Jump to content

İllede Linux, Yerli Dağıtım özel Iso Kalıpları (xfce,openbox,jwm)


forjest
 Share

Recommended Posts

İllede Linux, Yerli Dağıtım Özel iso kalıpları (Xfce,OpenBox,Jwm)

Canlı oturum ve Gui arayüz kurulum
Hafif, hızlı ve eski-yeni makineler için Yeni kullanıcılar için idealdir.
Calamares kurucusu mevcuttur rahat şekilde kurulum sağlar.

illedelinux-xfce.png

f20e9737451a4b1ad03c30889ca9ca0ec1ae9599bffc0596397cd917a19781ea6c0a.png

HAKKINDA

Spoiler
  • Kullanıma hazır olan Xfce sürümü için önce temel bilgileri verelim.
  • Debian Buster (non-free) tabanlı.
  • İşlemci mimarisi 64 bit.
  • Masaüstü ortamı Xfce.
  • Calamares kurucu.
  • Sistem teması Adapta.
  • İkon teması illedelinux.
  • Bellibaşlı kurulu paketler.
  • Gparted, Firefox, Libreoffice, Software Manager, Gnome Games, Bleachbit, Celluloid, Mtpaint, Mintstick, Synaptic...
  • Sürüm detayları.
  • Her zaman olduğu gibi son kullanıcıların kolaylıkla kurup kullanacağı şekilde inşa edildi. Uyarladığım çeşitli araçlar ile kullanım daha kolaylaştı. Thunar sağ tık bağlam menüsüne bir çok kullanışlı öğe eklendi. Synaptic aracı yanısıra yeni kullanıcılar için Packages adlı görsel yazılım merkezi eklendi. Bir paket haline getirilmiş 18 adet oyun eklendi. Xfce araçları yanısıra sistem yönetimini sağlayan çeşitli araçlar bir pencerede toplandı. Üçüncü taraf yazılımlar aracına oldukça popüler olan yazılımlar eklendi. Dünya TV'leri adlı uyarladığım araç yeniden düzenlendi ve live radyo eklendi. USB port bildirimi için özel bir yazılım eklendi. Kararlı son sürüm (bpo) kernel, Liquorix kernel ve XanMod kernel gibi farklı amacı olan üç farklı kerneli tek tık ile kurma seçeneği eklendi...
  • Bu sürümde yapılan herşey en küçük noktasına kadar çok çeşitli testlerden geçirildi. Performansı, canlı-cansız ortamı, kullanımı, araçların kararlılığı, çakışma olabilecek detaylar, klavye-mouse-touchpad kullanımı, çeşitli ekran çözünürlüğü gibi bir çok detayların hepsi gözlendi. Hatalı veya şüpheli olanlar çıkarıldı. Çok dilli bir sistem olduğu için onun için de ayrı bir çalışma yapıldı. Xfce panel eklentilerinin tamamı kurulu durumda. Aynı şekilde Xfce'nin bütün araçları kurulu. Parole video oynatıcı yerine live bağlantıları da çalıştırabilen daha yetenekli Celluloid eklendi. Arşiv yöneticisi Xarchiver yerine daha başarılı bulduğum file-roller eklendi. Arkaplan için birbirinden güzel 40 tane resim eklendi. Oturum girişine kısa bir müzik fonu ekledim, isteyen tek tık ile devre dışı bırakabilir. Conky varsayılan olarak devre dışı, isteyen onu da tek tık ile çalıştırabilir. İnternet testine, otomatik giriş tercihine varana kadar daha bir çok araçlar eklendi ve aynı keza bir çok özelleştirmeler yapıldı.
  • Bu sürüm tam teşekküllü bir Xfce olduğu için ev kullanıcılarının yanısıra kurumlar için de önerebilirim.
  • Deneyen arkadaşlar olumlu veya olumsuz geri bildirimde bulunmaktan çekinmeyin. 
  • Bu sürümün yani Xfce çalışmamın temeli 2017 yılında atılmıştı, final sürüm olarak gördüğüm bu çalışma için görüşte, öneride, eleştiride bulunmak gelişim adına her zaman yapıcı sonuç getirir. 

