Jump to content

Gitti flash diskim yazma koruması?


LauGaN

Recommended Posts

Arkadaşlar öncelikle foruma yeni katıldım ve bu ilk mesajım. Herkese selamlar diyerek başlıyorum.

2GB bir flash belleğim var ya da vardı demeliyim artık :) Portable vault adlı programın 2.0.4.0 sürümünü kurdum. Bu program kendini flash bellek üzerine kuruyor ve içinde şifreli bir klasör oluşturuyor. O klasöre koyduğunuz her dosya şifrelenmiş oluyor. Fakat ne olduysa ben diske hiçbirşey yazamaz ve diskten hiçbirşeyi silemez hale geldim. Yalnızca diskteki dosyaları kopyalayabiliyorum. Write protect uyarısı alıyorum. Programın uninstall u yok. Netteki anlatımında delete vault seçeneğini seçin ve diske kurduğu dosyaları silin program kaldırılmış olur deniliyor ama işe yaramadı. Belli bir alan üzerinde şifreleme yapması hedeflenmiş bir programın tüm diski ele geçirmesi gibi bir durum söz konusu. Denediğim yöntemler şunlar.

1-Disk yönetiminden biçimlendirme

2-Xp cdsiyle fdisk

3-Hiren 8.9 sürümündeki dos usb desteğiyle dostan format

Hiçbiri işe yaramadı. Diski yeniden kullanabilmem için bir yol var mıdır yoksa kaldırıp atayım mı arkadaşlar. Çıldırmak üzereyim :D:blink:

Link to comment
Share on other sites

Ne marka flash dıskın

nemde daha önceleri creatıve mp3 calar ve flash dısk vardı onuda bılgısayara taktıgım zaman makınayı kılıtlıyordu

sonra servisini aradım elemanlar creatıvenın sitesinden indirdiğim bir programla dıskımı yenıden calısır hale getirdim belkide sende denemelisin...

Link to comment
Share on other sites

Sevgili LauGan Sana bir önerim var.

İçindeki bilgilerden vazgeçtiysen bence şunu dene;

Bu sitede bulunan T_N_C cd sis içinde Win PE var makinanı bu cd ile aç daha sonra burada bulunan disk programları (Paragon programları) ile Flash diski Wipe Yap. Bu işlem ile diskin tamamına yani her bitine 0 yada 1 doldurulur. Hatta bu işlemi Birdefa 1 bir defada 0 için yap daha fazla da yapsan bir zararı olmaz. daha sonra yine bu programla NTFS olarak formatla. Eğer bu işem ile de kurtulmaz ise kaldır at. Sonuç alırsan bana da bildir.

Kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

bir adet win 98 kurulu makine (win 2000 de olur) bul tak 98 de sürücü tanıtman gerekir ama 2000 de öyle bir sorunun yok içindekiler lazımsa yedekle ve bas formatı gitsin sonuca sen bile inanamıyacaksın.

Link to comment
Share on other sites

Please register to see this content.

Alıntıdır.

bir de bu programı deneyin.

arkadasım cok tesekkurler bende bı flash dısk vardı xp de denedım bıcımlendırmıyordu hatta ıcıne gıremıyordum sayende oldu cok tesekkurler saolasın

Link to comment
Share on other sites

Konu nedeniyle çözüm bulan arkadaşlar görmek sevindirici ama önerilen program ve çözümlerin hiçbiri işe yaramadı arkadaşlar. Balamir.rar içindeki program ve tnc cd sindeki winpe uygulaması disk paragon programları usb diski görmüyorlar. Winpenin kendisi görüyor ama disk programları görmüyor. Doğrudan winpe üzerinde sil dediğimde ise yazma koruması diyor yine. Geriye sadece win98 i deneme şansım kaldı galiba. Onu da deneyip sonucu bildiririm.

Link to comment
Share on other sites

Win98 yüklü makine bulamadım ama win2000 de denedim o da biçimlendiremiyor. Nedir bu write protect ya? disk filan umrumda değil ama bu durumu çözememek çıldırtıcı. Mutlaka bir çözüm olmalı diye düşünüyorum. disk içinde şifreli klasör oluşturmak için yapılmış bir program nasıl bütün diski yazma korumasına alır ve şifresi bilindiği halde nasıl silinemez? Aşmanın bir yolu olmalı

Link to comment
Share on other sites

Aklıma bir yol daha geldi. İnşallah bu senin işini görür. Canlı bir Linux Cd si bul ve makinayı bu cd ile aç daha sonra Bunu linux tan formatlamayı dene. Linux dosya uzantılarını dikkate almadığı için büyük ihtimalle flash belleği formatlar. Linux canlı cd lerini Live cd adresinden bulabilirsin. Burada dd Komutunu kullanabilirsin diye düşünüyorum. Sonucu bildirirsen sevinirim.

Kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar Acronis disc director de indirip denedim olmadı. Yalnız bu programın boot cd versiyonu ve windows sürümünü de indirmiştim. Win versiyonu lurdum ve pc yi naptıysam normal açılışla açamadım. Oturup tncexp yi taktım ve xp kurmaya karar verdim. Restart attım pc dosa düşerken flash belleği taktım. Partition seçme bölümünde flash belleğimi gördüm ve bölümü sil dedim. O da ne? siliverdi :D xp kurdum, flash belleğimi biçimlendirdim. Normal haline döndü. Farkettiğim tek ayrıntı, daha önce de xp cd si ile flash belleği biçimlendirmeyi denememe rağmen başaramamıştım yalnız belleği win ortamında takıp sonra restart atıyordum. Bu sefer dosa girerken taktım. Etkisi olabilir mi bilmiyorum ama problem çözüldü. Gururumu kurtardım :D Herkese teşekkür ediyorum yardımlarından dolayı.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra ...

Benimde flash disk ile alakalı bir sorunum var yeniden konu açmak istemediğimden dolayı sorumu burda dile getirmek istiyorum. :)

1gb Flashdisk twismos markası neden aldıysam.O markayı kingston varken

Sorunum rarlı dosyaları flash diske attığımda hep crc hatası veriyor diski formatladım gene olmadı ntfs formatında yrd veya bir fikir verebilecek olan varsa sevinirim.Kingston oranla çok daha yavaş atıyor :D neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

Link to comment
Share on other sites

Bendede Daha Farklı Bir Sorun Var 1GB Flash Diskimi 8GB Görüyor Vede Biçimleniyor İçine Dosyada Atılabiliyor, Ama 200Mb Yukardaki Programla Biçimledim 8Gb Olarak Bakalım Ne Olacak :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Benzer Bir Durumu Ben De Yaşadım 1 GB tı. Çöpe Göndermek Üzereyken Vistadaki Disk Yönetimi İşe Yaradı. Orada Formatlayarak Kurtardım Flash Belleği.

slm arkadaş benimde 1 gb bende ne yaptıysam olmadı senin yazdığını okudum bende vistada bi deniyeyim fakat nasıl yapıcam biraz açıklayabilirmisin yardımcı olurmusun sevinirim saygılar

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • Administrator

Merhaba arkadaşlar elimde 8gb mp4 var ama formatladıktan sonra 963 mb görmeye başladı ne yaptıysam tekrar 8gb yapamadım yardımcı olursanız sevinirm.

Git aldığın yere ver onu. Kandırmışlar seni, Hackleyip 8gb olarak göstertiyorlar, Aslı format atınca çıkıyor meydana,

Link to comment
Share on other sites

Pc yi güvenli kipte aç Çalıştıra cmd yazıp açılan menüde rmdir /s E:\ komutunu gir

yalnız E yerine flash diskin sürücü adını yaz bi dene inş olur..

Volkan bey dediğinizi yaptım ama cihaz formatlanmış gibi oldu içindekiler silindi ama nafile.Bu arada cihaz aldığımda hem cihaz da hemde bilgisayarda 8gbolrak gösteriyordu.Şimdi ise bilgisayarda 967mb olrak gösteriyor cihazda ise kullanılan hafıza %3 diyor.

Link to comment
Share on other sites

sevgili dostla bende geçen gün ortalama aynı sorun ile karşılaştım ve burada soruma cevap aradım ama bulamadım sağolsun bi abim yardımcı oldu. şimdi durum şu siz dosya üzerinindeki izinlerini yitirmişsiniz (bir nevi chmod ayarının 777 olmaması durumu ) bunu araçlar>klasör seçenekleri> görünüm sekmesi> ''basit dosya paylaşımını kullan'' seçeneğini kaldırın ve sorunlu dosyaya sağ tıklayıp özelliklere girin> güvenlik sekmesine geçin> oradan ekle yi seçip >everyone yazaraın tamam deyin ve eklensin daha sonra oluşan everyone kullanıcısının yetkileri aşağıda gözükecektir bunu tam denetim yapın ve uygulayın tamam ile çıktıktan sonra artık dosyanıza istediğiniz işlemi yapabilirsiniz...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...