Jump to content

Windows 7 Hakkındaki Herşey Bu Başlıkta


Bultar
 Share

Recommended Posts

evet microsoftunkinde ekran kartına 1mb bellek ayırıyo ama vm de ekran kartına bile 128 mb ye kadar bellek ayırabiliyosun ayrıca enable 3 d acceleration la ufak tefek oyun bile oynarsın

bu arada sesin düzelmemesi tuhaf enable sound yaptıysan orda seçenekler olucak ses donanımıyla ilgili

ikinci bi seçenek varsa onuda seç

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 862
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

dostum bu site dahil bir sürü yerde cd keyler var farketmez her hangi birini gir vi bilgisayarıma sağ tıkla altta 28 gün kaldı yazan yerde activasyon gibi bi yazı olcak işte tıkla ona cd keyi gir sonuçta hepsini kabul ediyo henüz beta olduğu için

Link to comment
Share on other sites

Bugün 7068 den 7077 ye update ettim. Yaklaşık 2 saat sürdü(60gb program vs yüklü). Gözle görülür değişiklikleri zaten arkadaşlar yazmışlar. Birde ilginç birşey yaşadım. Upgrade ettikten sonra aktivasyon için uğraştığımda hata verdi. 7048 den 7068e upgrade ederken böyle birşey yaşamamıştım ( 80072EFD hatası) Eset Smart Security nasıl yapmış bilmiyorum ama bir şekilde engelliyormuş bu aktivasyon işlemini. Silip aktive ettikten sonra tekrar kurdum. Onun dışında herşey kusursuz. Kullandığım programlar vs vs herşey çalışıyor.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar hemen bırakın xp vista ne varsa 7 ye geçiyoruz :) valla benim çok hoşuma gitti bütün donanımları tanıdı sadece kamera ve arka mikrofonu görmediği ses sürücülerini için (vistanın) onları kurdum ve kullanıyorum görünüm performans harika tek eksiği Türkçe olmaması onun dışında çok güzel bir sistem...

bu arada ben çok anlamam ama administrator, guest ve HY diye kullanıcılar normaldir sanırım bu kullanıcılar HY benim

şimdiden teşekkür ederim...

Link to comment
Share on other sites

Bugün başıma gene ilginç sayılabilecek birşey geldi. Arkadaşlarım ağdan benim bilgisayarımdaki dosyaları kendi bilgisayarına kopyalarken bilgisayar donuyordu. Sorunun 7077 sürümündenmi yoksa Microsoft Update den gelen Atheros Ethernet kartı sürücülerindenmi (2.4.7.17 sürücüleri) kaynaklandığını ararken cevabı bulmam pekde uzun sürmedi. Yanlız ilginç olan driverları sildiğim halde (system32/drivers klasoru) hala anı driverları yüklemesi idi. Birazdaha araştırınca sürücülerin kopyalarının winsxs klasöründe bulunduğunu keşfettim. Oradaki sürücüleri tekrardan kullanıyordu. Tabi onlarıda silmek biraz eziyet oldu. Çünkü dosyanın sahibi ya SYSTEM idi yada TrustedInstaller dı. Her dosyanın tek tek ownerlığını alıp sildikten sonra eski driverlarla kurabildim. Şu an için bir sorun yok.

Kısaca diyeceğim şudurki ASUS laptop kullanıyorsanız Windows Update ile gelen Atheros Ethernet Sürücülerini kurmayın. Sisteminizde gereksiz donmalara sebep açabilir :)

Link to comment
Share on other sites

Win7 de ağ üzerinde dosya paylaşımı nasıl oluyor bilen varmı acaba xp deki gibiişaret çıkmıyor bunda ..

dosyaya sağ tıklayıp share denen yeri didik didik ettim yardımınızı bekliyorum...

Klasör paylaştırmak basit ama tek dosyayı paylaşma için ne yapılması gerektiğini pek anlayamadım. Dosyayı bi klasöre atıp klasörü paylaştır istersen. Yalnız önce HomeGroup'u iptal etmen gerekiyo. Bunun için Denetim Masası'nda (Control Panel) Network and Sharing Center'ı aç ve sol kenarda üstteki "Change advanced sharing settings"e tıkla. Gelen pencerede (Home or Work altında) "HomeGroup connections" ayarını değiştir. Tam emin değilim ama önceki Windows sürümleriyle dosya paylaşmı yapabilmek için gerekli diye biliyorum bunu. (Bende gerekti.)

adsz1o.jpg

Sonrası bildiğimiz paylaşıma açma prosedürü... (Vista'da aynen böyleydi, XP'de nasıl olduğunu hatırlamıyorum, XP kullanmayı tamamen bırakalı yarım yıl oldu) Resimde sayılarla gösterdiğim yerlere tıkla. Değiştirme/silme izni istemiyosan 3, 4 ve 5 ile işaretlediğim kısımları atla (tıklama).

adsz2fpb.jpg

Diğer bilgisayarda XP veya öncesi bi sistem kuruluysa çalışma grubu (workgroup) adının da aynı olması gerekiyo. Varsayılan Workgroup oluyo, değiştirmediysen XP'de de, Vista'da da, Windows 7'de de aynıdır zaten. O yüzden bu ayara muhtemelen gerek kalmıycaktır.