TANITIM VİDEOSU

Spoiler

 

İNDİRME LİNKİ

Alıntı

Kaynakça:

https://gnulinuxfree.blogspot.com

https://sourceforge.net/projects/illedelinux/files

Edited by forjest
  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Sürüm hakkında anlatıma geçmeden önce küçük bir teşekkür.Bu sürüm Debian Forum yöneticisi, GetGNU sahibi ve özgür yazılım dünyasına bir çok katkıda bulunan, hatta varlığı özgür yazılım ile özdeşleşen sevgili fortran ustamızı da sevindirecektir. Çünkü bu sürümü yani Mate masaüstünü yapmak için geçen yıldan buyana nasıl emek verdiğimi bir o biliyor ve başarmam için ilham kaynağı olmaktan çekinmediği için kendisine teşekkür ederim.
 

Genel bilgileri

Debian Buster  (10) Stable (non-free) tabanlı.

işlemci mimarisi 64 bit.

BIOS-UEFI destekli.

Masaüstü ortamı Mate.

Kendi orjinal pencere yöneticisi, Metacity (Marco).

Hem klasik kuruculu hem Calamares kuruculu.

Canlı ortama sahip (kurmadan denemek için).

Sistem teması, MacOS-3D-Blue tema, ek tema Mojave.

İkon teması, Reversal Blue tema.

Varsayılan yazı tipi, Cantarell.

Siklet, orta.

Kurulu RAM kullanım ortalaması 500 MB, canlı RAM kullanım ortalaması 600 MB.

Bellibaşlı bazı kurulu paketler

Firefox, Synaptic, Software Center, Gnome Games, Celluloid, Mintstick, Bleachbit, Gimp, Libre Office, Plank, Grub Customizer...

Özellikler

Üstte Mate panel, altta Plank bulunuyor.

Mate Panel oldukça zengin ve kullanışlı içeriklere sahip. Bunlardan biri kendim özel olarak entegre ettiğim Panther Launcher menü, diğeri ise bir Vala panel eklentisi olan Vala Panel Appmenu.

Plank'a hızlı kullanım için Favorites adında bir kısayol menü ekledim. Caja dosya yöneticisi sağ bağlam menüsüne uyarladığım "Favorilere Ekle" adındaki tuş ile Favorites menüye en çok kullanılan simgeleri ekleyebilirsiniz.

Kendi geliştirdiğim 20 civarında kullanışlı araçları bir pencerede toparladım ve kısayolunu üstteki panele ekledim.

Bu araçlar şunlardır: Conky'i aç veya kapat, Çekirdek kurulumu (Kernel), Dünya Televizyonları, Ekran Çözünürlüğü, Equalizer, Giriş müziğini aç veya kapat, Grub yükleyici, Hataları düzelt, İnternet hız testi, Kök olarak aç, Kök olarak çalıştır, Masaüstü kur,  Otomatik oturum aç, Programların RAM kullanımı, Servisler, Sistem canlı bilgiler, Sistemi iki farklı depodan güncelleyin, Uçbirime Neofetch ekle veya kaldır, Üçüncü taraf yazılımlar kur.

Caja dosya yöneticisi sağ  bağlam menüsüne çeşitli amaç için gerekli gördüğüm 9 adet özellik ekledim.

Bu özellikler şunlardır: Bu Dizinde Ara, Çalıştır, Duvar Kağıdı Olarak Ayarla, Favorilere Ekle, Gizli Dosyaları Göster, ISO Bilgisi Al (Hash), Pluma İle Aç, USB'ye Yazdır, Yolları Kopyala.

Sisteme MacOS havası hakim, Gençlerin yoğun kullanımı neticesinde böyle bir hava katmayı düşündüm.

Kendim bir çok elemelerden geçirerek eklediğim 20 adet arkaplan resim bulunuyor.

Varsayılan arkaplan resmi, Silicone Forum üyelerinin ankete katılımıyla belirlendi. Kendilerine teşekkür ederim.

Başta dediğim gibi geçen yıldan buyana üzerinde çalıştığım ve bir ay içerisinde de yoğun emek vererek hazırladığım bu sürümü deneyin, kurcalayın, geri bildirimde bulunun.

Buradan indirin

Diğer görseller

 
 
Please register to see this content.
Edited by kadetti
  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Grub customizerin canlı sistemde bile olması çok güzel olmuş. Panter launcher, Mate ortamına yakışmış. Ram kullanımı iyi seviyede. Her lazım olan yazılım canlı sistemde kurulu sanki, sorunsuz kullandım.  

