Jump to content

Şaşkına Çeviren Hayvan


BrightBlade

Recommended Posts

43997.jpg

Fare desen fare değil, tavşan hiç değil. Kanguru da olamaz. Peki bu hayvan ne? Türkiye şaşkın!

Denizli’de vücudu fareye, arka ayakları kanguruya, kulakları ise tavşana benzeyen bir kemirgen bulundu. Görenleri hayrete düşüren kemirgene “Abbas” adı verildi

uuuu.20070807080905.jpg

Acıpayam ilçesine bağlı Yazır beldesi Gümüş köyünde yaklaşık 1 ay önce Fuat Duran, arkadaşlarıyla dolaşırken, bir çukurun içinde değişik türde bir kemirgen buldu. Duran, kemirgene evinde baktığın, ismini ise “Abbas” olarak koyduklarını söyledi.

Kemirgeni, ekmek, yaprak ve karpuz gibi yiyeceklerle beslediklerini ifade eden Duran, “Kanguruya benzetiyoruz. Ama kanguru da böyle olmuyor. Kulakları büyük. Yani değişik bir mahluk. Yetkililerden araştırmalarını istiyoruz” dedi.

uuu.20070807080852.jpg

VETERİNER HEKİMLER ODASI: YENİ BİR TÜR OLAMAZ

Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, kemirgenin tavşan yavrusuna benzediğini söyledi.

Kemirgenin genetik modifikasyon nedeniyle doğum anomalisine bağlı olarak ana rahminde değişikliğe uğramış bir yavru olarak tarif edilebileceğini vurgulayan Uzakgider, “Bu canlının yeni bir tür olması mümkün değil. Çünkü tür olması için çoğalma yeteneğinin olabileceği bir ailesinin veya çevresinin olması gerekiyor. Başka canlıların da olması gerekiyor. O nedenle bu tamamıyla genetik modifikasyona bağlı bir doğum anomalisidir” dedi.

haber.20070807101850.jpg

internethaber

Link to comment
Share on other sites

Yolunu kaybetmiş bir "tavşan" Vahşi bir "lağım faresi" tarafından kirletilmiştir ve ortaya böyle bir yavrucak çıkmıştır bence :p

Kangru da gelip tavşanın üzerine işemiştir demi :p:p

Link to comment
Share on other sites

Yani bunuda haber diye önümüze sürüyorlar şaşıyorum :S

Arkadaşlar bu hayvanı köyde onlarca kez gördüm , bunun adı arap tavşanıdır.Yoksa evrim geçirmiş bir yaratık falan değildir.

Link to comment
Share on other sites

Sevimli yaratık Arap tavşanı çıktı

Denizli'nin Gümüş Köyü'nün Eşeler Yaylası'nda 1 ay önce bulunan, kanguru, tavşan, köstebek, sincap ve fare karışımı yaratığın, Arap tavşanı olduğu anlaşıldı.

Kanguru gibi sıçrayarak yürüyen yaklaşık 150 gram ağırlığında, 10 santimetre boyundaki, uzun kuyruklu, uzuk kulaklı yaratığı bularak sahiplenen Veli Turan ona ‘Abbas' adını verdi.

Gümüş Köyü'ndeki arkadaşları, Murat Tutkun, Fuat Turan ve Hasan Tutkun'la birlikte, 1 ay önce Eşeler Yaylası'nda gezerken, Veli Turan'ın ayağı bir çukura girdi.

araptavsani.jpg

Turan, ayağını çıkardığı çukurdan fırlayan bir canlının kanguru gibi sıçrayarak kaçtığını gördü. Uzun süren kovalamacının ardından gençler daha önce hiç görmedikleri yaratığı yakalayarak köye getirdi. Veli Turan, ‘Abbas' adını verdiği yaratık için özel bir kafes yaptırarak, onu ekmek ve salatalıkla beslemeye başladı.

Köy İhtiyar Heyeti Azası Osman Dilhan da Abbas'ın kendileri için büyük şans olabileceğini, Gümüş Köyü'nün tanıtılmasına katkıda bulunacağını belirtti.

Köylülerin daha önce görmediklerini ve ne olduğunu bilmediklerini söyledikleri hayvanın ise Arap tavşanı olduğu anlaşıldı.

AA

araptavsani2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...