Jump to content

çalışan Bir Programı Kapatma


c9e200d

Recommended Posts

Slm arkadaşlar bi konu hakkında yardımcı olmanızı rica ediyorum vb veya autoit ile görev yöneticisinde uygulamalarda çalışan bir programı (bakın işlemlerde demiyorum uygulamalarda) kapatabilirmiyim? Aslında yapmak istediğim şey ekrana bir pencere geliyor ve ben bu pencere geldiği anda bunu kapattırmak istiyorum.Ben bi kaç yöntem denedim ama olmadı denediğim yöntemleri söyliyim ona göre bişeyler önerirseniz sevinirim.

1.Autoitle program çalışınca ekrana geldiği anda pencereye ALT+F4 gönderdim ama bazen kapatıyor bazen kapatmıyor. Controlclik komutu kullanarak yapabilsem aslında direk kapatıcak ama Autoit window info ile çıkan pencerenin kapatma butonunun Control ID numarasını almayı denedim malesef bilgiler görünmüyor ;)

2. vb ile çalışan uygulamayı kapattırmayı denedim kapatamıyor. Çünkü normaldede manual olarak görev yönetecisine girip işlemlerden o programın exe sini seçip görevi sonlandır dediğimde "Eylem tamamlanamadı. Erişim engellendi" uyarısı veriyor ama uygulamalar bölümünden programı gösterip görevi sonlandır dediğimde kapatıyor.

Galiba en iyisi bi şekilde Görevyöneticisinin uygulamalar bölümüne erişip o programın çalışmasını sonlandırmak ama nasıl? Şimdiden tşkler.

Link to comment
Share on other sites

AutoIT:

processclose("falan.exe")[/CODE]

Veya

[CODE]taskkill /f /im falan.exe[/CODE]

Tşk ederim ama malesef olmadı ;) taskill komutunu bat dosyasıyla daha önce denemişdim saden olmamışdı bu seferde autoitle denedim her ikisnide ama malesef kapatmadı "msnmsgr.exe" yapdım onu kapatıyor ama benm kapatmak isdediğimi kapatmıyor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years yıl...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...