Please register to see this content.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Bu sürüm hızlı ve hafif amaçlı geliştirilen Xanmod kernel üzerine inşa edildi. Xanmod kerneli biraz da kullanıcıların tercihine dayanarak düşündüm.

"İlledelinux Openbox Kuzu" temel bilgileri

Debian Buster (non-free) tabanlı.

Xanmod kernel 5.12.9 sürüm.

İşlemci mimarisi 64 bit.

Calamares kurucu ve ayrıca klasik kurulum.

Sürüm adı Kuzu

Sürüm numarası 01.01

Sistem teması Adapta.

İkon tema Delight.

Masaüstü Openbox.

Ram kullanımı ortalama 280 MB.

Kurulu disk boyutu 9 GB.

Kurulu bazı paketler: 

Thunar, Xfce4 Terminal, Xfce4 Panel, Mousepad, Gparted, Grub Customizer, Gnome Screenshot, Celluloid, Arandr, Bleachbit, Chromium, Atril, Mtpaint...

Bu sürüm için İlledelinux araçları yeniden düzenlendi ve hepsi tek pencereye uyarlandı.

Thunar sağ bağlam menüsünde hızlı kullanım için her zaman olduğu gibi ISO yazdırma, ISO hash kontrolu, Yolları kopyala, Gizlileri göster, Arkaplan yap gibi özel tuşlar eklendi.

Oldukça hafif, hızlı, sistem kaynağını az kullanan, performanslı ve kararlı olmasına özen gösterdiğim bu sürüm için Calamares kurucunun yanısıra yeni kullanıcılar için klasik kurulumu da bir hayli kolaylaştırdım. Klasik kurulumda bütün soruları kaldırarak sadece isim-parola-disk belirleyip kuruyorsunuz. Klasik kurulumda sadece Xanmod kernel ile devam edeyim mi diyor, başka bir soru yok.

Artık çoğumuzun bildiği gibi Openbox oturumu Xfce araçlarıyla ve kendi uyarladığım araçlarla oldukça kullanışlı duruma geldi.

İlk defa Xanmod kernel ile bir sistem inşa ettiğim için bu sürümün inşası bittikten sonra bir hafta boyunca test etmek durumunda kaldım. Eski ve yeni makinelerde yaptığım testleri başarıyla geçti.

Buradan indirin.

Varolan paketlere bu dosyayı indirerek bakabilirsiniz :

Ayrıca :

Deneyebilirsiniz. Ben şahsen openbox çok seviyorum.

Diğer görseller

 
 
 
 
 
 
 
Please register to see this content.
  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 

Eski ve zayıf makineler için daha önce paylaşmış olduğum JWM kalıpları son derece sade olduğu için bazı kullanıcılar kullanmakta zorluk çektiklerini söylediler. 

Bunun üzerine hem zayıf makineler için olsun hem kolayca kullanılabilsin arayışında bu çalışmayı inşa ettim.

Lxde masaüstü olmasının yanısıra hafif olması için tasarlanmış. Openbox pencere yöneticisi, Pcmanfm dosya yöneticisi, kendi paneli ve kendi araçlarıyla entegre olmuş, hızlı hafif ve sade bir masaüstü. Zaten 220 MB RAM kullanıyor olması da bunun en açık göstergesi.

"İlledelinux Lxde 32bit" temel bilgileri

Debian Buster (non-free) tabanlı.

Debian varsayılan Kernel: 4.19.0-16-686.

İşlemci mimarisi 32 bit (i386, i486, i586, i686).

Calamares kurucu ve ayrıca klasik kurulum.

Sürüm adı Kuzu

Sürüm numarası 01.01

Sistem teması Adapta.

İkon tema Delight.

Masaüstü Lxde.

Ram kullanımı ortalama 220 MB.

Kurulu disk boyutu 9 GB.

Siklet hafif.

Kurulu bazı paketler:  Pcmanfm, Lxterminal, Lxpanel, Mousepad, Gparted, Grub Customizer, Gnome Screenshot, Celluloid, Arandr, Bleachbit, Chromium, Atril, Mtpaint, Hexchat, Sylpheed, Abiword, Transmission, Galculator, Guvcview, Lightdm...

Hızlı kullanım ve daha derli-toplu olması amacıyla "Favorites" adında özel bir araç yaptım. Bu aracın yıldız şeklinde olan simgesini panele ekledim. Aracı kısayol eklenebilir ve kaldırılabilir şeklinde entegre ettim.

İlledelinux Tools aracı eklendi, ancak bu sürüm 32bit olduğu için desteklenmeyen 2-3 aracı kaldırdım ve yeniden düzenledim. Dosya yöneticisi sağ bağlam menüsüne birbirinden kullanışlı bir çok özellik ekledim.

Bu sürüm daha önceki sürümlerden daha çok emek isteyen bir sürümdü. Hem oldukça hafif olacak hem kullanışlı olacak, bunu başarmak için ayrı bir efor gerekiyordu. Umduğumdan daha iyi bir sonuç aldığımı söyleyebilirim.

Ayrıca bu sürümün 64 bit olanı da geliyor. Çalışmalarımı her iki işlemci mimarisi yönünde yapmıştım.

İlledelinux Lxde 32 bit umarım eski makineler için can simidi olur ve kullanışlı olması sayesinde zayıf makinesi olanların yüzünü güldürür.

1 GB Ram ve 32 bit bilgisayarlarda kullanılabilir.

Burdan indirin : 

Paket bilgisi : 

İlledelinux Lxde diğer görseller

 

 

 

Please register to see this content.
  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 

"İlledelinux Lxde 64bit" temel bilgileri
 
Debian Buster (non-free) tabanlı.
Debian varsayılan Kernel: 4.19.
İşlemci mimarisi 64 bit.
Calamares kurucu ve ayrıca klasik kurulum.
Sürüm adı Kuzu
Sürüm numarası 01.01
Sistem teması Adapta.
İkon tema Delight.
Masaüstü Lxde.
Ram kullanımı ortalama 270 MB.
Kurulu disk boyutu 9 GB.
Siklet hafif.
 
Sistemde kurulu bazı paketler:
 
Abiword, Mousepad, Lxpanel, Chromium, Atril, Sylpheed, HexChat, Xscreensaver, Gnome Screenshot, Gufw, Grub Customizer, Catfish, Galculator, FileRoller, Gpicview, Guvcview, Transmission, Pcmanfm...
 
Bu sürümün özelliği hafif ve az kaynak kullandığı için oyun, medya gibi kullanımlarda daha iyi ve uzun vadede performans göstermesidir. 
Daha hızlı kullanım için panele uyarlamış olduğum "Favorites" adlı araca, sisteme kurulu kısayollar tercihe göre eklenebilir veya kaldırılabilir.
Dosya yöneticisi sağ bağlam menüsüne çeşitli yararlı öğeler ve  sisteme "İlledelinux Tools" aracı ekli durumda.
Kararlılık adına Debian Buster varsayılan kernel 4.19 üzerine inşa edildi.
Bu sistemde gerek görmediğim için Compositor (Tranparent) kullanmadım, ancak sistem araçları da ona göre yeniden düzenlendi.
Daha uyumlu bulduğum için sistem tamamen saf Lxde varsayılanına göre inşa edildi.
Uyum sağlaması için Lxde'ye yakışır şekilde hafif yazılımlar eklendi.
Lxde için özel yapılmış Lxsession aracının sistem ile uyumluluğu ayarlandı.
Sistemde, Lxrandr, Arandr ve kendi uyarladığım 3 tane ekran çözünürlüğü ayarlama aracı bulunuyor.
Klavye, Mouse ayarlamak için ve klavye tuşu atamak için araçlar kurulu durumda.
Sistemdeki yazılımların tamamı özgür yazılımdan oluşuyor.
Bir diğer ayrıntı da bu sürümün varsayılan arkaplanı  üyelerinin tercihiyle seçildi, kendilerine teşekkür ederim.
 
Burdan indirin : 
Paket bilgisi : 
Please register to see this content.
Videosu
 

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Dağıtım çok güzel olmuş. Özelliklede içerisinde bulunan araçları bir çok popüler dağıtımlarda dahi yok. İşlevsel, hızlı ve kullanışlı bir distro olmuş İlledelinux Lxde 64bit gerçektende. Neredeyse herşey mevcut ilk ve son kullanıcıya, kolaylık için.

