Jump to content

Usb Çoklayıcılar Aktarım Hızını Düşürürmü?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

bir avm den usb çoklayıcı aldım. dandik olabilir bilmiyorum. kasanın bir usb girişine taktım çoklayıcının bir girişinede benim kingston usb flash belleği taktım. flash bellek le bağlantı kesiliyordu arada. neyse bu ayrı bir dandiklikte esas konu bellekten 27 mb lık bir dosyayı kopyalayıp bilgisayara yapıştırarak aktarmayı denedim sanırım 3 dk ya yakın sürdü. bende aldığım yere geri iade ettim.  demin aynı şeyi kasanın usb girişinden denedim, 5 sn sürdü.

 

teknosada sordum bu gün veri aktarım hızı nasıl dedim usb çoklayıcılarda. çocuk dürüstmüş düşük abi dedi. ben de denedim düşük oluyor dedi. ayrıntılı sormadım ne kadar veriyi ne kadar sürede aktarıyor falan diye. ama öyle deyince ordan da almaktan vazgeçtim.

 

bu bütün usb çoklayıcılarda böylemidir? yüksek hızlı olan varmıdır? varsa markası falan ne aktarım hızı nasıl söyleyebilirmi olanlar?

Link to comment
Share on other sites

o çoklayıcı  arızalı
çok net olarak söylüyorum



İşte böyle emin cevap istiyorum. Çünkü almaya mecbur kalabilirim şimdi olmasamda. Aldığım yer büyük bir bimilyoncu idi. Şu 5 renkli tesbih gibi olan. aynısından teknosa da da var. onun Taklidi olabilir. teknosa çalışanı veri aktarım hızı yavaş oluyor desede teknosada satılanlar o kadar yavaş değildir herhalde.
Link to comment
Share on other sites

Çoklayıcı illaki hız düşürür..Şöyleki siz bir girişe ayrı bir usb port takıp daha sonra üzerine taktıgınız usb bellekden veri kopyalıyorsunuz.Yani teşbihte hata olmaz yolu uzatıyorsunuz.27 Mblik veri 3 dakika sürüyorsa çoklayıcı ya bozuktur yada aşırı dandik.Hangi çoklayıcıyı alırsanız alın sadece çevre birimlerini bağlamak için kullanın.Yada en iyisi MASAÜSTÜ PC kullanıyorsanız anakarta takılan USB alın.O zaman sorunu kökten halleder her türlü donanımınızı bağlarsınız

alış-veriş sitelerinde "ANAKARTA TAKILAN 2'Lİ USB ÇOKLAYICI" diye aratın 3 TL falan zaten

şayet lebtop ise harici beslemesi olan  usb portlarına bakınız bunlar biraz tuzludur 30 tl falan

      Edited by kacaksevgilim
Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar usb veri aktarımını düşürmeyen usb çoğaltıcılar var şimdi sıradan tek usb kablosu ile 4 çıkış sağlayan usb çoklayıcılar yavaş veri kopyalar çünkü usb girişlerinden 5 volt gelir ve bu 5 voltu 4 e böler çoğaltıcı ama benim kullanmakta olduğum adaptör sistemli 10 usb çoklayıcıda böyle bir sorun yok kasada usb hızı neyse çoklayımcıdaki hızda o usb de aynen bu resmi de veriyorum izmir çankayada necip bilgisayardan aldım bunu 4 sene önce gayet memnunum markası s-link modeli sl-h105

 GNoWjPw.jpg?1

Link to comment
Share on other sites

evet s-link ler iyiymiş. diğer arkadaşın dediği gibi anakarta takılan da iyi fikir.

 

aslında benim çalışmayan kasanın önündeki ikili usb. aynı zamanda kulaklık ve mikrofon girişleride bu usb girişleri ile aynı entegre üzerinde. orjinal izaten bulunmaz herhalde. geçen baktım iyice inceledim ve iğne ile telleri biraz kaldırdım temas sorunu olabilir diye ama hiç işe yaramadı. anakart üzerinde yine aynı şekilde 2. bir 5 li pin var oraya taktım yine işe yaramadı. neyse ya s-link alıcaz yada anakarta takılanlardan.

 

bi yerde 480 mb / sn aktarım hızı demiş. biraz abartmamışmı :) bu s-link marka olandan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...