Jump to content

Mekanik Disk Tavsiyesi Hdd


 Share

Recommended Posts

Merhaba sayın tnctr ailesi ;

Bunda 5 yıldan falza olduğuna eminim samsung hdd vardı yıllardır onu depo olarak kullanıyorum hatta 8 aylık yeni topladığım sistemimde bile lakin yeni bir hdd daha almak istiyorum depo olarak kasaya takıp kullanabileceğim

biraz araştırdımda  yeni hdd lerde sorun çıkarmayanı neredeyse yok gibi geldi bana  1 tb bi hdd almak istiyorum stabil , uzun yıllar elimdeki samsung gibi beni üzmeyecek sonuçta Resimlerimi vs.. orada olucak  programlar vs....

harici 1 tb wd hdd  3.0  ım var  şimiden teşşekürler ......s

Sistemim ;
Msi b450 m pro vdh plus
msi rx 590  armor
480 gb kingston ssd

650 w 80 + powerlı thermaltek kasa
16 gb corsair 3000 mhz ram

ryzen 2600x

ve bahsettiğim 500 gb samsung hdd

 

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Bildiğinizden şaşmamak daha akıllıca olacaktır herhalde. Piyasada yaygın şekilde daha çok Samsung modeller hakim gibi sanki ancak ben uzun yıllar seri sessiz ve kalitesinden  ödün vermediğini düşündüğüm başta Seagate,WesternDigital,Kingston markalarınında evladiyelik daimi kullanılabilecek tercih edilebilir markalardan olduğunu düşüncesindeyim açıkcası seagate marka'ya baktığımda piyasada özellikle ssd olarak göremedim elimizde samsung,verbatim veya westerndigital var denmişti.
  • Ssd ler için hızdan ziyade kurtarmaya yönelik elekt.vb. voltajlara dayanıklılık darbe vb. geri kalan sorunlarda zarar görmeyecek olan özellikleri barındıran disk seçimlerininde önem arz ettiğini düşünüyorum. Normal hdd'ler için zaten bilinen ve çoğumuzun bildiği markalar samsung,westerndigital benzer şekilde depolama  alan bakımından belki mali olarak düşük olması nedeniylede box içerisinde de external harici olarakta kullanılabilirlilik bakımından tercih edilebilecek diskler ssd'ler arasında karşılaştırma yapıldığında, sağlamlık veri güvenliği bakımından bir kaç tık daha ilerdeler hala. 
  • veri depolama işlemleri için illa full özellikli extreme bir diskin depolama olarak kullanılması birazda sanıyorum maliyetli olarak değerlendirilebilir. Mali gücü olan için belki önem arz etmez bu vb. durumlar tamaman tercih meseleleleri. Ssd veya normal hdd olarak ben şansını seagate'ten yana kullanırdım açıkcası saygılar. :) 
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

cashe, Şimdi yazdı:

Şu model nasıl sizce.

Devir hızı,güç tüketimi ses bağlanmında dezavantaj olabilir şahsen tercih etmezdim özellikleri fena değil masaüstü pc için yada box external kutuda harici kullanmak için ideal denebilir.

Fiyat ve performans bakımından alttaki modeli tercih etmek en mantıklısı olurdu cache bellek yazma hızı + performans olarak seagate baracuda serisi iyidir.

Please register to see this content.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

s.a kardeş aklına yatanı yap sonucta mekanik disk düşmeden bozulması imkansız  vede alacagın yer saglam olucak ben hepsi buradan aldığım  8 yıl olucak 3 adet 2 tb disk hala canavar gibi kullanıyorum ustune kackere kopyalama yapıyorum hepsi burada com dan al sıkıntı olmaz zaten sıfır ürün sıkıntı çıkmaz seri numarasını kontrol edebiliyoruz seagatede digerlerini bilmiyorum kontrol kodu yapıyorlarmı 6 tb almı düşünüyorum yetesiz kaldım filmlere sana kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...