve 1 Wireless, 1 ethernet ve 1 USB şeklinde ağ bağlantısı kurmak veya internete giriş yapmak mümkün.

Kısaca anlatmak gerekir ise;
Kullanılan bilgisayarda ethernet ve wireless üzerinden 2 ağa erişim sağlayın. 1. aktif (ethetnet ile) 2. pasif (Wireless ile) olacaktır.
Ağ bağlantılarına girin.
CTRL tuşuna basılı iken 2 ağ bağlantısını işaretleyin ve herhangi bir bağlantı üzerinde sağ tıklayın.
Açılan menüden Bağlantıları köprüle seçimi yapın.
Ağ ayarlarına girip İnternete giriş için gerekli IP v4 yapılandırmasını yapın (Size gelen internet bağlantısına ait IP bilgilerini Varsayılan ağ geçidi olarak girin)
Kullandığınız hasta bilgilerini alan program üzerinde ağ ayarları var ise Ağ olarak köprülenmiş ağı, IP girişi var ise server IP'sini tanımlayarak değişiklikleri yapın.

Kısaca bu şekilde yapılıyor. Bunu TTNET'ten Superonline'a geçer iken TTNET sözleşmemi fesh edene kadar yapmıştım ve 2 modemi aynı anda kullanabiliyordum. Haliyle internet bağlantı hızıda 2 modemi birden kullandığı için fazlası ile hızlanıyordu.

Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...