Jump to content

TTNet'in Kampanyanları Durduruldu


Psychology

Recommended Posts

13726.jpg

Rekabet Kurulu, Türk Telekom'un ADSL'de yüzde 50 indirim başta olmak üzere maliyet altında fiyat içeren tüm kampanyalarını durdurdu.

Rekabet Kurulu, Türk Telekom'un internet servis sağlayıcılığı hizmeti veren TTNet şirketinin, ADSL'de yüzde 50 indirim başta olmak üzere maliyet altında fiyat içeren tüm kampanyalarını durdurdu.

Superonline'ın şikayet başvurusunu yerinde gören Rekabet Kurulu, konuyu soruşturma kapsamına alırken, soruşturma tamamlanana kadar TTNet'in kampanyayı durdurması ya da kampanya fiyatlarını maliyetin altında olmayacak şekilde yeniden düzenlemesi için ihtiyati tedbir kararı aldı. Durdurmanın maliyetin altında kalan, şirketin tüm kampanyaları için geçerli olduğu kararına varan Rekabet Kurulu, şirketin yeni düzenleyeceği kampanyalarında da maliyet altında fiyat belirlenemeyeceği kararını aldı.

Kurul, karar çerçevesinde, TTNet karara uymazsa, uymadığı her gün için para cezası kesileceğini bildirdi.ANKA Ajansı'nın edindiği bilgiye göre, karar Superonline'ın şikayet başvuru üzerine alındı. 27 Haziran'da Rekabet Kurumu'na başvuran Superonline, Türk Telekomünikasyon ve TTNet'in rekabeti ihlal ettiğini savundu. "Yaz Fırtınası" kampanyasını şikayet eden Superonline, kampanya kapsamında ADSL kullanıcılarına modemm hediye edildiği, ayrıca aylık ödemede yüzde 50 indirim sağlandığına dikkat çekildi.

TOPTAN FİYATIN YÜZDE 32 ALTINDA

ADSL internet erişim pazarında hakim gücü elinde bulunduran TTNet'in "Yaz Fırtınası" kampanyası ile tüm tarife seçeneklerinde maliyetlerinin çok altında satış yaptığını belirten Superonline, şu iddialarda bulundu:"TTNet'in duyurduğu son kullanıcı satış fiyatları, Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin internet servis sağlayıcılar için yayınladığı ve Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylanan toptan alış fiyatlarının yüzde 32 altındadır. Bu kampanya, hakim durumdaki bir teşebbüsün, ekonomik gücüne dayanarak mevcut veya potansiyel rakiplerinin katlanamayacağı ölçüde fiyatları indirmesi ve rakiplerinin pazarı terk etmesinin ardından tekrar fiyatları artırmak suretiyle tekelci kara ulaşmasına yol açabilecek bir uygulama olarak tarif edilen 'yıkıcı fiyat' uygulamasıdır."

TELEKOM HAKİM DURUMUNU KÖTÜYE KULLANIYOR

Kampanyanın, birden çok alanda iş yapan bir firmanın iş yaptığı alanlardan birinde düşük karla veya maliyetinin altında sattığı bir ürünün ya da hizmetin zararını iş yaptığı başka bir alandan elde ettiği aşırı karla karşılaması olan "çapraz sübvansiyonun" da sözkonusu olduğu öne sürülen başvuruda, Türk Telekom'un burdaki zararı, rekabet olmayan şehiriçi telefon alanında Danıştay'ın durdurduğu tarife ile ve eski ADSL kullanıcılarından elde ettiği karla karşıladığı ileri sürüldü.

Başvuruda, "Maliyetinin çok çok altında fiyatlarla satış yapan TTNet, pazardaki hakim durumunu kötüye kullanarak internet servis sağlayıcısı olan müvekkil şirkete ve diğer servis sağlayıcılarına Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde pazarda varolma şansı bırakmamaktadır" denildi.

