Jump to content

cemarda87

Üye
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • edirne
  • edirne

Recent Profile Visitors

565 profile views

cemarda87's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1.   Kardeşim Hitachi firmasının sitesine gir orda mutluka bir tools yazılımı vardır, başka bir program deneme daha kötü edersin, bende WD markanın 500 GB vardı ne denediysem olmadı sonra sitesinden format tools isimli bir yazılım indirdim formatı bitirdi ve hala kullanıyorum . kolay gelsin..
  2. Bilinen en iyi Linux Dağıtımlalarından olan Red Hat Linux 9 versiyonu http://linux.softpedia.com/progDownload/Red-Hat-Linux-Download-40.html adresinden indirilebilir. Haydi bakalım Linux dolu günler.
  3. kardeş internetten gparted.iso yu indir(google amcaya sor gparted yaz çıkar) bu iso yu cd ye yaz ve bilgisayarı boot et. açılan menüde tüm hardiski seç sil ve mbr seçeneğini seçerek ntfs formatını seç apply uygula tuşuna bas işlem bitince hangi windows sürümünü isrersen sorunsuz kurabilirsin.
  4. maşa varken el yakılmaz, ikinci el 5 tl ye bulabilirsin.
  5. Şu siteden bir bak fikrin olsun http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.8.2/Portables   kararını verdiğin zaman forumlardan da bir araştır ama laptop olarak tam uyumlu bir cihaz bulamayabilrsin ben nec versa m370 laptop kullanıyorum sadece kablosuz ağ kartını değiştirdim intel3945 vardı bunu rtl8187 ile değiştirdim, snow leopard 10.6.8 sorunsuz kullanıyorum ,,diğer versiyonlarda uyumsuzluklar yaptı. Masa üstü bilgisayar toplayacaksan tam uyumlu donanım seçme şansın olur bence atom işlemcili(mac uyumlu) bir netbook alarak taşınabilir bilgisayar ihtiyacını karşılayabilirsin işlemci gücü gerktiren multimedia ve oyun için masa üstü tavsiye edicem.
  6. senin ekran kartın intel x3100 en çok desteklenen ekran kartlarından biridir driver konusunda http://www.osx86.net/downloads.php?do=cat&id=7 adresinden leopard yani 10.5 uyumlu olan sonu pkg ile biten paketi kur makineyi yeniden başlat sihah ekran gelince -f komutu ile başlat ekran kartı geldiyse tam çözünürlükte ve saydam masa üstünü görürsün yinede disk utality ile disk izinlerini bir kere onar daha sonra mozilla firefox u kur flash player kurulumundan sonra bir kaç video seyretmeye çalış video oynatımında takılma yoksa ekran kartı düzgün kurulmuş demektir. eğer flash video izleyemezsen videoyu sağ tık ile aç menüden donanımsal hızlandırma özelliğini kapat video normal olarak izlersin. daha olmadı x3100 için pek çok driver var
  7. hiç bilmeyenler önce suse linux imagewriter.exe dosyasını indirsinler. indirdiğiniz dmg dosyasını (ne olursa olsun) uzantısını dmg yi silip raw yapsınlar ve imagewriter dosyası ile 8 Gb lık fat 32 formatlı bir flash diske yazsınlar bilgisayarlarını yeniden başlatıp usbboot seceneğiyle boot edebilirsiniz.
  8. iDeneb Mac OSX 10.5.8 veya iatkos V7  şeklinde isohunt torrent sitesinde arama yap daha sora bios ayarlarına girip işlemcinin çift çekirdek desteğini kapat(sonra açarsın) veya kurulum sırasında cd boot ettiğinde F8 e bas ve cpu=1 komutu ile cd yi boot et , kurulum sırasında driver şart değil ekran kartı vs daha sonrada kurulur sen sadece kernel ve intel sata sekmesini işaretle birde oldbootrom(tiger) olan bir sekme var onu işaretle , senin laptop için iatkos s3 olmayabilir çünkü o sürüm snow leopard sen ideneb, leo4all veya iatkos v2,iatkos v7 dene başarı oranı artacaktır.
  9. Arkadaşım bu makineye 10.5.2 versiyonunu yükleyebilirsin bu da leopard demek yani snow veya lion yükleyemezsin yapabilirsen 10.5.8 kadar update edersin ama önce torrent sitelerinde leo4all diye bir ara bulabilirsen o sürümde 4 tane kernel seçeneği var vodoo kernelden başlayarak kurmayı dene olmayacak diye bir şey yok bende Hp 520 vardı defalarca kurdum chipsetleri aynı olacağını biliyorum driver konusunda osx86net e bir bakarsın kolay gelsin
  10. win 8 daha yeni o yüzden bu tür progam için daha erken bence..
  11. [url]http://www.techrepublic.com/article/set-up-multiple-network-interfaces-in-windows-xp/1054825[/url][/url] adresinde nasıl yapılacağı tarif edilmiş, belki yardımı olur.
  12. dostum pardus live cd versiyonunu indir bir cdye yaz bilgisayarı cdromdan açılacak şekilde bios ayarlarını yap daha sonra pardus masaüstünü görünce bilgisayarını normal şekilde kapat eğer bilgisayarın kapanıyorsa windows işletim sisteminde bir sorun var demektir yok bilgisayarın tekrar başlıyorsa donanımsal bir hatadan söz edebiliriz böye bir durumda pc donanımını oluşturan bileşenlerden birinde sorun vardır bu bazen işlemci ki genellikle birden cok çekirdek içeren işlemci veya ekran kartının aktif edilmiş bir özelliği en kötüsü ise ethernet kartının uzaktan boot etme özelliğiyle alakalı bir problem olabilir.Bunlar tabi sonraki varsayımlar önce bir live linux sistemle derim tabi selamlar
  13. bencede comodo veya avg free kullan mem kul hakkına glrmezsin hem de işini görür
  14. Arkadaşlar windows 7' i usb flas diskten kurmak isteyenler için Universal-USB-Installer-1.8.3.8 isimli programı kullanmanızı tavsiye ediyorum en az 4 Gb flas disk gereklidir, bu program aynı zamanda bazı linux sürümlerinide flash diske yükleyebiliyor işte link burada; http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/
×
×
  • Create New...