Jump to content

İlk 48 Saatte 1 Milyon Safari İndirildi


fzkdevil

Recommended Posts

hero20070611qq4.jpg

applenin kendisine has web tarayicisi safariyi windows'a uyarladigini bu uyarlamayi kullanima sundugunu biliyoruz.yapilan bu hamle uzerine cok konusuldu, yazildi,cizildi...ve daha da devam ediliyor...

safari 3 un windows versiyonu(beta) yayınlandıktan 48 saat sonra 1 milyon kez download edildiği haberini aldiktan sonra apple'in yapmis oldugu bu hamle uzerine yapilan tartismalar daha farkli bir boyut kazanacak gibi gorunuyor.

(Alıntı)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 ay sonra...

hero20070611.png

Safari, ilk 48 saatte Windows için 1 milyon kereden fazla indirildi.

Apple, Beta versiyonunun ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmasını takip eden ilk 48 saatte Windows için Safari'nin 1 milyon kereden fazla indirildiğini duyurdu. Dünyanın en hızlı ve kullanımı en kolay tarayıcısı olma özelliğini taşıyan Safari 3, www.apple.com/safari sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Windows işletim sisteminde çalışan en hızlı tarayıcı olan Safari 3, sektörün standartlarını belirleyen iBench testlerinin sonuçlarına göre web sayfalarını, Internet Explorer 7'den iki kat ve Firefox 2'den de 1.6 kat daha hızlı gösterebiliyor (Test, Windows XP işletim sistemi ile çalışan, 1 GB RAM'e sahip iMac 2.16 GHz Intel Core 2 Duo sistem üzerinde yapılmış).

Safari 3, HTML, CSS, JavaScript, SVG ve Java gibi tüm modern Internet standartlarını destekliyor. Safari ile ilgili güncellemeler, Apple'ın 'Yazılım Güncellemeleri' ile dün akşam hizmete sunulan ve daha önce rapor edilmiş olan hataları düzelten 'Windows Public Beta için Safari Güncellemeleri' aracılığıyla sunuluyor.

Windows için Safari 3, Windows XP ya da Windows Vista işletim sistemleri ile çalışabiliyor ve minimum 256 MB hafıza ve 500 MHz Intel Pentium İşlemcili sistem gerektiriyor.

kaynak: www.chip.com.tr

Link to comment
Share on other sites

eksileri olabilir zaten hangi firma işini tam yapar ki.firefox bişi iyi çalıştırır.onun yapamadığını firefox böyle gider bu.eğer kullanıcıları memnun edecek bi yönü var ise eminim tutacaktır.

bi yandan da ie8 sabırla bekliyorum :warning:

Link to comment
Share on other sites

ne eksiği var ? ayrıca bu versiyonu denemeden ole deme

Öncelikle diğer tarayıcılara göre daha ağır geldi bana.safarinin ayarlarına girdim.başlangıç sayfasını apple.com olarak geliyordu.bende boş gelsin istedim.ayarını değiştirdim.sonra yeniden açmak istedim.

hata mesajı verdi ve bir daha açmadı.ie olarak hazırlanmış sayfalarıda açmıyor.eklentisi de var mı bilmiyorm.Bookmark eklemek isterken kapanıyor, web sayfalarındaki fontlar gözükmüyor … Biraz erken davranılmış. Final sürümü beklenmeli.

Link to comment
Share on other sites

bende denedim ancak duruma göre değiiyor.php lerde yavaş olduğunu sanıyorum ama html sitetlerde gözle görülür bir fark yaratmış.bendede bir kaç sorun olutu.zaten gözümde tutmadı. :D

ama mozilla gibi bir firma varken ve free verirken neden bunu kullanayım.Ve mozillada olan hiç bir eklenti başka explorerlarda yok.

en iyisi açık ara firefox diyorum.opere da kullandım ama hoşuma gitmedi.FİREFOX FİREFOX FİREFOX :D

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar Safari henüz güvenli ve rahat kullanılacak seviye de değil.Bu program indirmiş ve hatta Türkçe ye de çevirmiştim.Birçok hoş yönü var ama güvendiğim pc dergilerinde bazı güvenlik riskleri taşıdığını okudum.Ben final sürümü çıkana kadar beklerim.Zira bazen kilitleniyor.

bazı sayfalarda zorlanıyor.Beta sürümü olmasına rağmen yine de iyi sayılır ama henüz erken bence bekleyin derim.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
firefoxun şu flash sorunuda olmasa tadından yenmeyecek.

Edit: safariyi deniyorum oldukça hızlı geldi bana. Gerçekten beğendim ama eksikleri var. Bakalım bir süre daha deniyelim.

Firefox'un flash sorunu yok aslında. Ama Webmasterler flash eklerken bir parametreyi eklemeyi unutuyorlar. Mesela bizde yok o sorun :)

Link to comment
Share on other sites

ya arkadaşlar bende firefox kullanıyorum ve çok memnunum.iki gün önce safariyi yükledim denemek için fakat bir türlü açılmıyor.ekranda birkaç saniye görünüp kayboluyor.defalarca silip tekrar yükledim yine olmadı.bu arada sistemden tamamen silemiyorum birkaç parçası kalıyor.bu konularda yardımınızı bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...