Jump to content

japonlar aşmış


wassago

Recommended Posts

Japonya'da 800 katlı bina yapılacak

Japonlar, başkent Tokyo'da 800 katlı yüksekliğinde dev bir gökdelen inşa etmeyi planlıyor. Dünyanın en büyük inşaat şirketi Japon Taisei firması, 800 katlı dağ şeklinde bir bina inşa edeceğini duyurdu.

http://img401.imageshack.us/img401/8742/75110xm7.jpg

Basında çıkan haberlere göre, Türkiye'deki Marmaray projesini de yürüten şirketin yapacağı binada en az 1 milyon kişi barınabilecek.

'X-seed 4000' ismini taşıyacak olan binanın uzunluğu 4 kilometre. Söz konusu bina Japonya'nın ünlü Fuji Dağı'ndan 213 metre daha uzun olacak. Binanın yüzölçümünün 6 kilometrekare olması planlanıyor. Dizayn çalışmaları tamamlanmış olan diğer adıyla "Okyanus Şehri' binasının 300 ile 900 milyar dolar arasında astronomik bir ücrete mal olması bekleniyor. Birçok ülkenin toplam ticaret hacminden daha fazla para gerektiren Japon rüyasının inşasına yakın bir gelecekte başlanacağı kaydedildi. Uzmanların deniz üzerinde yapılmasını tavsiye ettikleri binanın zirvesine asansörle 35 dakikada ulaşılacak.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de yapımına devam edilen ve gelecek yıl bitirilecek Burj Dubai, 512 metre yüksekliğe erişerek "dünyanın en yüksek binası" unvanını ele geçirmişti. Kulenin kaç kat olacağı açıklanmıyor; ancak tamamlandığında yüksekliğinin 609,6 metre olacağı ifade ediliyor. Dünyanın en uzun binası unvanı daha önce Tayvan'ın merkezi Taipei'deki 508 metrelik "Taipei 101" binasına aitti.

KAYNAK HABER7.COM

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=265466

Link to comment
Share on other sites

Malatyanın yüzölçümü 12.300 km2, 850-900 bin kişi yaşıyor. Bu adamlar bu binaya 1 milyon kişi sığdıracakmış.

Buradaki komşuluk ilişkisini düşünsenize...

abi komşuluğu bi tarafa bırak düşünsene çocuk filan kayboldu :rolleyes:

en yüksek, en büyük, en iyi, en... en... en... bu insanlardaki ennn merakı ne zaman bitecek çok merak ediyorum...

Link to comment
Share on other sites

Komşuluk degilde burda biri wireles alsa internet butun herkes nete girse modem patlar:D

Düsündügün seye bak :rolleyes: Adamlar harbiden aşmış bu kadar yüksek bina yapıyolar depremde kimsenin burnu bile kanamıyo...

Link to comment
Share on other sites

Japon Mucizesini Mimar Sinan Yarattı!

1950-60 arası bir tarihte inşaat mühendisi, mimar ve jeofizikçilerden oluşan bir Japon heyeti Türkiye'ye gelmiş.

Heyet İmar ve İskan Bakanlığı'ndan izin alarak ülkemizdeki tarihi yapıları incelemeye başlamış.

Ayasofya’yı, Yerebatan Sarnıcı’nı felan gezdikten sonra sıra Sinan’ın kalfalık eseri Süleymaniye Camisi'yle Sinan'ın öğrencisi Mimar Davut Ağa'nın eseri Sultanahmet Camisi'ne gelmiş.

Japonlar bu camiler üzerinde günlerce inceleme yapmışlar. Her geçen gün şaşkınlıkları daha da artıyormuş.

Çünkü Japonlar daha ilk incelemede camilerin gevşek bir zemin üzerine inşa edildiğini anlamışlar.

Ama bunca yıl, bu camilerde bir çatlak dahi olmamasına akıl sır erdirememişler.

Bunun üzerine Türkiye programının gerisini tamamen iptal edip, bu iki cami üzerine yoğunlaşmışlar…

Araştırmalarının sonucunda herhangi bir sarsıntı sırasında bu iki caminin sabitlenmediğini aksine yerinde oynayarak yıkılmaktan kurtulabildiği ortaya çıkmış.

Minareleri incelediklerinde ise şaşkınlıkları ikiye katlanmış. Minarelerin çok daha gelişmiş bir raylı sistem mekanizması üzerine oturtulduğunu ve her yöne yaklaşık 5 derece yatabildiğini görmüşler.

Daha derin araştırma yapmak için Edirne'ye, Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ne gitmişler.

Oradaki olağanüstü sistemleri görünce şaşkınlıkları iyice artmış. Selimiye'nin tüm sırlarını aylarını harcayarak çözmüşler.

Japonya'ya döndüklerinde ise Sinan'ın sırlarını uygulamaya sokarak şehirlerini Sinan'ın kullandığı sistemlerle kurup muazzam gökdelenler dikmişler.

Yani şu an gelişmiş ülkelerin gökdelen yapımında kullandıkları çoğu sistem, yüzyıllar önce Sinan'ın geliştirdiği mekanizmalarmış…

Link to comment
Share on other sites

yakında biz aya kadar asansörle gideriz tongue.gif

arkadaş valla şaka yaptın belki ama gerçek japonya eğitim gören bir türk Trkiye ye dönmüştü ve bu uzay asansörü için araştırma başlattı hatta bazı liselerden öğrenciler topladı ve bazı çalışmalar sunmalarını istedi bunlardan biride bendim yapılmayacak birşey değil gittiğim gün inanılmaz bir beyin fırtınası yapmıştık umarım hayata geçer.

Bu arada bina olayına gelirsek ben bizim binadan aşağıya nbakın (7. kat) korkuorum.800. kattaki adamın balkonu flan olur ne halt yicek çoluk çocuk yere çakılıverir mazallah.Bi taraftanda manzarayı düşünüorum mesela istanbulda olsa off gör manzarayı boğaziçi ni falan artık silivriden görürsün heralde :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...