Jump to content

Windows 10x'e Az Kaldı.


Senkron2
 Share

Recommended Posts

Windows10 X'i , ChromeOS cloud tabanlı sisteme benzer şekilde konfigüre etmişler resmen. Sistem arayüz benzerliğide DeepinOS'in görev yöneticisi çubuğunu baz almışlar. Yerel hesap olmadıktan sonra, bu yeni sisteme geçişlerin az olacağı düşüncesindeyim sonuç olarak internet'li / cloud tabanlı bir yapı sonuçta.

Cloud tabanlı sistem dayatmasıyla  kullanacaksam eğer, Deepinos'i tercih ederdim en azından açık kaynak uygulamalarla beraber, windows uygulamalarınında kullanımıda mümkün ya da,  muadil program zenginliğiyle ön planda. Google play store gibide , program kurulum mağazasının bulunmasıda ayrı bir güzel üstelik tamamen ücretsiz kullanım. " Kaynak:  + indirme linki: 

Please register to see this content.
 " Bilgi:-> (Türkçe dil desteği var!) :) 

Spoiler

960x0.jpg?cropX1=0&cropX2=1634&cropY1=0&cropY2=920

cbl67sz3rz141.png

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Bana daha çok telefon, tablet işletim sistemi gibi geldi. Şu anki windowsun tasarımını hiç beğenmiyorum. Videodakini hiç beğenmedim. Ekstra olarak forjest üstadın da yazdığı gibi mail hesabı, Cloud v.s bana aşırı saçma geldi. Görsel anlamda güzel işler yapmış olsalar belki ilgi olur diye düşünürdüm. Mesela MacOS gibi bir başlat çubuğu olsa çok güzel olabilirdi. İnatla öyle bir görev çubuğu yapıyorlar ki, biraz zorlasalar monitörden de dışarı çıkacak. Bana çok saçma geldi. Normal windows' a göre hiçbir değişiklik yapamıyorsun, x64, mail hesabı ve cloud zorunlu olunca gereksiz olduğunu düşündüm. Gerçi Microsoft tekel olduğu için kullanacaksınız dese çoğu kişi sorgulamadan geçer. Videoyu izlerken resmen gözlerim kanadı. Estetik hiçbir tarafı yok. Hala aynı kafa yapısı var. Şöyle şeffaf paneller olsa, görev çubuğunu özelleştirebilsek yada MacOS'tan çalsalar, bir yenilik görsek. Bundan sonra microsoft hesabı kullanacaksın, cloud' u da kullanacaksın, görev çubuğun da simgeleri ortaya koydum, al sana windows 10 X... :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

— Win32 destekleyeceğini söylediler ve ciddi söz verdiler. Çok kere soruldu ve sorulan tüm sorulara Microsoft tarafından çok kere resmi açıklamada bulunuldu.

— Şu aşamada erken erişimde sadece UWP destekliyor. Windows 10 S gibi işleyişi var. Genel olanarak Linux ekosisteminde ne varsa hepsini klonlamış oldu böylece Microsoft..

— MacOS neyse, Android, iOS vs neyse, Debian, Ubuntu-Mint, Fedora vs neyse Windows da onlar gibi olacak. Kendi marketi dışında uygulama yüklemeyi zorlaştıracak. Lisanslı uygulamalar için tüketicileri para vermeye zorlayacak.

— Bana kalırsa süsüne püsüne aldanmayın, kaz gelecek yerden tavuk esirgemez kapitalist sistem..

— Dünya aylık abonelik sistemi üzerine modern sömürü mantığında insanların kendini özgür hissettiği yeni kölelik sistemi üzerine develan oluyor.

— Beklediğiniz gelecek değil belki, beklediğiniz güzel haber değil belki.. fakat bunlar gerçekler.. Vesselam :l

Edited by selokan
İmlâ düzeltmesi
  • Like 4
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...