Jump to content

Hdd Veri Kurtarma


214ner304351ler
 Share

Recommended Posts

Öncelikle bu konunun kaç kez açıldığının farkıdayım da aradığımı erişemediğim için tekrar açtım. 

 

Arkadaşımın eski mak. ( çokta eski değil core2duo işlemci 4 gb ram var) XP yüklüydü (kim yüklediyse), bende bir iyilik yapıp en azından Win7 ile güncelleştirmek istedim, sistemi USB den kurulum yaparak ( önce D: sürücüsüne yedekleri aldım önemli dosyaları) C: sürücüsünü biçimlendirdim, kurulum bittikten sonra D: sürücüne bakınca şok şok D: sürücüsünde Windows vs dizinlerini gördüm ve yedekler uçmuş. Bir çok Recovery prğ. ( recuva , recove My files, get data back gibi) kullanmama rağmen dosyalara erişemedim, bana bir yol gösterin nasıl olabilir hangi prğ. Fat32 den NTFS döndüğünden mi dosyalar gitti anlamadım. Yardımlarını rica ediyorum. Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle sildiğin bölümün harf atamasını kaldır üzerine başka dosyalar yazılmaması için. Bu bölüme herhangi bir dosya atmamışsındır umarım.

Testdisk 7.0-WIP ve Restorer Ultimate Pro Network 7.8 uygulamalarını denemeni tavsiye ederim. Bunları forumdan yada torrenten bulabilirisn...

Link to comment
Share on other sites

C: sürücüsünü biçimlendirdim, kurulum bittikten sonra D: sürücüne bakınca şok şok D: sürücüsünde Windows vs dizinlerini gördüm ve yedekler uçmuş.

 

Felaket tellallığı yapmak istemem ama, biçimlendirme esnasında yanlış bölümü biçimlendirmişsiniz anlaşılan. Bu yüzden D: sürücüsüne baktığınızda Windows ve diğer klasörleri görmektesiniz. Şansınız var ise bir miktar dosyayı kurtarabilirsiniz ama buda düşük bir ihtimal. Easeus Data Recovery, Recuva vs vs gibi programlar ile şu anki C: bölümünüzü taratmanız haricinde pek birşey yapamazsınız. 

 

Haydi kolay gele ! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...