Jump to content

Disk Birleştirme Işlemi


SKeYLeR

Recommended Posts

Arkadaşlar 80 gblık western digital hddem var ben bu hddyi bir zamanlar guzel olsun karısmasın diye bölümlendirmiştir..Bunu şimdi nasıl Sadece C: ve D: yapabilirim ama içindeki bilgiler silinmeyecek...Yardım ederseniz sevinirim...

bakksd3.png

Link to comment
Share on other sites

Partition Magic ile bunu yapabilirsin diye düşünüyorum diskin tamamını silme var mı hiç denemedim ama büyük ihtimalle vardır...

Partition magic Bölümü tamamıyla silmiyor ama dosyalı bölgeden hafıza alırsan Dosyaları Siliyor Partition magic. Partition magic'in görevi boş alanları alıp yeni bi bölüm oluşturmk,

Link to comment
Share on other sites

partition magic ile bu işlemi çok basşt bir şekilde yapabilirsin.. disk birleştirme diye bir seçenek var ona tıkla orada sana birincil birimi soruyor sonra ikincil birimi soruyor vs birleştiriyorsun.. ama tavsiyem birleştirmeden önce; örneğin d ile g birleştireceksin d ana birim olacak g ise d ye eklenecek bu durumda g deki bilgileri d yada başka birime at yani ikincil birimde veri tutma birleştiriken bi zararı olur diye demiyorum sadece işini garantiye al. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...

partition magic ile d ve e sürücülerini birleştirmek istedim

d sürücüsündeki tüm bilgileri e: de bi klasör içine atıcaktı.

işlem bittiğinde

sonra d üzerindeki klasöre tıkladım

ama klasöre erişilmiyor ve içerisi boş!

sürücü doluluk yüzdesine bakıyorum dolu gözüküyor ama tıkladığımda hiç bir şey gözükmüyor

bütün çalışmalarım d üzerindeydi ne yapıcam şimdi ben lütfen yardım ederseniz sevinirim.saygılar..

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar çok sevinçliyim çünkü dün gece çok araştırdım yabancı sitelere falanda girdim ve "getdataback for ntfs" diye bir program buldum kesinlikle muhteşem dosyalarımın resimlerimin vs.hepsini geri getirdi, bu programı kesinlikle tavsiye ediyorum bu tür sorun ile karşılaşanlar için....

saygılarımla.....

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar çok sevinçliyim çünkü dün gece çok araştırdım yabancı sitelere falanda girdim ve "getdataback for ntfs" diye bir program buldum kesinlikle muhteşem dosyalarımın resimlerimin vs.hepsini geri getirdi, bu programı kesinlikle tavsiye ediyorum bu tür sorun ile karşılaşanlar için....

saygılarımla.....

arkadaşım sen o kadar araştırıp emek harcamışsın bizde hazıra konalım programın linkini verirmisin

Link to comment
Share on other sites

GetDataBack for NTFS

Tanıtım:

Sabit diskin bölüm tablosu, açılış kaydı, MFT, kök dizin bir virüs saldırısı sonucu bozulmuş; Fdisk ya da güç kaybından dolayı bilgisayarınızı açamıyor ve dosyalarınıza erişemiyorsanız GetDataBack for NTFS, NTFS dosya yapısını kurtarmaya yardımcı olan bir programdır.

Program sayesinde kaybettiğiniz sabit disk bölümü ve dosyalara erişebilirsiniz.

GetDataBack for NTFS, sabit disk (IDE, SCSI, SATA), USB ve fireware, iPOD disk, floppy sürücü, sürücü kalıpları, ZIP, Jaz sürücü, akıllı medya ve Compact flash kartlar, USB flash sürücü, TCP/IP ya da seri kablo yoluyla uzak ağ sürücü gibi çeşitli ortamlardan verilerinizi kurtarabilir.

Programı çalıştırdığınızda karşınıza gelen ana pencere içinden çeşitli ayarlardan size uygun olan birini seçip 3 adımda işleme başlayabilirsiniz.

I dont know, use default settings- Eğer olaya tam hakim değilseniz default (varsayılan) ayarları kullanabilirsiniz.

Perform a QuickScan (Sudden partition loss, fdisk)/ Hızlı tarama gerçekleştir (Ani bölüm kayıpları, fdisk):

Bir güç kaybı (elektrik kesintisi gibi) ya da donanım sorunu sonrası diskinize erişemiyorsanız bunu seçebilirsiniz. Ayrıca diskinize fdisk yapmışsanız da bu seçeneği kullanablirsiniz. Diskinizi hızlı olarak tarayabilir.

Systematic file system damage (Format or fdisk)/ Sistemli dosya sistem bozulması (Biçimlendirme ya da fdisk):

Eğer diskinize erişemiyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz.

# Yanlış sürücü biçimlendirilmesi (format/biçimlendirme, hızlı biçimlendirme, fdisk gibi işlemler yapıldıysa;

# Aniden sürücünüze erişemiyorsanız. Örneğin, bir donanım ya da elektrik kesintisi sonrası;

# Sürücünüzde 'bad sector/bozuk alan' oluşmuşsa bu seçeneği kullanıp bilgisayarınıza erişmeye çalışabilirsiniz.

Sustained file sysem damage (New operating system was installed) /Dosya sistemini muhafaza et (Örneğin yeni işletim sistemi kurulmuşsa):

Eğer önemli bir veri kaybından sonra sürücünüz kopyalanmıyorsa, örneğin; işletim sitemi tekrar kurulduysa, sürücünüz kısmen silindiyse, sürücünüzün üstüne veri yazıldığında bu seçeneği kullanabilirsiniz.

I want to recover deleted file / Silinmiş dosyaları kurtar):

Bu seçenek ile bilgisayarınızda bulunan ve silinmiş dosya, klasörleri kurtarabilirsiniz.

Bu seçeneklerden birini seçtikten sonra 'Next/İleri' tuşuyla 1.adıma geçilir. Bu kısımda fiziksel ve mantıksa mevcut disklerinizi görebilirsiniz. Hangi diskte sorun varsa onu seçip, ileri tuşuyla 2.adıma geçebilirsiniz. Bu kısımda ayrıca diskin yapısı detaylı bir şekilde çıkartılır. Daha sonra tarama işlemi başlatılır. Bu işlem diskin büyüklüğüne göre kısa veya uzun sürebilir. Tarama sonucu bulunan dosyalar çıkartılır. Ayrıca programın ayarları içinden çeşitli ayarlar kurabilirsiniz.

NOT:

Programı kurtarılacak dosyaların olduğu dizine kurmayın. Ayrıca yine kurtarılacak dosyaları farklı bir diske ya da dizine kaydedin.

Kısıtlama ve lisans:

Çoğu veri kurtarma programları gibi bu da lisans satın almadan kurtarma işini yapmaz. Deneme sürümde sadece kurtarılacak dosyaları gösterir. Eğer dosyalarınız değerli ise programı satın alıp ondan sonra bunlara erişebilirsiniz. Lisansli fiyatı ise 69$'dır.

program linki

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...