Editor Popular Post köylü Posted April 10, 2017 Editor Popular Post Share Posted April 10, 2017 (edited) Usb Multiboot 2017 Uefi-Legacy Acronis RecoveryEdition 3 Legacy Ekran görüntüsü Uefi ekran görüntüsü Tib dosyasından görüntüler Konu multiboot-toolkit-v211-multiboot-system-uefilegacy baz alınarak hazırlanmıştır konu sahibi crasadure ye buradan teşekkür ediyorum menüleri biraz sadeleştirdim bazı menüleri çıkardım bat dosyası ile modül ekleme işi yok eklemek istediklernizi manuel ekleyeceksiniz menü lst dosyasıda yok grubdos bootloader sekmesi menü lst dosyası olmadığı için hata verip dos ekranına düşer kendiniz menü lst oluşturarak eklemek istediğinizi ekleyebilrsiniz sistemde pe dosyaları 10-8.1ve 7 aynı doyalardır onlar güncellenmedi acronis wim bootiso86 ve 64 wimler son sürüm windows 10 rs2 boot wimle güncellenmiştir ayrıca kxpe de güncellendi uefi menüde windows boot manager ekranı kalktı direk görsel menü ile başlıyor secure boot olayını bilmiyorum bende açıkken çalışıyor konuda hata ve eksikler olabilir üzerinde fazla çalışmadım dün tib dosyasını uploada bıraktım kesinti olmamış sabahleyin upload bitti paylaşmak istedim içerisinde iso dosyası ve wimleryoktur eklenecek olan yollar aşağıda yazılıdır Sisteme ekleyeceğiniz dosya isimleri ve yolları şu şekilde olacak 1. secenek windows 8 kur sources\install88664.wim 2. secenek windows 7 kur sources\install78664.wim 3. secenek windows 10 kur sources\install108664.wim 4. secenek windows herhangi bir sistem kur sources\install.wim 5.iso xp kurmak için \ISO\XP klasörü içerisine boot.gz dosyasını arar 6.isodan kurmak için \ISO\WIN klasörü içerisine win86.iso win64.iso isimli iso dosyaları arar boyut:5.36 gblinkler: Spoiler http://turbobit.net/aucpfgwxxvq1.htmlhttps://uptobox.com/sco7d05vz2bn hash değeri sha-1:1ED70C97E37587BED5C95C070F5946782EE5458E Arkadaşlar son bir düzenleme yaptım önemli bir değişiklik yok usb yi 3 e böldüm ilk bölüm legacy bölüm ikinci bölüm uefi görsel menü üçüncü bölüm secure boot ta sıkıntı yaşayanlar için windows kur bölümü menülerdede ufak tefek değişiklikler yaptım yeni bir patch dosyası hazırladım orjinal tib dosyasının yanında exe yi çalıştırıyoruz yeni tib dosyası oluşuyor sıkıntı yaşamayanlar eskiyi kullanmaya devam edebilir denemek isteyenler için link veriyorum Spoiler http://uptobox.com/qjf0r1arngvz Bazı hatalardan dolayı tekrar güncellemek zorunda kaldım ilk tib dosyasına ve ikinci tib dosyasına göre patch veriyorum 1. bölüm legacy 2. bölüm uefi-ntfs 3. bölüm uefi orjinal tib dosyasına göre patch linkihttp://uptobox.com/83as6qao9lc3 ikinci tib dosyasına göre patch linkihttp://uptobox.com/g3bbt5lvyzlu uefi bölümündeki menülerin aktif olması için ekteki bat dosyası çalısması lazım yalnız çalıştırmadan önce not defteri ile bat dosyasını açarak aşağıdaki bölümleri düzenlemeniz lazım ilk satırdaki h: benim usb belleğin ilk bölümü h: yerine kendi usb belleğinizin harfini yazın ikinci satırdaki g: harfi usb ikinci bölümünün harfi o bölüm açık gelir gizlemedim siz o bölümün harfini kendinizinki ile değiştireceksiniz daha sonra bat dosyasını kaydedip yönetici olarak çalıştıracaksınız set "ducky=h:"& cls& color 0e cd /d "G:\EFI\Microsoft\Boot\" bcdautoset.bat Edited April 21, 2017 by köylü 46 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karadurak Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 (edited) Yakıyorsun usta sade ve anlaşılır bir çalışma olmuş eline saglık.. Uefi menü Please register to see this content. Edited April 10, 2017 by karadurak 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mustafakarasan Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 tib dosyası sıkıtılı diyorlardı diğer konuda usb ıd sorunundan bahsediliyordu yanlışım yok ise menüde vindows pe leri tek menü altında toplasanız daha sade olurdu Windows pe kurulumu başlığı altında olurdu hepsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post NAMIKABI Posted April 10, 2017 Popular Post Share Posted April 10, 2017 KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR. Ellerine sağlık Usta. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orcunn Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 (edited) Teşekkürler.. Edited April 10, 2017 by orcunn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted April 10, 2017 Author Editor Share Posted April 10, 2017 10 saat önce, karadurak yazdı: Yakıyorsun usta sade ve anlaşılır bir çalışma olmuş eline saglık.. Uefi menü Please register to see this content. denediğine sevindim karadurak en azından tib dosyasında hata olmadığını gördüm secure bootu denedinmi? senin konudaki cevabını gördüm benim önceki sistem zaten uefide bootmgr den başlıyordu ? 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord_figo18 Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 ellerine sağlık mustafa abi indiriyorum hemen hata yoktur zaten 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
