Jump to content

Win10 Prox64 19042.662(2009) Tr-en-ger-ru +görsel+programlı


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

@Alphonso_Elric Teşekkür ederim usta. paylaşımlarınız sayesinde elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz. 

@forjest Teşekkür ederim Üstadım. Denemeler, testler derken bayağı yorulduğumu söyleyebilirim. Çalışmayı kullanıp, geri dönüş yapanlara göre daha oturmuş, programlar konusunda netleşmiş ikinci bir çalışma yapma planım var. Birşeyler yapabiliyorsak sizler, paylaşımlarınız ve yardımlarınız sayesinde oluyor...

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

SON_VATAN, 12 dakika önce yazdı:

hocam güzel çalışmalar yapıyorsunuz çok güzelde şu windwslara yabancı dil eklemeyin,illede isteyen olursa orijinalini kursun zira modifiyeli sistemlerde hiçde gerek yok..

Hocam teşekkür ederim. Yabancı dil ekleme sebebim, öncelikle yabancı forumlar da da paylaşmak ve genel olarak Türklerin yaşadığı, kullandığı dilleri düşünerek eklemiştim. Para kazanmak amaçlı olmayan sadece video yüklemesi olarak kullandığım youtube kanalına ekliyorum. Daha önce birkaç kez oyunlar için eklentiler yapmıştım. Ve 30 ülkenin üzerinde ufakta olsa etkileşimi var. Çalışmayı Tnctr özelinde hazırlasam da artık yabancı forumlar da da olmalıyız düşüncesiyle hazırladım. Forum da bu tarz da yasak var mıdır? bilmiyorum. Ancak çok kaliteli sistemler hazırlayan arkadaşlar var. Sadece TR dil ile yerel kalıyoruz. Dolayısıyla da buradan yabancı forumlara ilgi daha fazla oluyor. Biraz kendimizi gösterip, yabancıları da bu foruma çekebiliriz diye düşünüyorum. Sadece ufak bir örnek vereceğim. TEAMOS' ta bizler sadece tüketici olarak varız. Normalde orada da paylaşacaktım. Paylaşım yapabilmek için çok fazla prosedürleri var. Ve ingilizcem prosedürlere yetmeyeceği için bu şekilde kaldı. Ekleme sebebim tamamen budur. Yoksa öz dilim her zaman öncelikldir...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dostum,

Ellerine sağlık. Çok emek verilmiş, çok uğraşılmış, detaylara kadar bilgilendirme yapılmış, gerçekten el emeği göz nuru bir sistem olmuş.

Ancak, hep söylerim,  Modifiye sistem mümkün olduğunca sade olmalı. Sistem kurulu program sitemin karın ağrısıdır. Herkesin kullandığı program farklıdır. Herkes her programdan haz etmez.

Hele hele modifiye siteme 30-40 tane program kurmak akıl işi değil.  Yine söyleyeyim bırak isteyen istediği programı kursun. kendi gönül rahatlığıyla kullansın. 

Tabi bu benim fikrim. Gelen yorumlara bakarak daha sonraki sistemlerinde nelere yer vereceğini belirlersin.

Güzel iş, başarılı bir çalışma, ellerine sağlık. Başarılarının devamını dilerim.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

NAMIKABI, 1 dakika önce yazdı:

Dostum,

Ellerine sağlık. Çok emek verilmiş, çok uğraşılmış, detaylara kadar bilgilendirme yapılmış, gerçekten el emeği göz nuru bir sistem olmuş.

Ancak, hep söylerim,  Modifiye sistem mümkün olduğunca sade olmalı. Sistem kurulu program sitemin karın ağrısıdır. Herkesin kullandığı program farklıdır. Herkes her programdan haz etmez.

Hele hele modifiye siteme 30-40 tane program kurmak akıl işi değil.  Yine söyleyeyim bırak isteyen istediği programı kursun. kendi gönül rahatlığıyla kullansın. 

Tabi bu benim fikrim. Gelen yorumlara bakarak daha sonraki sistemlerinde nelere yer vereceğini belirlersin.

Güzel iş, başarılı bir çalışma, ellerine sağlık. Başarılarının devamını dilerim.

Çok teşekkür ederim. Bu çalışma da yazdığım gibi çalışmayı NinjutsuOS sistemini baz olarak hazırlamıştım. Bundan edindiğim deneyimlerle, bu tipte 1-2 ayda bir sistem hazırlayabilirim. İleri de genel olarak paylaşmayı düşündüğüm 3 farklı tür de çalışma yapma fikri var.