Normalde bu iki resimdeki ayarları uygulaman yeterli yani.

Edit: Yazmayı unutmuşum, ilk pencere (en soldaki), klasöre sağ tıklayıp Properties deyince açılıyo. [benim sistemde bazı .mui dosyalarını Türkçeleştirdim, o yüzden bazı yazılar Türkçe. (Seçtiğim tüm dosyaları Türkçeleştirdiğimde paylaşmayı düşünüyorum.)]

Edited by mustafa_x
Link to comment
Share on other sites

Bilgisayar teknik servisiyim.7022 yi bir hafta kadar kullandım,sonra tekrar XP ye döndüm.( sorunum ağ üzerinde XP kullanan diğer makinalarda 7 deki dosya paylaşımını görememem ve ttnet in vpn le bağlandığımız crm sayfalarında ie8 in menülerle uyumsuzluğuydu.Alternatif başka tarayıcılarlada denemiş ama başka sorunlar yaşamıştım)

Vista ve diğer windows sürümleri arasındaki ağ ve paylaşım sorunları sürüyor bence.Denemediğim yol kalmadı ama 7 deki dosyaları bir türlü lokaldeki XP lere gösteremedim.( bide bilgisayarcı olacağız..Utanıyorum valla.Nerdeyse esential kurup ordan bakacaktım.)

Paylaşımdaki 500 x 5 partlık linklerden 3-4 saatte indirdiğim 7077 i biraz daha gelişmiş buldum.2 gün kullandım.Ram kullanımı bana daha fazla gibi geldi sadece.Ancak tüm çabalarıma rağmen sözkonusu sorunlarımı bu versiyonlada çözemeyince yine XP ye döndüm.

Ev kullanıcıları,oyunlar vb işlemlerde gerçekten çok iyi.Çocuklar AMD 5600 lerine kurduğum 7022 yi hala kullanıyorlar ve ısrarla XP ye dönmek istemiyorlar.XP den daha hızlı ve güzelmiş.Hafta sonları oyun oynamalarına izin veriyorum.Örneğin SRO oyununda XP den çok daha performanslıymış...

Ancak bizim gibi PC yi iş amaçlı kullananlarda bir çok prg ve uygulama,web ortamları XP uyumlu olduğundan - vistayı bir kalem geçin zaten - uzun süre daha XP hakimiyeti sürecek gözüküyor.

NOT: Üst mesajda açılan paylaşım bir ağ tarayıcısı aracılığıyla yapılmış..Windows un kendi ağ ından ulaşamadınız mı?

Edited by halilt
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar paylaşım gayet basit. Herhangi bir şekilde Firewall engellemediği sürece klasor ve dosyaları paylaşmak cok kolay. Sürücü paylaşımı yukarıda verilmiş. Klasor paylaşımınıda ben vereyim.

Klasöre sağtık - Share With - Specifik People ı seçiyoruz. Alttaki ekran karşımıza geliyor. Üstteki yere Everyone yazıp Add butonuna tıklıyoruz. Daha sonra alttanda gerekli izinleri ayarlayıp share dediğimizde işlem tamamdır :clapping:

Bir önemli noktada ağ konumuzunu ayarlamanız. Home veya Work network seçmelisiniz. Aksi halde paylaşım klasörleri hiçbir şekilde gözükmeyecektir.

Gene Network And Sharing centerdaki Advanced Sharing Settingse girdiğinizde Ayarlar şu şekil olmalı (hiç değilse bende böyle ve XP ve Vistalar sorunsuzca görüp dosya alabiliyorlar.)

* Turn on discovery Network

* Turn on File and Printer Sharing

* Turn on sharing so anyone with network adress...

* Use 128bit...(recommended)

* Turn off password protected sharing.

Link to comment
Share on other sites

7082 ana rc bugün veya ayarın nete düşeçek +BÜYÜK SÜPRİZ....

windows7muis.png

ana rc de %90 ihtimal türkçe dil desteği buluncak.. şu an 7 mui sızdı.. ama neyazııki türkçe dili testrelar tarafından onemsenmediği için bekleme sızma sırasında lp5 gurubundayız olmaz demeyin olması normal çünkü windows 7 vistaya şekilsel olarak benzemekte o yuzaden çeviriler kısa sürdüğü için...

Please register to see this content.

inceleyebilrisniz..

Edited by istanbul82
Link to comment
Share on other sites

windows 7 rc için birçok dil sunulunacaksa final sürüm 6 ay kadar bir süre sonra çıkar

ama o arada bir sürü sürüm çıkacak onlar ingilizce olacak sonuçta o yüzden 1-2 haftalık windows 7 rc kullanmak nasip olacak bana

Link to comment
Share on other sites

windows 7 rc için birçok dil sunulunacaksa final sürüm 6 ay kadar bir süre sonra çıkar

ama o arada bir sürü sürüm çıkacak onlar ingilizce olacak sonuçta o yüzden 1-2 haftalık windows 7 rc kullanmak nasip olacak bana

finale oyle 6 ay filan yok mayıs haziran imzalı olucak rtm zaten haziranın 26 sında uprdgeler başlıyacak çünkü satışı zaman alır tabi bikaç ay benim tahminin haziranın başı rtm düşer nete....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...