Jump to content

DEPREM ANKARA


ozgurozt

Recommended Posts

Saat 11:49 itibariyle fena halde sallandık, daha önce 1983 Doğu depremi ve sonraki kocaeli depremini yaşamış biri olarak henüz ilan edilmemiş olmasına rağmen depremin şiddetinin gereçkten de yüksek olduğunu söyleyebilirim.

Bütün Ankaralılara geçmiş olsun.

Link to comment
Share on other sites

Tanrı, kesilen kurbanları yetersiz bulup kızmış olabilir...

belicia sanırım sen Tanrı kavramını helinistik dönemdekilerle bir tutuyorsun Unutmaki bizi ve kaninatı yaratan Rabbimizinde

Kur'an-ı Kerim'de 'Kesilen kurbanların ne eti, ne de derisi Allah'a (cc) ulaşır. Yaradan'a ulaşan sizin takvanızdır.' denilmektedir. Bu lütfun gerçekleşebilmesi için kesilen kurban Allah rızası için kesilmeli, etleri ise yine Allah (cc) rızası için fakir fukaraya dağıtılmalıdır. İbadetler hikmetlerinden veya getirdiği faydalardan ziyade Allah emrettiği için yapılır. Ama onların hikmetlerini ve güzelliklerini bilmek bizim kulluğumuzun bir gereği ve Allah'ın nimetlerini yâd etmek için birer vesiledir. Kurban kesmenin de Allah'ın bir emri olması hasebiyle sayısız hikmetlerinin olduğunda şüphe yoktur. Kurban kesmek, öncelikle peygamberlerin babası Hz. İbrahim'in, oğluna bedel olarak Allah'ın gönderdiği koçu kesmesi hadisesini bizlere hatırlatıyor. Hayat nimetine şükrün bir ifadesi olarak kurbanı kesiyoruz. Ayrıca ahirete bir hazırlık olması, günahlarımızın affı ve kabirle başlayan yeni bir hayat yolunda kurbanın bizi manevi bir burak gibi alıp selamete ulaştıracağını da verilen müjdeler ışığında Rabb'imizden umuyoruz. Hac Sûresi'nde (22/34) ifade edildiği gibi kurban kesmekten asıl maksat Allah'ın hatırlanması, zikredilmesidir. Zira bizim varlık gayemiz Allah'ı bilme, tanıma ve O'na yaklaşmadan ibarettir. Burada Allah'a yaklaşma ameliyesi adeta bir bayram olarak ilan edilmiştir. Kurban kesmenin, insan olarak hepimizin mutlaka almak zorunda olduğu gıdalarla da yakından alakası vardır. Din, hayatımızın her safhasını kuşatıyorsa, bizim bu yönümüze de hitap etmeli değil midir? Etin, insan için zaruri gıdalardan olduğunda şüphe yok. Ama bu gıdanın herkes tarafından rahatlıkla temin edildiğini söyleyemeyiz. Nafile olarak başka zamanlarda kesilen kurbanların dışında, Kurban Bayramı'nda da Müslümanlar, kestikleri bu hayvanlarla et yemekten mahrum bulunan önemli büyük bir kitleyi de bu nimetten istifade ettirmektedir.

Bunun la birlikte ankaradaki kardeşlerimize (daha önce marmara deprem zedesi olarak ) geçmiş olsun dilekleimle hayırlı bayramlar..

Link to comment
Share on other sites

27/12/2007 saat 01:47 itibariyle gerçektende çok şiddetli hissetiğimiz bir deprem daha oldu. Halla şoktayız. Merakla ilan edilecek deprem şiddetini bekliyoruz. Açıkçası sabaha kadar uyumak gibi bir niyetimiz yok. Ardarda küçük sallantılar da devam etmekte. Allah yardımcımız olsun.

Link to comment
Share on other sites

Tanrı, kesilen kurbanları yetersiz bulup kızmış olabilir...

diyen kişiler bu devirde hala bulunuyor demek ki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acaba kendileri ne okumuşlar, ne öğrenmişler hiç düşünmezler mi?

Bu tür cahil, dünyadan haberi olmayan hayvan gibi yaşayan insanlar topluluğu nereden geldiler, nereye gidecekler BİR DÜŞÜNSÜNLER BAKALIM.........

Bu cahillere dua edelim de okuyup öğrensinler yoksa azap yurdunda ilelebet yanacaklar.

Selam ve Dua ile.....................

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...