can3767 Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 uzman sahalara dönmüş ve el atmış konuya 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted April 10, 2017 Author Editor Share Posted April 10, 2017 (edited) uefi menü son hali verdiğim tib dosyasında yok ekelyeceğim ilerde Edited April 10, 2017 by köylü 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karadurak Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 35 dakika önce, köylü yazdı: denediğine sevindim karadurak en azından tib dosyasında hata olmadığını gördüm secure bootu denedinmi? senin konudaki cevabını gördüm benim önceki sistem zaten uefide bootmgr den başlıyordu ? UEFI menüde sıkıntı yok hepsini de tek tek denedim. Grub4dos'u denemedim ama zaten aynı menüden başladıgı için kodlarda sıkıntı yoksa onda da sıkıntı yoktur. Secure boot açık iken olmuyor kapatmak gerekiyor yine. Microsoft UEFİ' de bootmgr görevini "bootx64.efi" dosyasının yönlendirdigi "bootmgfw.efi" dosyası yapıyor. Ben ubuntudaki "bootx64.efi" dosyasını kullanıyorum. "grubx64" a yönlendiriyor o da "grub.cfg" menüsünü açıyor. Sendeki sistemde orijinal "bootx64.efi" dosyası yerine ona yönlendiren bir dosya kullanıldıgı için microsoft güvenlik imzası olmayan dosyayı açmıyor. Bu yüzden secure boot hatası veriyor. ubuntudaki efi imajı Please register to see this content. İlerde winpe çalışması yaparsan sadece win7, win8,win10 diye degil de içerik yönünden de farklı olursa güzel olur. Mesela ramOS sistemler var 90-100 mb arası, saniyede açılıyor. Yapabilirsem bi deneyecegim bende. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crasadure Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 (edited) Bir saat önce, karadurak yazdı: UEFI menüde sıkıntı yok hepsini de tek tek denedim. Grub4dos'u denemedim ama zaten aynı menüden başladıgı için kodlarda sıkıntı yoksa onda da sıkıntı yoktur. Secure boot açık iken olmuyor kapatmak gerekiyor yine. Microsoft UEFİ' de bootmgr görevini "bootx64.efi" dosyasının yönlendirdigi "bootmgfw.efi" dosyası yapıyor. Ben ubuntudaki "bootx64.efi" dosyasını kullanıyorum. "grubx64" a yönlendiriyor o da "grub.cfg" menüsünü açıyor. Sendeki sistemde orijinal "bootx64.efi" dosyası yerine ona yönlendiren bir dosya kullanıldıgı için microsoft güvenlik imzası olmayan dosyayı açmıyor. Bu yüzden secure boot hatası veriyor. ubuntudaki efi imajı İlerde winpe çalışması yaparsan sadece win7, win8,win10 diye degil de içerik yönünden de farklı olursa güzel olur. Mesela ramOS sistemler var 90-100 mb arası, saniyede açılıyor. Yapabilirsem bi deneyecegim bende. karadurak üstadım; Multiboot Toolkit v2.1.1 de NTFS kısmında; /EFI/BOOT/grubx64.efi dosyasını seninki ile değiştirdim ve sanal makinede UEFI de boot ettiğimde UEFI modda açılış yaptı...peki şimdi senin grubx64.efi dosyasını kullanmakla Secure Boot olayı çözülürmü ki üstad? Fikrini alabilirmiyim? Please register to see this content. Edited April 10, 2017 by crasadure 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted April 10, 2017 Author Editor Share Posted April 10, 2017 (edited) 1 saat önce, karadurak yazdı: UEFI menüde sıkıntı yok hepsini de tek tek denedim. Grub4dos'u denemedim ama zaten aynı menüden başladıgı için kodlarda sıkıntı yoksa onda da sıkıntı yoktur. Secure boot açık iken olmuyor kapatmak gerekiyor yine. Microsoft UEFİ' de bootmgr görevini "bootx64.efi" dosyasının yönlendirdigi "bootmgfw.efi" dosyası yapıyor. Ben ubuntudaki "bootx64.efi" dosyasını kullanıyorum. "grubx64" a yönlendiriyor o da "grub.cfg" menüsünü açıyor. Sendeki sistemde orijinal "bootx64.efi" dosyası yerine ona yönlendiren bir dosya kullanıldıgı için microsoft güvenlik imzası olmayan dosyayı açmıyor. Bu yüzden secure boot hatası veriyor. ubuntudaki efi imajı Please register to see this content. İlerde winpe çalışması yaparsan sadece win7, win8,win10 diye degil de içerik yönünden de farklı olursa güzel olur. Mesela ramOS sistemler var 90-100 mb arası, saniyede açılıyor. Yapabilirsem bi deneyecegim bende. Dijital imza ile alakalı olduğunu sanmıyorum benim bu sistemde kullandığım efi dosyaları da aynı ubuntudaki efi dosyası gibi microsoft tarafından dijital imzalı ama ubuntudakini editledilerse bilemem ubuntu dosyalarını kullansamda benim pc de farketmeyecek zaten secure boot olayına hiç rastlamadım makinadan makinaya farkediyor demekki ama kullandığım grubx64.efi de digital imza yok ounla alakalı bir durumsa bilemem Edited April 10, 2017 by köylü 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cankusa Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 General USB Flash Disk 1100_full_b1_s1_v1_2.tib Acronis True Image Backup Archive 5.621.129 KM Yukardaki tib dosyasını acronis programı ile 64 GB usb ye yazdıramadım.Öneriniz olabilirmi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted April 10, 2017 Author Editor Share Posted April 10, 2017 (edited) sorun nedir @cankusa hatamı verdi? hata iletisi felan yokmu Bu arada uefide harddiskten başlat komutu if [ "${grub_platform}" == "efi" ]; then menuentry "Harddisten Baslat" --class hdd { search -f /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi -s root chainloader /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi } fi fi Edited April 10, 2017 by köylü 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
can3767 Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 İlk denemelerim acronis, Windows Pe 10 ve 8 uefi securo boot ekranı açıkken kurulum yaptım. Windows 10 x64 işletim sistemi kurarken de harddiskin c ve d kısımlarına kadar geldi ama kurulum yapmadım onuda en yakın zamanda deneyecem. Yalın ve anlaşılır multiboot olmuş emeğinize sağlık. tek sorum çocuksu boot ekranı resmini nasıl değiştirebilirim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crasadure Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 12 dakika önce, can3767 yazdı: İlk denemelerim acronis, Windows Pe 10 ve 8 uefi securo boot ekranı açıkken kurulum yaptım. Windows 10 x64 işletim sistemi kurarken de harddiskin c ve d kısımlarına kadar geldi ama kurulum yapmadım onuda en yakın zamanda deneyecem. Yalın ve anlaşılır multiboot olmuş emeğinize sağlık. tek sorum çocuksu boot ekranı resmini nasıl değiştirebilirim Please register to see this content. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cankusa Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 Please register to see this content. üsdadım 64 gb usb ye yazdırdım.Şimdiye kadar hiç multıbot hazırlamadıgım için biraz zorlandım yalan yok tıb dosyasını yazdırmada.Mevcudumda win 7-8-10 ısoları mevcut şimdi bunları multıbota entegre etmeye çalışacagım başarabilirsem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karadurak Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 (edited) Bir saat önce, köylü yazdı: Dijital imza ile alakalı olduğunu sanmıyorum benim bu sistemde kullandığım efi dosyaları da aynı ubuntudaki efi dosyası gibi microsoft tarafından dijital imzalı ama ubuntudakini editledilerse bilemem ubuntu dosyalarını kullansamda benim pc de farketmeyecek zaten secure boot olayına hiç rastlamadım makinadan makinaya farkediyor demekki ama kullandığım grubx64.efi de digital imza yok ounla alakalı bir durumsa bilemem FAT16 'daki "bootx64.efi" dosyanız orijinal degil üstad. NTFS kımında bulunan EFI\BOOT ' daki "bootx64.efi" dosyanız orijinal fakat o da bir işe yaramıyor isterseniz silip deneyebilirsiniz. Çünkü UEFİ sadece FAT32 veya FAT16 ile biçimlendirilmiş bir bölümden başlar. Bu makinadan makinaya degişmez. Eger makinanın anakartı yeni nesil UEFİ güvenligine sahipse secure boot vardır. Fakat boot edip etmemesi anakarta göre degişir. Eger çalışmanızın tamamını EFI bölümüne taşıyıp FAT32 yaparsanız secure boot'da da çalışır. Fakat multiboot açılsa bile menülerinizdeki sistemler efi dosyasının yönlendirmesiyle açıldıgı için yine secure boot hatası verecektir. Tabi bu hatalar secure boot açıkken olur. Kapatırsanız hiçbir problem yaşanmaz. Bi kaç yöntem var microsoft'un dijital imzasını efi dosyasına entegre etme ile ilgili. Vakit bulursam ona bakacam Edited April 10, 2017 by karadurak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nuri6633 Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 ustam grup4 dos çalışmıyor siyah ekranda kalıyor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted April 11, 2017 Author Editor Share Posted April 11, 2017 (edited) 13 saat önce, can3767 yazdı: İlk denemelerim acronis, Windows Pe 10 ve 8 uefi securo boot ekranı açıkken kurulum yaptım. Windows 10 x64 işletim sistemi kurarken de harddiskin c ve d kısımlarına kadar geldi ama kurulum yapmadım onuda en yakın zamanda deneyecem. Yalın ve anlaşılır multiboot olmuş emeğinize sağlık. tek sorum çocuksu boot ekranı resmini nasıl değiştirebilirim buradagi png yi değiştirebilirsin 2 saat önce, nuri6633 yazdı: ustam grup4 dos çalışmıyor siyah ekranda kalıyor menu lst dosyası yok içinde açıklamada yazmıştım grubboot loader dos ekranında kalır diye kendi menu lst ini hazırlayıp dosyaları koyarsan çalışır 12 saat önce, karadurak yazdı: FAT16 'daki "bootx64.efi" dosyanız orijinal degil üstad. NTFS kımında bulunan EFI\BOOT ' daki "bootx64.efi" dosyanız orijinal fakat o da bir işe yaramıyor isterseniz silip deneyebilirsiniz. Çünkü UEFİ sadece FAT32 veya FAT16 ile biçimlendirilmiş bir bölümden başlar. Bu makinadan makinaya degişmez. Eger makinanın anakartı yeni nesil UEFİ güvenligine sahipse secure boot vardır. Fakat boot edip etmemesi anakarta göre degişir. Eger çalışmanızın tamamını EFI bölümüne taşıyıp FAT32 yaparsanız secure boot'da da çalışır. Fakat multiboot açılsa bile menülerinizdeki sistemler efi dosyasının yönlendirmesiyle açıldıgı için yine secure boot hatası verecektir. Tabi bu hatalar secure boot açıkken olur. Kapatırsanız hiçbir problem yaşanmaz. Bi kaç yöntem var microsoft'un dijital imzasını efi dosyasına entegre etme ile ilgili. Vakit bulursam ona bakacam bootx64.efi nin boşta olduğunu biliyorum hocam içinde fazlalık dosyalar var efi microsoft boot yolundaki dosyalarda fazla bcd haricleri boşta şu an yeni bir yöntem buldum küçükbir patc hazırlayacağım tib dosyası için deneme imkanın olurmu? Please register to see this content. Edited April 11, 2017 by köylü 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoobAccountant Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 eline sağlık köylü kardeşim. pm bakar mısın müsait zamanında? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karadurak Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 (edited) 58 dakika önce, köylü yazdı: bootx64.efi nin boşta olduğunu biliyorum hocam içinde fazlalık dosyalar var efi microsoft boot yolundaki dosyalarda fazla bcd haricleri boşta şu an yeni bir yöntem buldum küçükbir patc hazırlayacağım tib dosyası için deneme imkanın olurmu? Please register to see this content. Boot loader'i daha önce denedim ben şimdi tekrar denedim. Secure boot açık iken start boot loader faied hatası veriyor. İki dosya da aynı Edited April 11, 2017 by karadurak 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bymax Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 14 saat önce, köylü yazdı: sorun nedir @cankusa hatamı verdi? hata iletisi felan yokmu Bu arada uefide harddiskten başlat komutu if [ "${grub_platform}" == "efi" ]; then menuentry "Harddisten Baslat" --class hdd { search -f /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi -s root chainloader /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi } fi fi bu olay benim icin onemli rica etsem bu dosyayı yapıp ayrı verseniz degiştirsem not: sadelik icinde ayrıca tesekkurler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Editor köylü Posted April 11, 2017 Author Editor Share Posted April 11, 2017 41 dakika önce, bymax yazdı: uefi menüye harddiskten başlat ekler klasik boot manager kurulumunu ekler efi ve boot klasörünü usb ana dizinineatın değişikliğe onay verin Please register to see this content. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bymax Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 çalışma guzel olmus sadece okuduklarıma baktım secure boot onemli cunku yeni gelen makinalarda mesela ornek vermek gerekirse samsunglarda bios ekranına giremiyon butun modellerde degilde bazı modellerde f2 delete bassanda girmiyor secure acık oldugu icinde boot edemiyoz sadece raslatıgım olayı beyan ettim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts