Jump to content

Dolandırıcıların Yolladığı Bu E-Posta�Ya Dikkat !


Smartsis
 Share

Recommended Posts

İnternet dolandırıcılarının PTT Kargo’nun ismini kullanarak sahte e-posta’lar gönderip vatandaşları dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

 

bu_e_postaya_dikkat_1426768796_5815.jpg

 

PTT Posta Hizmetleri’nin adını kullanan dolandırıcılar, şüphe uyandırmayacak bir yönteme imza attı. Vatandaşlara PTT Kargo’nun mail adresinden kargo takip numarasıyla ‘Kargonuz teslim edilememiştir’ başlığıyla mail atan dolandırıcılar, vatandaşların adres bilgilerini güncelleyip kargolarını alabilmeleri için ‘PTT Adres Değişikliği Formu’nu doldurmalarını istiyor. Kargonun 15 gün içinde alınmaması halinde fazladan her gün için 25 TL tazminat talep edileceğini vurgulayan dolandırıcılar, link vasıtasıyla vatandaşları form doldurmaya zorluyor.

 

PhH2f_1426768754_7077.Jpeg

 
Sahte PTT adresine yönlenen linke tıklanması halinde bilgisayara bulaşan virüs, kredi kartı, özel bilgiler gibi pek çok veriyi dolandırıcılara aktarıyor. Virüs aynı zamanda hedef bilgisayarları ’zombi’ haline getirerek, uluslararası network saldırılarına katkı sağlıyor.
E-posta’ya ilişkin binlerce şikayet aldıklarını belirten PTT görevlileri, vatandaşlara ‘PTT Adres Değişikliği Formu’ linkine tıklamamaları konusunda uyarıda bulunuyor.
 
Link to comment
Share on other sites

Virüs(ler) Linux üzerinde çalışmıyor tamam ama kaç kişiyi Linux kullanmaya ikna edebiliriz.

 

Dün bir muhasebeci (gene) Ercan Bey yetişin yandım diye aradı. Gittim, gerçektende yurtdışından ptt kargodan kargo bekliyormuş maili görünce kargosuyla ilgili diye açmış, içerdeki linke tıklamış ve iş bitmiş hadi gemiş olsun. Gece yarısına kadar uğraştım ııh kurtaramadık son 3 aylık bilgi gitti. Allah'tan Luca kullandıkları için muhasebeden kayıpları yok. Malum Ofis dosyaları ve resimler gitti. Dün uğraşırken bi şeyi anladım ki (en basit yöntem olarak) sistem geri yükleme kesinlikle sık sık kontrol edilmeli ve D sürücüsüde (ben masaüstünü ve diğer klasörleri D sürücüsüne yönlendiririm hep) sistem geri yükleme ayarlarında açık olmalı. Shadow copy ile yılbaşından önce kurtarmıştım orada dikkat etmemiştim fakat dün anladım ki sistem geri yükleme açıksa ve virüs silmediyse hiç dert etmeye gerek (yedek tarihine göre) yok. Kurtarabiliyoruz tabi tekrarlıyorum virus geri yükleme noktasını silmediyse ya da siz kapatmadıysanız D'yi. Tekrar söylüyorum en basiti bu Sistem geri yükleme ve Shadow Explorer (virusu temizledikten sonra). Şimdi ilerde belki bi şekilde dosyaları açabiliriz umuduyla 60 GB data yedekledik kenarda duruyor.

 

Dün internette dolaşırken okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum farazi de olabilir. PTT Kargo virüsü yiyenler hep PTT kargo'dan kargo bekleyenler, acaba virus PTT kargo serverinde yaşayıp bilgileri bi şekilde dışarı mı aktarıyor.

Edited by ney69
Link to comment
Share on other sites

evdeki bilgisayarımda nod32 8 kullanıyorum, indirme yapacağım zamanlarda dolaştığım linkleri kontrol ediyor linke tıkladığımda bu sayfa engellendi diyerek o sayfayı görmemi ya da o linkin ucundakini almamı engelliyor. Mesajda bahsettiğim makinada da nod32 7 vardı ve muhasebeci hanımın dediği bu linke tıklayınca böyle böyle oldu. Artık virüsler ve yazanları da evrim geçirdiler. Çok DİKKAT etmeliyiz arkadaşlar Çok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...