Jump to content

Karpuzlarda Ki Kabak Tadı


mogokce
 Share

Recommended Posts

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmez'in konuşmasından derlediğim bilgileri size de sunmak istedim. Aslında kabak aşısı iyi bir şeymiş...

 

KABAK AŞILI KARPUZ:
> normal çekirdek üretimi yapıldığında dekarda 6-7 ton verim alınırken, kabak aşılıda bunun yaklaşık iki misli verim alınıyor.
>Orijinal karpuz çekirdeğiyle ekili arazide 3-4 yıl geçmeden tekrar karpuz ekilemiyor ama kabak aşılı fideler her yıl aynı araziye ekilebiliyor.
>Aşılı karpuzda kayıp riski yüzde 5 iken, aşısızda tamamen kayıp verebilme ihtimali var.
>Olgun kabak aşılı karpuzun normalinden tat farkı yoktur. Sorun tüccarın kar güderek hasatı erken yapmasından kaynaklanıyor. Sadece erken hasat kabak aşılı karpuzlar kabak tadı verir.
>Avrupa'da da üretimin çoğu kabak aşılı karpuzdur.

>Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmez<

http://www.sechaber.com/karpuz-bu-sene-de-kabak-tadi-verecek/

 

Edited by mogokce
Link to comment
Share on other sites

tat farkı yok demiş damağıma mı inanayım açıklama tapan vatandaşamı 90 lı yıllarda çocukken yediğim karpuzlar nerdeeee...

 

şimdikiler su tadıyor... o zamanlarki hakiki organik karpuzlarla alakası yok en azından ben son yıllarda hiç denk gelmedim..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...