canpolat11 Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 evet arkadaşlar şöyle çok pahalı olmaya bir linuxluk laptop istiyorum yani yeni donanımları tanısın yani ssd diskle falan sorun çıkarmasın istiyorum açıkçası kali linuxu kurmayı düşünüyorum da yardımcı olursanız sevinirim bütçe 1500 tl yi geçmese ii olur birde hem windows hem linux kurabilirmiyim ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ali12345 Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 (edited) . Edited July 1, 2017 by ali12345 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted July 1, 2017 Author Share Posted July 1, 2017 yardımcı olan yokmu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeritEtemSinBin Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 linux luk laptop diye bişey yok en dandik laptop bile kaldırır 64 bit kullanın tavsiye önemli olan sizin yaptığınız kurulum ve kullancağınız dağıtım Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grameradam Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 Ekran kartı nvidia olsun (Linux driverları Nvidia'da dahabaşarılı) Broadcom wireless kartı kesinlikle OLMASIN (Linux driverları uyumlu değil.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forjest Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 Tüm linux sistemler açık kaynak kodlu opensource sürücüleri barındırdığından aşağı yukarı tüm sürücüleri tanıyarak kurulur yada live sistem olarakda çalışabilme yeteneklerine sahip bu eski veya yeni donanıma sahip olan bir çok pc,laptop,netbook vs. içinde geçerliliği olan bir durum.Kali linux'ünde arayüzü ve daha çok hack ve wifi türevleri,işlevleri kategorisinde olduğunu varsayarsak eğer.Alınacak laptop pc cihazının,işlemci ve harici ekrankartlı olmasına (Nvidia olursa iyi olur),Bios overclock ve virtualization genişletilmiş özelliklere sahipmi (Anakartı ve Bios yapılandırmaları vs).Bu özellikler dahilinde olan laptop cihazları gözü kapalı olarak alınır ve istenilen işletim sistemleri mac,win,linux vb.her türlü sistemler ileriye dönük uzun vadeli kullanımı söz konusu sorunsuz şekilde kullanıcıyı her konuda memnun edecektir diye düşünüyorum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted July 1, 2017 Author Share Posted July 1, 2017 eyvallah sağolun dediğim gibi internette gezinirken donmasın ssd disk çok farkediyor onun için dedim kurulmaz falan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 31 dakika önce, canpolat11 yazdı: eyvallah sağolun dediğim gibi internette gezinirken donmasın ssd disk çok farkediyor onun için dedim kurulmaz falan Please register to see this content. 1949 tl almışken daha iyisini alın bence kaldıki nvidia ekran kartlı düşük modellerden biridir 20 bine kadar yolu var Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiNN Posted July 1, 2017 Share Posted July 1, 2017 6 saat önce, FeritEtemSinBin yazdı: linux luk laptop diye bişey yok en dandik laptop bile kaldırır 64 bit kullanın tavsiye önemli olan sizin yaptığınız kurulum ve kullancağınız dağıtım Yeni çıkan hiçbir laptop 32 bit desteği yok.( 2016 dan beri yok ) Avrupa da olsanız linux yada freedos cihaz bulma imkanınız daha fazla olacaktı. Windows tekeli tam gaz devam etmektedir özetle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted July 2, 2017 Author Share Posted July 2, 2017 tavsiyeleriniz için sağolun yok o kadar pahalı birşey istemiyorum ucuz olsun kasmasın internetlik linux öğrenmelik istiyorum yalnız macOS da kursam iyi olur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts