Jump to content

İşletim Sistemi


okkanil
 Share

Recommended Posts

merhabalar herkese   aklımı bir şey kurcaladı sizlerle  paylaşmak istiyorum    bütün işletim sistemlerini destekleyen bir bilisayar  varmıdır bildiginiz . Örneğin benim bilgisayarım sadece  windows 10 serisini destekliyor  8 yada 7   driverlar yok  kabul etmiyor. benim istediğim şey şu  hem windowsun bütüm sürümlerini hemde  linux  tarzı sistemleri  desteklemesi  böyle bir şey mümkünmü mümkünse  yardımcı olurmusunuz

Link to comment
Share on other sites

  • macOSX BigSUR serisini kurmanızı öneririm. Linux dağıtımlarının tamamı sorunsuz seri ve atak çalışacaktır (Linuxmint,manjaro linux, Ubuntu vd. gibi. Cihazınız üst seviye bir cihazsa şayet macOSX  destekleyeceğini düşünüyorum buda bir seçenek olabilir. Windows10 destekliyse sadece sisteminizin üzerinden,Virtualbox veya VMware workstation uygulamalarını kullanarakta (Windows,Macosx,linux veya android sistemlerinide) sanal kullanmanız mümkün. Yakın bir gelecekte destekleri biteceği belirtilen sistemlerin kurulmaması donanım vb. desteklerini kaybetmeside günün birinde zaten son bulacak. Ben bunu dezavantaj olarak görmüyorum açıkcası. 
  • Donanım kaynaklarım yeterki iyi olsun w10 kötü sistem değil,eski cihazlarda sadece stabil çalışmıyor ssd diskler donanımsal gereksinimler iyiyse zaten donanımlara verdiği uyumluluklar ekran kartı,işlemci mimarisi ve anakart senkronizasyonları ağır görsel uygulama ve oyunlarda eski sistemlere göre daha kaliteli bir ortam sunacaktır ki, o şekilde dizayn edilmiş olarak sunulmakta. Üretici şirketler ve microsoft ile ortaklıkları bulunan anlaşmalı firmaların bazı serilerinde bu gibi cihazlar detaylar düşünülmeden ilerisi için alındığında istenilen sistemlerin kurulmasında da , mahrum bırakıyor ama yinede ilerisi için düşünüldüğünde bu büyük bir eksiklik değil kanaatimce.Bu vb. şekilde sistemlere sahip olanların üstte belirttiklerimle beraber , alt kısma spoiler içerisine eklediğim sistemlerden de istifade edebilirler. Kolay gelsin.

macOSX için kaynak linki

Spoiler

Hangi linux dağıtımını kurmalıyım ? buna alttaki linkten sistemleri canlı net bağlantılı şekilde live olarak denemeniz mümkün , Tüm linux dağıtımları mevcut.

Spoiler

Please register to see this content.

Windows 10 içinse kendi sayfamda yer verdiğim w10 sistemleri mevcut denemek isteyebilirsiniz belki + forum içerisinde de üstadlarımızın çok güzel modlu çalışmalarıda mevcut.

Spoiler

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...