BİR GÜNDE 17 BİN 500 ÜYE

TTNet'in kampanyası ile piyasada faaliyet gösteren işletmelere ağır darbe vurulduğu kaydedilen başvuruda, "Öyle ki TTNet kampanyayla 16 Haziran 2007 tarihinde bir günde 17 bin 500 yeni üye kaydı yaparak pazarda faaliyet gösteren işletmelerin varolma olasılığını yok etmiş, yenilerine de pazarı kapatmıştır" denildi.

Başvuruyu karara bağlayan Rekabet Kurulu, çok nadir olarak başvurduğu ihtiyati tedbir kararı yolunu seçti. Halen başkanlığı vekaleten yürüten Rekabet Kurulu İkinci Tuncay Songör imzasıyla 13 Temmuz'da yapılan şirket bildiriminde, Superonline ile birlikte Tellcom'un da aynı konuda yaptığı şikayetin, Türk Telekom aleyhine 7 Mayıs'ta açılan soruşturma ile örtüştüğü için aynı kapsamda değerlendirilmesi kararı alındığı kaydedildi.Songör, tedbir taleplerini değerlendiren Rekabet Kurulu'nun telafi olunamayacak zararların ortaya çıkmasına karşı Rekabet Kanunu'nda verilen ihtiyati tedbir hakkını kullandığını ifade ederek, TTNet'in kampanyasının durdurulmasına ilişkin kararı şöyle açıkladı:

YENİ KAMPANYALARDA DA MALİYET ALTI SATIŞ OLMAYACAK

"Halihazırda devam etmekte olan 'Yaz Fırtınası' kampanyası da dahil olmak üzere, TTNet'in maliyetlerin altında ya da Türk Telekom'un toptan fiyat tarifeleri ışığında fiyat sıkıştırması niteliğinde olabilecek perakende fiyatları içeren tüm kampanyalarının durdurulması ya da sözkonusu kampanyaların TTnet'in ilgili hizmetlerdeki maliyetlerinin altında olmayacak şekilde yeniden düzenlenmesine karar verildi. Bundan sonraki dönemlerde de, yürütülmekte olan soruşturmada nihai karar alınıncaya kadar, TTNet tarafından ilgili hizmetlerde yapılması planlanan kampanyalarda fiyatlama politikasının maliyetlerin altında olmayacak şekilde yerine getirilmesine karar verilmiştir. Bu tedbirlerin kararın tebliğ tarihi itibariyle yerine getirilmesine ve söz konusu kararın yerine getirildiğinin kararın yerine getirilmesinden itibaren 5 gün içerisinde Kuruma bildirilmesine, Kurulca öngörülen ve yukarıda belirtilen tedbirlerin yerine getirilmemesi durumunda kanun'un 17. maddesi uyarınca süreli para cezası verileceğinin TTNet'e bildirilmesine karar verilmiştir."

FİYATI 14.99'A ÇEKEN KAMPANYA

Rekabet Kurulu'nun öncelikli olarak durdurduğu "Yaz Fırtınası" kampanyası ile 4 Haziran31 Ağustos tarihleri arasında TTNet ADSL'e 24 ay abone olanlar, 2008'e kadar 4 GB limitli tarife için aylık 29 YTL yerine 14.99 YTL ödüyordu. Ayrıca modem de hediye ediliyordu.Aynı şekilde 6 GB limitli tarifede aylık ödeme 39 YTL yerine 19.99, 9 GB için 49 YTL yerine 24.99 ödeniyordu. Limitsiz tarifelerde 256 Kbps için 49 YTL yerine 24.99, 512 Kbps için 79 YTL yerine 34.99, 1024 Kbps için 99 YTL yerine 44.99, 2048 Kbps için 139 yerine 54.99 YTL aylık ödeme yapılıyordu.

(ANKA)

Link to comment
Share on other sites

Yok biz adam olmayız kardeşim..

aynen katılıyorum neyin maliyeti yani anlamış değilim :lol:

ayrıca dial up bağlantılar yaygın olduğu zamanda kullanıcıyı en fazla düdükleyen şirket olan superonline ın bu konuda söz hakkı olduğunu sanmıyorum...

