canpolat11 Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 (edited) arkadaşlar flash belleke firmware atacağım nasıl bulabilirim nette aradım ama bulamadım veya programın ismi lazım soruna gelince sandisk cruzer blade 16 gb modelli belleğimi pc ye takınca donanım takıldı sesi geliyor ama hiç bir yerde gözükmüyor benim de aklıma firmware bozuldu yenisini atmam lazım geldi yardımcı olursanız sevinirim Edited November 1, 2017 by canpolat11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 bilen yokmu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 bence flash belleğini bozuk firmwarelik bir durum yok flash bellekler eski yeni farketmeksizin firmwaresiz pcye takınca donanımı otomatik yüklenip kullanıma hazır hale gelir usb bellekler tak çıkar mantığıyla çalışır zaten bence devrelerde bir problem var muhtemel pc ondan okumuyor olabilir veya hussa usb soketinizde problem olabilir farklı pclerdede deneyin eğer onlarda aynı hatayı veriyorsa dediğim gibi belleğinizde sıkıntı var demektir ama yok sadece sizin pcde oluyorsa usb soketinizde problem olabilir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 RaZoRWounD, 30 dakika önce yazdı: bence flash belleğini bozuk firmwarelik bir durum yok flash bellekler eski yeni farketmeksizin firmwaresiz pcye takınca donanımı otomatik yüklenip kullanıma hazır hale gelir usb bellekler tak çıkar mantığıyla çalışır zaten bence devrelerde bir problem var muhtemel pc ondan okumuyor olabilir veya hussa usb soketinizde problem olabilir farklı pclerdede deneyin eğer onlarda aynı hatayı veriyorsa dediğim gibi belleğinizde sıkıntı var demektir ama yok sadece sizin pcde oluyorsa usb soketinizde problem olabilir. başka pclerde tabi denedim portlarda falan aynı hatta kendi laptopumda denedim direk aygıtı tanımadı dedi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xwin7 Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Please register to see this content. bu siteden romu bulabilirsin takılırsan söyle yardım ederim 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 asd720, 3 saat önce yazdı: Please register to see this content. bu siteden romu bulabilirsin takılırsan söyle yardım ederim eyvallah hocam çok sağolun inşallah bulurum bir şey olursa tekrar sorarım çok sağolun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 hocam aradım bulamadım ama açıkçası tam olarak nasıl yapacağımı d bilimyorum chip falanmı bilmek lazım sdcz50-016g model bu ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasangur Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 İyi akşamlar arkadaşım, flash belleğin takılı iken masaüstünde yer alan bilgisayarım kısayolunun üzerine gelerek sağ tuş yap ve açılan pencereden ""Yönet" i seç. "Bilgisayar yönetimi " penceresi açılacak onun içerisinden "disk yönetimi" ni seç, kısa bir bekleyişin ardından disklerin listelenecek, flash belleğin bu pencerenin içinde listeleniyor mu? Eğer listeleniyorsa harf alamamış olabilir. O zaman belleğin üzerine gelerek sağ tuş yap ve "Sürücü harfi ve yolu değiştir seçeneğini kullanarak bir harf atamayı dene. Gelişmeler konusunda bilgilendirirsen belki daha fazla yardımcı olabilirim. İyi akşamlar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 hasangur, 9 saat önce yazdı: İyi akşamlar arkadaşım, flash belleğin takılı iken masaüstünde yer alan bilgisayarım kısayolunun üzerine gelerek sağ tuş yap ve açılan pencereden ""Yönet" i seç. "Bilgisayar yönetimi " penceresi açılacak onun içerisinden "disk yönetimi" ni seç, kısa bir bekleyişin ardından disklerin listelenecek, flash belleğin bu pencerenin içinde listeleniyor mu? Eğer listeleniyorsa harf alamamış olabilir. O zaman belleğin üzerine gelerek sağ tuş yap ve "Sürücü harfi ve yolu değiştir seçeneğini kullanarak bir harf atamayı dene. Gelişmeler konusunda bilgilendirirsen belki daha fazla yardımcı olabilirim. İyi akşamlar. yok hocam o yöntemi biliyorum boş olarak gözükmüyor hatta dün chip geniusa baktım ordada tanımıyor belleğin iiçini açıp lehimmi yapmak lazım acaba devrelerinde mi sıkıntı var anlamadım? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoNKraL_ Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 canpolat11, 3 saat önce yazdı: yok hocam o yöntemi biliyorum boş olarak gözükmüyor hatta dün chip geniusa baktım ordada tanımıyor belleğin iiçini açıp lehimmi yapmak lazım acaba devrelerinde mi sıkıntı var anlamadım? hocam bellek tamir edilmesi zor bir cihazdır tamire uğraşmak yerine sıfırdan almak daha mantıklıdır.misal ben daha 3 gün önce kargosu bedavaya çift uçlu 32 gb sanddisk usb 3.1 flash bellek aldım 43 tlye kopyalama hızı çok yüksek tek sıkıntı çoklu dosya kopyalamadı el yakacak kadar ısınıyor benim için dert değil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 RaZoRWounD, Bir saat önce yazdı: hocam bellek tamir edilmesi zor bir cihazdır tamire uğraşmak yerine sıfırdan almak daha mantıklıdır.misal ben daha 3 gün önce kargosu bedavaya çift uçlu 32 gb sanddisk usb 3.1 flash bellek aldım 43 tlye kopyalama hızı çok yüksek tek sıkıntı çoklu dosya kopyalamadı el yakacak kadar ısınıyor benim için dert değil biliyorum hocam sağolun yok hani tamir edilirmi diye düşündüm 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts