Jump to content

Adblocker


hsynh
 Share

Recommended Posts

Yazdıklarınızın hepsini yapabilme potansiyeli var. Sonuç olarak 3. parti yazılımlar. Şifreleriniz  tarayıcı da depolanıyor. Şifrelerinizi kurulu windowsunuzun yerel yönetici şifresini bilen herkeste çalabilir. Şifreler, kullanıcı adları v.s. dışarı txt dosyası olarak çıkartılabiliyor ve tüm siteler de kullandığınız kullanıcı adları ve şifreleri net şekilde yazıyor. Kısaca şifrelerinizi çalmak çok basit. Özellikle bizler gibi bir pc' yi birçok kişinin kullandığı, şifresini herkesle paylaştığımız toplumlar da çalınması için eklentilere ihtiyaçta yok. Ben arada dışarı aktarıp bakıyorum, e-devlet, banka şifrelerini bile dışarı aktarıp görebiliyorsunuz...

Edited by deli_petro06
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

hsynh, Bir saat önce yazdı:

internet tarayıcılara adblocker reklam engelleyici eklentiler tehlikelimi? tarayıcıdaki şifreleri felan ele geçirirmi? Verilerimiz çalınır mı?

Ne kadar güvenliler bilmiyorum ama ublock orgin kullanıyorum bi kaç yıldır ad guardla birlikte kullandım aylarcada bişeyimi çalmadılar.  Yada şuana kadar bana farkettirmediler :)

Link to comment
Share on other sites

Ublock origin kullanıyorum işlemci ve ram'i daha az kullanıyor ve sıkı şekilde koruyor diğerlerine gerek duymuyorum. Şifre çalma vb. girişimleri olacağını düşünmüyorum google vd. benzer şirketlerin sunucularında yoksa barınamazlar ve sürekli kontrol edilmekteler. Genel olarak hiçbirşeyin windows platformunda garantisi yoktur sadece reklam engelleyicilerle sınırlı olan birşey değil elbette.

1- Google arama motoru yerine, daha güvenli bulduğum iz bırakmadan kullanıcıya ait olan giriş "log tutma vb. kayıtları" google vd. gibi , yedeklemeyen açık kaynak bir popüler arama motoru tavsiye. | DuckDockGO: 

2- Güvenlik seviyesi yüksek ve içerisinde herşeyi entegre olan comodo browser'ın önerebilirim güvenlik olarak üst seviyede. Chrome ve FireFox tabanlı tarayıcıları mevcut denenebilir.

Alıntı

Comodo browser_Chrome tabanlı: 

Comodo browser FireFox tabanlı: 

Please register to see this content.

Comodo Ice Dragon browser

 

Edited by forjest
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Bankacılık ve e-devlet şifrelerimi kesinlikle tarayıcıya emanet etmem.

Tarayıcıda sadece forum ve alışveriş sitelerine ait bilgilerim vardır.

Alışveriş sitelerine kredi kartımı kayıt ettirmem.

Bu devirde babamın oğluna bile güvenmem.

Adblocka gelince artık eskisi gibi tüm reklamları engellemiyor.Kabul edilebilir olanlara izin ver diye bir seçenek var varsayılan olarak açık. Ya onu kapatın ya da Ublock kullanın.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ben genelde Adblock Ultimate kullanıyorum. Bugüne kadar reklam engelleme de pek sorun yaşamadım. Konuyu fazla saptırmak istemiyorum. Uyarı olarak şunu da ekleyeyim. Gördüğüm kadarıyla Android kullanıcıları cep telefonlarında kullandıkları gmail hesabını normal tarayıcılar da da kullanıyorlar. Bu büyük yanlış olur. Daha önce de yazdığım gibi Pc oturum açma şifresini bilen bir kişi girilen gmail şifresini rahatlıkla tarayıcıdan alıyor. Bu da şu demek oluyor. Gmail şifresini aldıntan sonra herhangi mobil cihaz da kullanabilir ve Whattsapp gibi uygulamardaki tüm yazışmaları görebilir anlamına geliyor...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...