Link to comment
Share on other sites

en sevindiğimde 256 baglantıyı 1024 yapma olayı dedim bizimkide 512 2048 olur aha ah yine kandırmaca

bunlar adamın önüne yem atıyolar resmen ama hesap yeri var hem süperonline ALLAH belasını versin sende yap indirim senden alak interneti al ala

Link to comment
Share on other sites

TTnet yasal süreci izlemeye aldı

TTNet, Rekabet Kurulu'nun "Yaz Fırtınası Kampanyası"na ilişkin olarak aldığı durdurma kararı konusunda yasal süreci takip edeceğini açıkladı.

TTNet'ten yapılan yazılı açıklamada, Rekabet Kurulu'nun TTNet'in 1 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe koyduğu "Yaz Fırtınası Kampanyası"na ilişkin aldığı durdurma kararının basın yoluyla öğrenildiği bildirildi.

Kendilerine henüz bu konuda resmi yollarla ulaştırılmış herhangi bir bildirim bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, "TTNet, yasal süreç halen devam ettiğinden herhangi bir yorum yapmak ve yargının tarafsızlığını etkilemekten kaçınmakta ve süreci takip etmektedir" denildi.

ANKA

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

demek oluyorki artık herkese 14.99 geçerli olacak e bu işten bizde karlı çıkacağız onlarda superonlineye ve smile gibi toptancılarada 10 liradan verir heralde :lol::D:D

yoksa düşünsenize millet 14.99 diye abone oldu ttkom ya kusura bakmayın biz mahkemelik olduk sizi 29.90 çıkarıyoruz diyemez hukuken derse vay haline

ha bu arada isteyen kullanmadığı telefon hizmeti içnde aylık sabit ücrettden kurtuldu bilginize.yani telefon hizmetini kapattırıp adsl den yararlanılabilecek yada sadece adsl için tel nosu alınabilecek böylece ben hiç konuşmam diyen en az 12 ytl galiba sabit faturadan kurtulacak

Link to comment
Share on other sites

:D gülüyorum başka bir şeyde yapılmaz bu durum karşısında zaten indirim yapmaz dediğimiz hatta indirip yapılsın diye chip-online dergisi oy bile kullnadırttı millete hani nerdeler çıkıp telekomun yaptığı indirimleri savunsalar ya superonline da bunu çekemiyor tabiki böle bir yola başvurmuş hak inşallah bizim yanımızda olur :lol:
Link to comment
Share on other sites

Bazı arkadaşlar superonline'a küfür etmişler şikayeti için için ancak yanlış. Zaten rakibi olmayacak nitelikteki bir iki rakibi olan ttnet bu kampanya sonucu tekelini iyice güçlendirecek 2008 den sonra hepimize kazığı iyicene kaktıracaktı. Japonyada adamlar 100Mbps ile bağlanıyo biz burada nelerle uğraşıyoz. Allah sonumuzu hayır etsin.

Link to comment
Share on other sites

sansür için youtube yi kapatan devletten ne beklersin...

tarabayt ların konuşulduğu bir ortamda düzene ayak uydurmak zorundalar her ne kadar geriden gelselerde mecburlar bu 1-2 ayda dananın kuyruğu kopar yeterki şu seçim atmosferi bir dağılsın bindirim olmaz ama indirim veya hızı yükseltmek zorundalar. :)

Link to comment
Share on other sites

arkadaslar superonline gercegi soylemıs

biraz iktsat okusaniz. telekom un mevcut pazar payının buyuk bolumunu ele gecırıp daha sonra ele gecirdigi pazar payina gecirecegini anlardiniz. telekom superonline a smile a hat parasi diye yuksek fiyattan hat kiraliyo. kendsi para vermiyo tabi.ucuzdan milleti en az 2 yilligina bagliyo.2 yil sonra piyasada baska firma kalmayinca doseyecek bize 100 leri 200 leri.tekelciliktir bu.bunlarin hepsi oyun.oncelkle telekom un alt yapi tekelinden kurtulmaliyiz.yoksa 20 yil sonra bile dunyanin en pahali internetini kullananlar gene turkler olur.

Link to comment
Share on other sites

Ana Sayfa

TTNET ADSL'DE SON SÜRAT YAZ FIRSATI !