1- Sizinde yazdığınız şekilde ufak tefek performans ayarları yapılmış, belli kısımları tavsiye olarak kullanıcıya bırakılmış çalışmalar olacak. Bu tip çalışmalar da genel amacım hem sistem hazırlayacak arkadaşlara deneyimlerimden yola çıkarak alt yapı hazırlamak, hem de bilgi paylaşımını sağlamak. İnsanlar genel olarak kullandıkları sistemlerle alakalı hiçbir bilgi sahibi değiller. İlk Görsel çalışmalarımdan birisinde bilinçli olarak Bluetooth' u devre dışı bırakmıştım. Akrabam olmasına rağmen dayımın oğlu Bluetooth çalışmıyor bile dememiş. Nedenini araştırmak yada sormak zahmetine girmemiş. Bu tip çalışmalar da hem sistem paylaşmak hemde edindiğim bilgilerle eğitici bir ortam oluşturmayı düşünüyorum. Ufakta olsa dayımın oğlu konuyu okusa beni beklemeden sorunu çözebilirdi. Sizin de istediğiniz çalışmalar, belli performans ayarı yapılmış, belli kısımları da indiren kişinin kendi performansını kendisi yapması açısından kullanıcıya bırakılmış olacak.

2-Sistemin genel amacının Görsel olacağı, kurulan programların genelinin Görsel programları olacağı çalışmalar. Bunlar da minimum düzeyde ekstra yazılım olacak.

3- Bu çalışma da olduğu gibi deneyimlerimi artırabileceğim ve paylaşabileceğim sistemler yapmak. Kaç çalışma yaptım bilmiyorum ancak bu çalışma da en büyük kazancım, kazandığım deneyim oldu. Hem sistem optimizasyon konusunda diğer çalışmalara oranla daha fazla şey öğrendim. Hem de programlar konusunda deneyim kazanıp, arşivime alternatif, ücretlisinden çok daha işlevsel programlar ekleme şansı buldum. Artık Microsoft Office lisanslama peşinde koşmayacağım yada sistemi kuran kişi bu zahmete girmeyecek. Alternatifi Libre Office yada benzeri ücretsiz uygulamalar alternatif olabilir. Ve güncel olarak kullanabilirim. Bu sistemi hazırlamam ve bu kadar çok program barındırma sebeplerinin başında da maalesef kullanıcı olarak sadece bilinen uygulamaları kullanmaktan öteye gidemiyor olmamız. Bu sistemi hazırlamadan önce konular açtım, sanal sistemler de denedim. Çok beğendiklerimi kullanmaya başladım. Sonuç olarakta şunu gördüm. Yazılımlar tam bir okyanus ve biz bir kaşık su da kulaç atıp duruyoruz. Tabikii, bu sistem herkese hitap etmez. Ancak şuna inanıyorum ki, sistemi kurup programları belli süre kullanan birçok kişi benimle aynı fikir de olacak. Bu çalışmanın temel amacı da sınırları zorlamak olacak. Kademe kademe, önce kendi tasarımlarım, kendi konsept çalışmalarım, sınırlarımı zorlayacağım şeyler yapmak istiyorum. Ve bu tip çalışmalar kilit durumunda. Daha önce hazırladığım sistemler de bir parmak deneyim kazandıysam bu çalışma da bir adım deneyim kazandım...

Sonuç olarak bu çalışma benim için özel bir çalışma oldu. Bundan sonraki bu tipte hazırlayacağım çalışmalar da böyle olmasını planlıyorum. Programlar konusun da kullandıkça fikirlerin değişeceğini düşünüyorum. Genel olarak programlar konusun da çalışmayı 1 ay sonra kursam programların güncel sürümleri çıkacak deniliyor. Bu çalışmadaki programların geneli için bu tip bir sorun olmayacak. Çünkü ücretsiz ve programlar kullanıldıkça kendilerini güncelleyecekler...

Yorumunuz için çok teşekkür ederim...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@logosoft
üstadım cevabınız için çok teşekkür ederim. Hemen kendi sistemimde bakıp, çözümüne bakacağım. Geç dönüş yaptığım için kusura bakmayın. Kendi sistemim de sorun yaşamasam bile nedenine bir bakacağım. Bu arada tam olarak beklediğim cevabı verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Bu aralar uyku düzenim bozuk olduğu için ancak cevap yazabildim. Unutmadan aslında adobe güncelleme servisini kapattım, edgeyi kaldırdım. Ancak edgeyi microsoft inatla kuruyor. Kullanmak istemezseniz, hibit uninstallerle kaldırabilirsiniz. Adobe de microsoft gibi işin zorbalığını yapıyor. Görev zamanlayıcıdan adobe, brave, edgeye ait olanları silmek yada kapatmak sistemi daha da rahatlatacaktır...

hayret22, 5 saat önce yazdı:

Eline, emeğine sağlık. Çok güzel ve detay bir çalışma olmuş. Kurup deneyeceğim. Teşekkürler....

