Jump to content

şehirler Arası Otobüs Yolculuğunda Nerede Oturulmalı?


kara-okyanus
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar, şehirler arası otobüs yolculuğu için 4 kişinin (aile olarak) oturacağı en iyi koltuklar hangisi olur sizce? Bu arada yolculuk gece ve otobüs-Seç turizm 2+1 koltuklu, önerilerinize göre klasik 2+2 koltukludan da bilet alabilirim. Birde söylediğiniz yerin dolu olma ihtimaline karşı genel önerilerde de bulunabilir misiniz; mesela otobüsün ön tarafındaki mi yoksa arka tarafındaki koltuklar mı tercih edilmeli gibi.

2-1.JPG

2-2.JPG

Edited by kara-okyanus
Link to comment
Share on other sites

Koltuk seçimi kişinin zevkine bağlı aslında. Kimisi en önde oturup yolu seyretmek ister kimisi en arkayı sever (servisteki gibi). Ama önden ve arkadan darbeli kazalar (zincirlemeli gibi) için orta kısımlar idealdir.
Ben olsam 2+1 den alırdım. Çünkü 2li koltuklar 2+2 deki gibi bitişik değildir ve yolculuk 2+2 ye göre daha rahattır. İsteyen tekli olana oturur onun rahatı bir başka :)

Not: En ön ve arka kapının oradaki (27-28) koltukların ön kısımları diğerlerine nazaran daha kısadır ayaklarınızı uzatamayabilirsiniz. 19-20 ve 23-24 gibi arka kapı koltukları ise arkaya yaslanmada kısıtlı olabilir.

Kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim. :)

Edited by alias007
Link to comment
Share on other sites

2+1 lerde 5 yada 7

2+2 lerde de 6 yada 7. Benim tercihim genelde 7 olur.

En ön koltukların ayak uzatma yerleri daha kısa olduğu, hemen arkasındaki koltuklar seyir açısından ve şoför mahallinide güzel gördüğünden 7 numara benim tercihimdir.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By D21B500K
      İyi akşamlar arkadaşlar  bir konuda sohbet etmek ve varsa fikirlerinizi almak için her gün işe gidip geldiğim güzergah ile ilgili konu açmak istedim bu konu daha çok  İstanbul'da oturan kişilerin bilgi sahibi olduğu bir konu. Ayrıca trafik durumunu ve toplu taşıma hizmet ağını da konuşabiliriz. Bu arada güzergahın  uzunluğu size eziyet gibi gelebilir   ayrıca %63 engel oranından dolayı toplu taşımayı  ücretsiz kullanıyorum.
      Ev : Pendik Yenişehir de 
      İş Bağcılar İstoç oto market 
      İşe giderken: Genelde kullandığım güzergah; Sabah Km27 veya Km25 ile Pendik metro ordan Ayrılık çeşmesi marmaray durağına ordan marmaray ile yenikapı istasyonuna ordan da metro ile koca tepe metroya ordan da ht6 ya binip batışehirde inip 8 dakika yürüyüp işe varıyorum
      Genelde kullandığım ikinci güzergah; Sabah Km27 veya Km25 ile Pendik metro ordan Ayrılık çeşmesi marmaray durağına ordan marmaray ile yenikapı istasyonuna ordan da metro ile kirazlıya ordan da mahmutbey metro durağına aktarma yaparak tekrar 144m ve ya ht10 otobüsüne binip otomarket durağında inip 5 dakika yürüyerek işe varmış oluyorum.
      Alternatif 1 güzergah: Sabiha gökçenden kalkan E 11 ile Acıbadem metro ordan ayrılık çeşmesi marmaray durağında ordan da yenikapıya geriye kalan kısmı bütün güzergahlarda aynı
      Alternatif 2 güzergah: Sabiha gökçenden kalkan E 3 ile 4 levent metro ordan mecidiyeköy durağına ve şuan tekrar aktif olan mecidiye köy mahmutbey metrosi ile mahmutbeye ordan da 144m veya denk gelirse ht10 ile otomarket durağına ordan tekrar 5 dakika işe yürüyorum .
      Yolculuk saatlerim:  işe giderken saat 6 gibi çıkıp 9 gibi iş yerinde oluyorum   
                                     Eve giderken de saat akşam 5 gibi çıkıp 8 civarı evde oluyorum.
      Okuması bile eziyet   olabilir yaklaşık 7 aydır bu şekilde işe gidip geliyorum yazın sıkıntı yoktu ama kışın biraz soğuktan giydiğim şeyler ağır gelmeye başladı.
      En sıkıcı kısmı bazen 1 kaç sa niye veya dakika ile  bineceğim aracı kaçırırsam kelebek etkisi gibi bana 1 saate kadar gecikmeye mal olabiliyor...
      şuan başta yazdığım genel güzergahlar en tercih ettiklerim ve gittiğim güzergahtan dönüyorum. Araştırma amaçlı 7 ayda  yüzlerce farklı güzergah denedim (gezmeyi sevdiğim için) istanbulu dolaşa dolaşa bazen vapur yolculukları bile yaparak işe gidip geldim  ...
       
      İşimden memnunum yolculuktan da memnunum ama kış şartlarında  bedenim yorulmaya başladı.
       
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...