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

 

Uzun uğraşlar sonucu XfceBox sürümü nihayet kullanıma hazır durumda.

Bu sürümün diğerlerinden daha yorucu olmasının nedeni Debian Bullseye yani henüz çıkmamış Debian 11 tabanıyla inşa edilmesinden kaynaklı.

Önce temel bilgileri verelim daha sonra ayrıntılara geçelim.

İlledelinux XfceBox temel bilgileri

Debian 11 Bullseye (testing) tabanlı.

Debian Bullseye varsayılan Kernel: 5.10

İşlemci mimarisi 64 bit.

Calamares kurucu.

Sürüm adı Ceylan

Sürüm numarası 01.02

Sistem teması Adapta.

İkon tema Lovely.

Masaüstü XfceBox.

Ram kullanımı ortalama 600 MB.

Kurulu disk boyutu ortalama 9 GB.

Kurulu bazı paketler:  Thunar, Xfce4 terminal, Synaptic, Galculator, Gparted, Mtpaint, Gpicview, Gdebi, Abiword, Gufw, Celluloid, HexChat, Grub customizer, Bleachbit...

İlledelinux XfceBox Ceylan adlı bu sürümde neler yapıldı?

Sistemin kararlı çalışması için her işlem ayrı ayrı test edildi. Sistemin temelinde oluşan bazı küçük  uyumsuzluklar yeniden düzenlenerek kararlı duruma getirildi. Örneğin yeni sürümde panelden şeffaflık kaldırılmış, onun yerine kendi uyarladığım işlem ile şeffaflık aktif hale getirildi. Arkaplan resimler monitor girişine göre ayarlanmış, bu durum arkaplan resimlerinde karışıklığa sebep olmuş, kendi düzenlemem ile bu karışıklık ortadan kaldırıldı.

Debian Bullseye security deposunu geçersiz sayıyor, security deposunu kaldırdım, onun yerine diğer Bullseye depolarını ve ayrıca Buster depolarını ekledim. Böylece hem yeni hem yeni depoya henüz eklenmeyen eski paketler de kurulabilecek.

Rıhtım bar için bu defa Xfce panel yerine Plank tercih ettim.

Hızlı kullanım için Favoriler adında bir işlem yaptım ve bu işlemi Plank'a ekledim. Favoriler simgesine tıklandığında açılan pencereye kullanıcının kendisi kısayol ekleyebilir veya çıkarabilir.

İlledelinux Tools aracında bir kaç tane daha kullanışlı araçlar ekledim.

Bu araçların bazıları adları ve görevleri şöyledir:

Alarm = istenen zamana göre ayarlama imkanı, sınır yok, zamanı geldiğinde sesli ve görsel efektli uyarır.

Canlı hava durumu = İl, ilçe , yurt dışı da dahil olmak üzere istenen yerin anlık ve üç günlük hava durumunu öğrenebiliyorsunuz.

Ekran çözünürlüğü = Ekranı otomatik algılıyor ve genel olarak kullanılan çözünürlükleri tek tık ile oluşturabiliyorsunuz.

Ekran parlaklığı = Ekranı otomatik algılıyor ve parlaklığı tek tık ile ayarlayabiliyorsunuz.

İntel ekran yırtılması = Ekranı yırtılan İntel ekranlar için bir çözüm aracı.

Touchpad çalışmıyor = Çalışmayan Touchpad'lar için bir çözüm aracı.

Grub yükleyici = BIOS veya UEFİ grubu tek tık ile yükleyen araç.

Otomatik oturum aç = Oturumu parola sormadan veya sorarak açmak için kolaylaştırılmış araç.

Conky = 8 adet farklı Conky'i tek tık ile çalıştıran araç.

Paket kur = Ana depoda olmayan bazı kullanışlı üçüncü taraf yazılımları tek tık ile kurmak için....

İllelinux Tools aracındaki bütün elemanlar yeniden güncellendi, bazıları daha profesyonel hale getirildi. Önceki sürümde 19 araç vardı araç sayısı 24'e yükseldi. Bu araçları kullanıcı için kullanışlı bulduğum için özellikle seçiyorum ve ikisi dışında tamamı kendi tasarımım olduğunu belirteyim.

Thunar dosya yöneticisi sağ bağlam menüsüne her zamanki gibi kullanışlı araçlar ekledim. En çok da sağ tık ile "ISO dosyasını yazdır" seçeneğini seveceksiniz.

Bir başka yenilik de bu sürümde XfceBox'un yanısıra ayrıca Openbox oturumu da bulunuyor. İsteyen Openbox oturumuna geçerek daha sade bir oturum kullanmayı tercih edebilir.

Openbox oturumunun paneli Tint2 panel, arkaplan Feh yazılımı ile değişiyor, ses kontrolü Volumeicon ile yapılıyor.

Bu sistem için elbette bir çok işlem yapıldı, ben sadece aklıma gelenleri yazmaya çalıştım.

Ayrıca daha önce önemsemediğim sistemin isim geçirme durumunu bu defa kendi adıma geçirdiğimi de bildireyim. 

Çok emek verildiğinden olsa gerek bu sistemi pek sevdim, umarım kullanışlı bir sistem olmuştur, en azından öyle olduğunu düşünüyorum.

Buradan indirin 

Paket listesi :

Diğer görseller.

Bu resim Openbox ortamı görüntüsü

 
İlledelinux  XfceBox Calamares
 
İlledelinux XfceBox masaüstü menü
 
İlledelinux canlı TV'den bir görüntü
Please register to see this content.
Edited by kadetti
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...
kadetti, 03.07.2021 - 19:48 yazdı:

 

Uzun uğraşlar sonucu XfceBox sürümü nihayet kullanıma hazır durumda.

Bu sürümün diğerlerinden daha yorucu olmasının nedeni Debian Bullseye yani henüz çıkmamış Debian 11 tabanıyla inşa edilmesinden kaynaklı.

Önce temel bilgileri verelim daha sonra ayrıntılara geçelim.

İlledelinux XfceBox temel bilgileri

Debian 11 Bullseye (testing) tabanlı.

Debian Bullseye varsayılan Kernel: 5.10

İşlemci mimarisi 64 bit.

Calamares kurucu.

Sürüm adı Ceylan

Sürüm numarası 01.02

Sistem teması Adapta.

İkon tema Lovely.

Masaüstü XfceBox.

Ram kullanımı ortalama 600 MB.

Kurulu disk boyutu ortalama 9 GB.

Kurulu bazı paketler:  Thunar, Xfce4 terminal, Synaptic, Galculator, Gparted, Mtpaint, Gpicview, Gdebi, Abiword, Gufw, Celluloid, HexChat, Grub customizer, Bleachbit...

İlledelinux XfceBox Ceylan adlı bu sürümde neler yapıldı?

Sistemin kararlı çalışması için her işlem ayrı ayrı test edildi. Sistemin temelinde oluşan bazı küçük  uyumsuzluklar yeniden düzenlenerek kararlı duruma getirildi. Örneğin yeni sürümde panelden şeffaflık kaldırılmış, onun yerine kendi uyarladığım işlem ile şeffaflık aktif hale getirildi. Arkaplan resimler monitor girişine göre ayarlanmış, bu durum arkaplan resimlerinde karışıklığa sebep olmuş, kendi düzenlemem ile bu karışıklık ortadan kaldırıldı.

Debian Bullseye security deposunu geçersiz sayıyor, security deposunu kaldırdım, onun yerine diğer Bullseye depolarını ve ayrıca Buster depolarını ekledim. Böylece hem yeni hem yeni depoya henüz eklenmeyen eski paketler de kurulabilecek.

Rıhtım bar için bu defa Xfce panel yerine Plank tercih ettim.

Hızlı kullanım için Favoriler adında bir işlem yaptım ve bu işlemi Plank'a ekledim. Favoriler simgesine tıklandığında açılan pencereye kullanıcının kendisi kısayol ekleyebilir veya çıkarabilir.

İlledelinux Tools aracında bir kaç tane daha kullanışlı araçlar ekledim.

Bu araçların bazıları adları ve görevleri şöyledir:

Alarm = istenen zamana göre ayarlama imkanı, sınır yok, zamanı geldiğinde sesli ve görsel efektli uyarır.

Canlı hava durumu = İl, ilçe , yurt dışı da dahil olmak üzere istenen yerin anlık ve üç günlük hava durumunu öğrenebiliyorsunuz.

