Jump to content

Türk Zekası... İlginç Buluş!


candemiruzun

Recommended Posts

20090219124024_soba.jpg

Sobaya bağladığı sistemle, musluklardan sıcak su akışı sağlıyor.

Van'ın Gevaş ilçesinde yaşayan güvenlik görevlisi, sobaya bağladığı sistemle, evindeki tüm musluklardan, şofbenli evlerde olduğu gibi sıcak su akmasını sağladı.

Gevaş'ta yaşayan 5 çocuk babası güvenlik görevlisi Yaşar Kırcı,(42), Gevaş Kaymakamlığının Gevaş Bilim Teknolojileri Projesi (GEBİTEP) kapsamında kaymakamlıktan aldığı destekle, sobayı şofben gibi kullanarak, burada ısınan suyu evin mutfağına ve banyosuna taşımak için sistem kurdu.

Sobaya iki demir boru bağlayan Kırcı, borulardan birini evin ana musluğuna bağladı. Musluğu açtığında sobanın giriş kısmındaki borulara gelen su burada ısındıktan sonra ikinci boruyla evin başka bir odasındaki 60 litrelik varile aktarıldı. Kırcı, varilde biriken sıcak suyu banyo ve mutfaktaki çeşmelere bağlayarak sıcak su akmasını sağladı.

Kırcı, Gevaş'ta kışın havanın çok soğuk olmasından dolayı çeşmelerden akan suya dokunmakta zorlandıklarını, bu nedenle sistemi geliştirdiğini söyledi.

Kırcı, ''Sıcak su elde etmek için boru dirseğinin içine iki boru yerleştirdim. Soba yandığında bu borular sayesinde suyumuz banyoya yerleştirdiğimiz depoda birikiyor. Soba yandıkça su depolanıyor. Saatte 60 litre sıcak su elde etmiş oluyoruz. Evimizde sürekli sıcak su bulunmaktadır. Bu sistem şofben gibi su üretiyor. Banyoda depomuz var. Depodaki sıcak su mutfağa, banyoya ve lavaboya gidiyor'' dedi.

Kırcı, sistemin her sobaya uygulanabileceğini, maliyetinin 300 TL olduğunu belirtti.

-KAYMAKAM ZİYARET ETTİ-

Yaşar Kırcı'nın evine giden Gevaş Kaymakamı Tahsin Aksu, Kırcı'nın güzel bir çalışma yaptığını belirterek, bu sistemle köylerdeki sobalı evlerde yaşayan vatandaşların sıcak su sıkıntısının ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.

Kaymakam Aksu, GEBİTEP ile herkesin bilime ulaşabileceğini kanıtlamayı amaçladıklarını, Kırcı'nın buluşunun da buna en iyi bir örnek olduğunu söyledi.

GEBİTEP'in ilçedeki her kesimi kapsadığını ifade eden Aksu, şöyle konuştu:

''Projenin bir adını da ''buluyorum kullanıyorum'' olarak belirledik. Bu vatandaşımız da bir proje üretmiş ve faydalı bir kullanım olarak hizmete sunmuş. İlçemiz sobayla ısınılan bir yer olduğu için henüz kalorifer ile ısınma imkanı elde edememiştir. Bu vatandaşımız sobayla ısınırken diğer taraftan ısındığı sobadan sıcak su elde etmeyi başarmış. Böyle kişileri destekliyoruz. Bu sistemin tüm sobalı evlerde uygulanması lazım.''

Yaşar Kırcı'yı bilgisayarla ödüllendiren Aksu, kendisini teknoloji üreten merkezlere kaymakamlığın imkanlarıyla göndereceklerini bildirdi.

veteknoloji.com

Link to comment
Share on other sites

bizim buralardada sobanın ilk boru çıkışına yani sobadan başlarsak ilk boru takılcak yere kazan takıyolar ve oraya su tesisatı bağlıyolar çıkan sıcak suyu evin heryerine dağıtıyolar yukarda anlatılan nasıl bi sistem bilmiyorum ama benim anlattığım daha basit bi yöntem maliyeti daha ucuz

Link to comment
Share on other sites

İnternet sitelerine erişim engellendi ip adresleri, hostlar ve binimum şeyler hakkında bilgi sahibi olduk. Faturalarımız kabardı çeşitli yollar bulduk(bkz: yukarı). Bizi zor durumda bırakmak lazım. Başka türlü çalışmaz aklımız.

katılıyorum arkadaşım :)

Link to comment
Share on other sites

sistem hoş zaten hazırolandan verim almak 1 deısındıkca kendiliğinden dopaya dolunca ii verim takd

re şayan bence ispatlanması gereken diyer ülkelrdeki internet verimi nasıl tr de sonuvalınır o konudada calışma yapılsada yağmur yagdımıkopmayan kar oldumu yurt dışı kopan internetten iii verim alırız gir

işim bzilerden uygulama şirkerlerini adını bile bilmeyen sahiblerinden

Link to comment
Share on other sites

İnternet sitelerine erişim engellendi ip adresleri, hostlar ve binimum şeyler hakkında bilgi sahibi olduk. Faturalarımız kabardı çeşitli yollar bulduk(bkz: yukarı). Bizi zor durumda bırakmak lazım. Başka türlü çalışmaz aklımız.

Aynen katılıyorum 1 hafta elektrik kesilse.Biz türkler kendi elektirigimizi bile üretiriz.

Link to comment
Share on other sites

turklerin icad konusunda ustune yok ama herkes gecim derdinde oldugu için pek icad goremiyoruz

Bu sistemdede benim düşüncem:

Normal şafben sistemi alınmış sobada uygulanmış yanlız bir sorun var suyu devri daim ve musluklara pompalamak için motor gerekli motorda acaip elektrik ceker o elektriği su ısıtıcısında kullansak aynı işlevi goror zaten tabi birazdaha maliyetli olur

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

ARKADAŞLAR SİZİN TERMOSİFON DİYE Bİ OLAYDAN HABERİNİZ YOK MU...

BİZİM BANYODA MUTFAKTA BU SİSTEMİ 27 SENEDİR KULLANIYORUZ..

İSTERSENİZ ÜRETİCİ FİRMANIN ADRESİNİDE VEREYİM...

TEKNOLOJİYMİŞ TÜRK AKLIYMIŞ.İNSANLARIN 250 300 SENEDEN BERİ KULLANDIĞI

BİZİM TÜRK AKLIYMIŞDA HABERİMİZ YOK...

Link to comment
Share on other sites

ARKADAŞLAR BUNUN GİBİ SU ISTMA OLSUN

MEKAN ISITMA OLSUN, BUNU ZATEN İNSANLAR

ÇOK ÇOK UZUN ZAMANDIR İNSANLARIMIZ

KULLANIYOR.MESELA ÇİNLİLER HAYVAN GÜBRESİNDEN

ELDE ETTİKLERİ GAZI 2500 SENEDİR KULLANIYORLAR.

ISITMADA.BÖYLE BİR DURUMDA ADAMIN BİRİ ÇIKIYOR

SOBADA KAYNAYAN SUYU BORUYLA MUTFAĞA GÖTÜRÜYOR

BUNUN ADI TÜRK ZEKASI OLUYOR.BİZ ZEKAMIZI BAŞKA ŞEKİLDE KULLANALIM.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...