Hızlı ve kesintisiz İnternet, yani TTNet ADSL'den bütün abonelerine Son Sürat Yaz Fırsatı! 2 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında kampanyaya başvuran mevcut ya da yeni aboneler, 12 ay boyunca % 12 indirimden yararlanıyor. Hemen başvurun bu büyük indirimi kaçırmayın.

Kampanyadan herhangi bir abonelik taahhütü olmayan mevcut ve yeni müşterilerimiz 24 aylık abonelik taahhütü imzalayarak yararlanabilecektir. Aylık kullanım ücretlerine yapılacak %12 indirim, kampanya başvurusunun yapıldığı ayı takip eden aydan itibaren 12 ay boyunca geçerli olacaktır. 24 aylık abonelik süresi boyunca arzu ederseniz tarife paketinizi değiştirebilirsiniz. Kampanya kapsamında yeni abone olacak müşterilerimiz diledikleri tarife hız ve paketini seçebilirler. Bir sefere mahsus alınan 29YTL bağlantı ücreti bu kampanya kapsamında alınmaya devam edilecektir. Arzu eden müşterilerimiz bağlantı ücretini, aylık 3 YTL olmak üzere 12 ay taksitle toplam 36 YTL olarak ödeyebilirler. Limitli paketlerde kota aşım ücreti mevcut tarifedeki haliyle uygulanmaya devam edilecektir.

yaz_firsat_tablo.gif

Kampanyaya katılmak için hemen Türk Telekom Ofisleri, Türk Telekom Bayileri veya TTNet Çözüm Ortakları (Casper , Crea, Datateknik, Elkotek, Sentim, Vestel) bayilerine başvurun bu büyük indirimi kaçırmayın!

Detaylı bilgiye ADSL satış noktalarından ve 444 0 375 TTNet Çağrı Merkezinden ulaşabilirsiniz.

*Başka kampanyalardan yararlanan müşterilerimiz taahhüt süreleri dolmadan bu kampanyadan yararlanamayacaktır. *2 Temmuz tarihinden önce Son Sürat Fırsat Kampanyasından yararlanan müşterilerimizin indirim süresi ve indirim oranı değiştirilmeyecektir. * Kampanyadan yararlanan müşterilerin ADSL hattını 24 aylık taahhüt süresi dolmadan iptal etmeyi istemesi durumunda, abonelik iptaline kadar geçen süre boyunca yapılan indirimler geri alınacaktır. *Kampanyamız TTNet ADSL altyapı olanakları ile sınırlıdır.

Link to comment
Share on other sites

Bence bunların hepsi üç kağıtçı, hiç biri birinden ii değil.

Telecom bi yandan indirim yapıyo bi yandan millete kazık atıyo. Yazmadan duramıycam,

Biz Bartında öğrenciyiz. Türk Telekomdan sınırlı internet bağlattık.(O zaman sınır 3 Gb tı)

Yetmeyeceğini anlayınca sınırsıza geçmek için Bartın Telekoma gittik, orda adam bize form doldurttu,

hızımızın düşeceğini ve bi sonraki ay aktif olacağını söyledi.

Bizde sonraki ay nasıl olsa geçti bu diye başladık kasmaya, modemden hızımıza baktık hız 256 da.

Herşey normal, takii eve fatura gelene kadar, 2. ayın faturası 3. ayın oratlarında geldiğinden Telekomdam 2 aylık güzel bi kazık yedik.2. ay 130 YTL 3. ayda 140 YTL... Telekoma gidip konuştuğumuzda bize hiç bi şey söylenmedi sadece sınırsıza geçmemişiniz dendi...

Herhalde çalışanlarıyla anlaşıp hem yapığı kampanyaların giderini karşılıyo, hemde çalışanlarını zengin ediyo.

Bu olay bizim sınıftan 2 arkadaşın daha başına geldi.Allah alır inşallah bizim ağımızı ne diyim başka...

Kusura bakmayın beya bi uzun oldu ama, sıkıntımızı sizlerle paylaşmak istedim.

Teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...