Ekran çözünürlüğü = Ekranı otomatik algılıyor ve genel olarak kullanılan çözünürlükleri tek tık ile oluşturabiliyorsunuz.

Ekran parlaklığı = Ekranı otomatik algılıyor ve parlaklığı tek tık ile ayarlayabiliyorsunuz.

İntel ekran yırtılması = Ekranı yırtılan İntel ekranlar için bir çözüm aracı.

Touchpad çalışmıyor = Çalışmayan Touchpad'lar için bir çözüm aracı.

Grub yükleyici = BIOS veya UEFİ grubu tek tık ile yükleyen araç.

Otomatik oturum aç = Oturumu parola sormadan veya sorarak açmak için kolaylaştırılmış araç.

Conky = 8 adet farklı Conky'i tek tık ile çalıştıran araç.

Paket kur = Ana depoda olmayan bazı kullanışlı üçüncü taraf yazılımları tek tık ile kurmak için....

İllelinux Tools aracındaki bütün elemanlar yeniden güncellendi, bazıları daha profesyonel hale getirildi. Önceki sürümde 19 araç vardı araç sayısı 24'e yükseldi. Bu araçları kullanıcı için kullanışlı bulduğum için özellikle seçiyorum ve ikisi dışında tamamı kendi tasarımım olduğunu belirteyim.

Thunar dosya yöneticisi sağ bağlam menüsüne her zamanki gibi kullanışlı araçlar ekledim. En çok da sağ tık ile "ISO dosyasını yazdır" seçeneğini seveceksiniz.

Bir başka yenilik de bu sürümde XfceBox'un yanısıra ayrıca Openbox oturumu da bulunuyor. İsteyen Openbox oturumuna geçerek daha sade bir oturum kullanmayı tercih edebilir.

Openbox oturumunun paneli Tint2 panel, arkaplan Feh yazılımı ile değişiyor, ses kontrolü Volumeicon ile yapılıyor.

Bu sistem için elbette bir çok işlem yapıldı, ben sadece aklıma gelenleri yazmaya çalıştım.

Ayrıca daha önce önemsemediğim sistemin isim geçirme durumunu bu defa kendi adıma geçirdiğimi de bildireyim. 

Çok emek verildiğinden olsa gerek bu sistemi pek sevdim, umarım kullanışlı bir sistem olmuştur, en azından öyle olduğunu düşünüyorum.

Buradan indirin 

Paket listesi :

Diğer görseller.

Bu resim Openbox ortamı görüntüsü

 
İlledelinux  XfceBox Calamares
 
İlledelinux XfceBox masaüstü menü
 
İlledelinux canlı TV'den bir görüntü
Please register to see this content.

Merhaba , Dosyalar silinmiş galiba ulaşılamıyor..

Link to comment
Share on other sites

Örnek olarak yazıyorum. Devlet on numara yol yapar ve hız sınırı konulur ancak her konuda olduğu gibi yüz sürücüden onbeşi hız sınırını aşar. Devletimizin aklına hemen yola kasis yapmak gelir. Sonuç ise aslında onbeş kişiye değilde nedense adam gibi araç süren masum seksenbeş kişiye ceza keser. Bu işin en kolay tarafıdır çünkü. Ben bildim bileli bu örnek her konuda olduğu gibi şaşmaksızın hep böyle süregeldi ve süregelmeye devam edecek. Vedat Kılıç arkadaşımızda onbeş kişiye kızıp gücenmiş. İnsandır dayanma noktası bitmiştir ve saygı duyarım. Ancak haklı olduğun konuyla ilgili yola çıkıldığında tek başına kalsan bile doğrudan ayrılınmaz. Bu bize Cenab-ı ALLAH'ın lütfudur. Gerek Peygamberimiz olmak üzere, Ulu önderimiz Atatürk ve en son olarak da hainlere karşı masum ve yiğit insanlarımız herşeye rağmen doğru ve hak yolda yılmadan gitmenin sabrını vererek zaferlere veya hedeflere varmıştır. Herkesin kendi kişisel görüşüdür ancak pekçok fırsat çıkmasına karşın, hiç düşünmeksizin elin gavuruna yada yabancılara çalışmayı kendi ülkeme ve insanına hizmet vermeyi seçtim ve hiç de pişman değilim. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 years yıl...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...