Teşekkür ederim. Hata alırsanız lütfen dönüş yapmayı unutmayın. Sonraki çalışmalar da ihtiyacım olacak...

@AdnanGumus teşekkürler. Olası hatalarla alakalı dönüşlerinizi beklerim...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@logosoft Üstadım şu an sistemi açıp baktım. Bende herhangi bir sorun yok. Denetim Masası sorunsuz açılıyor.

Spoiler

Biraz araştırdım. İlk aşama da sürücülerin güncellenmesi belirtilmiş. Windows güncellemesi yaparken sürücüleri de eklediniz mi? 

İkincisi içinde Denetim Masası windows bellek tanılama kısmının kullanılması belirtilmiş. Gerçi Denetim masası çalışmazken Windows bellek tanılama çalışır mı bilmiyorum. İsterseniz bu seçeneği de deneyelim. Başlat Menüsüne "Windows Bellek Tanılama" yazıp, "Şimdi yeniden başlat ve sorunları denetle" yapıp bir deneyebilir misiniz?

Makalenin Tamamı

Spoiler

Please register to see this content.

Makale de Çözüm Olarak Sunulan Kısım

Spoiler

Merhaba emre

Benim adım Pablo E, bağımsız danışmanım. Bugün size yardım etmeyi çok isterim.

Ram ve sabit diskkontrol öneririz

1. Öncelikle, açtığınız tüm programları ve dosyaları kapatın.
2. Windows Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Denetim Masası'nı seçin. Ardından Sistem ve güvenlik kategorisini seçin. Bir sonraki ekranda, sağdaki Yönetim Araçları'nı arayın ve bu seçeneği tıklayın.
3. Bu araçlardan biri Windows bellek tanılama olduğunu. Açmak için üzerine çift tıklayın.
4. Tanı seçim için iki seçenek verir. Her birinin ne yaptığını görün ve tercih ettiğinize tıklayın:

Şimdi yeniden başlatın ve sorunları denetleyin. Çoğu durumda seçmek daha iyidir. Daha önce istediğim gibi tüm programları kapattıktan emin olun. BILGISAYAR bu seçeneği seçerek kendini yeniden başlatacaktır. Hemen sonra, denetim de otomatik olarak başlar.

O zaman sabit diski kontrol et.

1. Yükseltilmiş komut istemini açın (aynı anda Windows + X düğmesine basın, ardından Komut İstemi (Yönetici)

2. Aşağıdaki komutu girin ve X'i tarayıp tetmek istediğiniz sürücü harfiyle değiştirin: "chkdsk / f / r X:

3. Enter tuşuna basın, komut istemi şimdi CHKDSK'yi başlatacaktır.

 

Edited by deli_petro06
Link to comment
Share on other sites

@logosoft Est. hocam. Bu forum bunun için var. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Aslında aklıma ilk Hizmetler geldi. Birçok servisi kaldırmak yerine kapatmıştım. Herhangi bir Hizmetler sekmesiyle etkileşimli olabilir diye düşünmüştüm. Çözümü birlikte arayabiliriz. Çözüm bulursanız, burada paylaşırsanız sevinirim. Kaynağını öğrenmekte fayda var...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@logosoft Bu arada unutmuşum ekleyeyim. Ram kullanımını daha düşürmek için, başlata "Görev Zamanlayıcı" yazıp gelen ekranda "Görev Zamanlayıcı Kitaplığına" tıklayın. Sağ kısımdaki "Ram temizleyici" yazan kısmı tek tıkla seçip, üzerinde sağ tık çalıştır yapın. Ciddi anlamda Ram kullanımının düştüğünü görebilirsiniz. Ve performans artışını hissedebilirsiniz. Otomatik olarak çalışmaya ayarlıdır ancak arada elle yapmakta da fayda var...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

kadetti, 7 saat önce yazdı:

Teşekkürler dostum.İnşaAllah başarılı çalışmalara devam. 

Teşekkürler. Usta senden program tavsiyeleri alabilirim. Bayağı program arşivin geniş. Müsait bir zamanınız da özelden bir görüşelim...

Edited by deli_petro06
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...