Jump to content

Harici Disk Tavsiyesi Ve Oyunlar Hakkında Bir Soru


 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar ben genelde bilgisayarı oyun oynamak için kullanıyorum. Bilgisayardaki hard diskim 500 Gb ve artık yetersiz kalıyor eskiden , 30-60 oyun atabilecekken artık bir titanfall bile 50 GB oyun. Sürekli  sil başka oyun yükle yapmaktan sıkıldım.

 

Bu nedenle Ek olarak bir harici disk almak istedim.

 

1 TB'lık bir disk almak istiyorum. (Yakında Kullandığım masa üstü bilgisayarı satıp laptop alacağım bu sayade, Diski kolaylıkla Laptop'a bağlayabilrim ve fiyatları da uygun.)

 

 

fakat aklımda bir kaç tane soru var ?  Yardım ederseniz çok memnun olurum

 

1-) Harici disk'i bilgisayara bağladığımda, Oyunlar içine setupdan kurulabilir mi ( yani indirdiğim oyunu Direkman Harici diske kurmama izin verir mi ? Kimi oyun, sadece setupdan kurulduğu yerden başka bir yere taşınırsa çalışmıyor (ÖRN. MAx payne 3) taşıyamama gibi bir sorunum olabilir.

 

2-) Oyunları harici diskten açacağımdan, Harici disk sürekli bir çalışma durumunda olacak, Bu ömrünü kısaltır mı ? (günde 2 saat civarı oyun oynarım en fazla 3 ) o da pazar günleri...

 

3-) En önemlisi oyunlar harici diskten açılır mı yani Benim şu an oynadığım oyunlar en az 15-20 Gb :D Bunlar harici diskten de hard diskteki gibi rahat bir şekilde açılır mı ?

 

4-) almak istediğim disklerin aşağıya linklerini attım siz hangisini önerirsiniz ?

 

1) Samsung  = http://www.vatanbilgisayar.com/25-1tb-m3-usb30-_-usb20-tasinabilir-disk.html#ozellikler

 

2) SEAGATE= http://www.vatanbilgisayar.com/25-1tb-expansion-usb30-_-usb20-tasinabilir-disk-6550.html#ozellikler

 

3)     WD       = http://www.vatanbilgisayar.com/25-1tb-elements-usb30-_-usb20-tasinabilir-disk.html#ozellikler

 

 

Link to comment
Share on other sites

1-masaüstüü satacaksan laptop hiç almma hiç bir laptop oyunlara fazla tahammülü olmaz..çok ısınma sorunu verir..hdd birak laptop un kısa ömrü olur..sen yüne yüksek performansta masaüstü al....yok ben illam laptop alacagım diyorsan MSI laptop al

2-Harici disk'i bilgisayara bağladığımda, Oyunlar içine setupdan kurulabilir---- siinn. amma pek fazla saglıklı olmaz ...yine denemekte fayda var ..harici hdd sürekli kullanacaksan bu aralar havaalr sıcak 3 ay sonra yada havalar serinledigi zamn al

Link to comment
Share on other sites

Yorumlarınız için teşekkür ederim ? İlk defa Harici disk alacağım . Daha önce kullanmış forum yazarlarına danışmak istedim aklımda ufak bir soru daha var ?

 

SEAGATE  Samsung'dan daha mı iyi bir ürün ? sanki samsung tanınmış bir marka WD hiç duymadım sagate az biraz biliyorum ama Samsung'dan ve WD'den daha mı iyi dir ?

Link to comment
Share on other sites

Hdd markası pek kalmadı zaten seagate samsung,u satın aldı piyasada olan samsung marka diskler eski üretimdir ama oldukça sağlam ve sorunsuzdur.

Hangisini alacaksanız aralarında bakacağınız özellikler önemli örn. 64 mb cache olmasıdır.

Tavsiyem (SAMSUNG HX-D201TDB/G 2Tb 3,5" USB 3,0 HDD

Oyunlar için ise istediğiniz kurulumları taşınabilir diske kurdukdan sonra register ve system32,ye atılan dosya yedeğini muhakkak alın dikkat etmeniz gereken şey şudur,

Mesela harici disk E:\ olsun kurduğunuz oyunlar register kayıtlarında E:\ olarak kayıt edilecek başka bir bellek yada disk taktığınızda harici diskinizin yerine geçerse disk yönetiminden isimleri değişip oyunlara devem edebilirsiniz.

3.5 disk tavsiye etmemin sebebi ağır oyunlarda leptop enerji ve ısı kaybı olmaması için adaptörlü daha iyi olur benimki tavsiye size kalmış yinede. :)

Link to comment
Share on other sites

hdd piyasasında en iyiler seagate ve western digitaldir bana soracak olursan seagate al derim her zaman ama western digial önerende çok olur ikisi sağlam markadır hdd konusunda ama usbden yani harici olarak bir hdd ye oyun kurup oynamaya kalkarsan performans kaybı yaşarsın ister istemez harici alacağına aldığın bilgisayarın hdd kapasitesini yüksek al daha güzel bir tercih olur haricide sadece setupları filan saklarsın oyunları bilgisayarın hddsine yüklersin

Link to comment
Share on other sites

Yardımlarınız için teşekkür ederim :) Biraz kendim de harici araştırma yaptım , eğer Diskin formatını NTFS olarak ayarlarsam bir hard disk olarak kullanabilirmişim. Zaten fabrika çıkışı genelde NTFS olarak geliyormuş. Sadece modeline göre Hard diskten Daha yavaş olma ihtimali var mış :D Oyunlardaki sorun ise arada yükleme ekranı uzayabilir ve bir iki grafiksel bug oluşabilirmiş. Ama oyunu çalıştırmadan ön belleğe aldığından onların da çoğu aşılırmış galiba.

 

Artık alacağım yere gittdiğimde hangisi varsa ondan alıcam genelde yorumlarınızda Seagate dediğinizden onu almaya çalışacağım. Sanırım memnuniyet oranı daha yüksek o yoksa WD. oda yoksa samsung alıcam.

Edited by venom3535
Link to comment
Share on other sites

laptopumu 5 yıl önce aldığımda üzerinde wd scorpio blue 500 gb 5400 rpm hdd vardı.5 yıldır tık demedi taş gibi hala çalışıyor.3 hafta önce hdd de yer kalmadığı için wd scorpio black 750 gb 7200 rpm hdd aldım laptopa bunu takıp eskisini harici hdd yaptım. bende western dijitali tavsiye ederim. sonuçta elektronik işi şans işi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...