Jump to content

Toplu Kurulum Paketi V5


 Share

Recommended Posts

Önceki yayınladığım sürümde (v3) VB6 ile yapabileceklerimin çok sınırlı olduğunu son iletimde belirtmiştim ve sonunda .NET (C#) ile uygulamayı yeniden yazdım. Bu kez gerçekten WPI'ın yerine kullanılabilecek bi uygulama olduğuna inanıyorum.

[Windows 7 Kısmen Türkçeleştirici'de aldığım ders sonucu iyi bi hata tarama yaptım bu kez. İyi ki de yapmışım, yayınlamaya hazır (sorunsuz) zannettiğim sürümde 40'a yakın hata düzeltme yaptım.

Edit: Yeni özellikler sağolsun, 50 oldu düzeltilen hata sayısı.]

Bu sürümdeki (v5) yenilikler:

- Gerçek bi yapılandırma okuyucusu/yazıcısı kullandım. Ini dosyası artık normal .ini dosyası kurallarına göre işleniyo.

- Derleyici ve Linker klasörleri (v3'te vardı) silindi. Yapılandırmadaki değişikliği program kendisi derliyo. (4.0 sürümünden beri.)

- Eklenebilecek maksimum program sayısı iptal oldu. (v4'te 28 taneydi.) Sınırsız sayıda program ekleyebiliyosunuz.

- Programlar tek sayfaya sığmazsa diye sayfalama da ekledim. Sayfa başına program sayısı ayarlanabiliyo tabii.

- Arayüzden yapılan görünüm ayarları artık kaydedilebiliyo. (Çok da zor değilmiş aslında.)

- Tam Türkçe karakter desteği geldi. Sadece açıklamalarda değil, program adlarında, hatta dosya adlarında bile Türkçe karakter kullanabiliyosunuz, hata oluşmuyo.

- (WPI'da var diye) programlar için resimli önizleme özelliği ekledim. Yalnız ekran kartını biraz kasıyo bu özellik.

- Kategorileme özelliği ekledim sonunda. Biraz işlemciye yükleniyo ama güzel oldu. (Birkaç gün önce yayınladığım Win7 Görünümlü Vista Lite SP2'de kullandığım sürümde Tümünü Seç/Bırak işlemi sırasında aşırı işlemci kullanma sorunu vardı, bu sürümde çözdüm o sorunu.)

- Artık Kur.bat dosyası oluşturulmuyo. Dolayısıyla CD/DVD'den çalışmada Temp klasörüne dosya kopyalama zorunluluğu kalktı.

- Gerekli ve gerekmeyen dosyaları tarayıp liste olarak gösterme özelliği ekledim. Bi programın dosya adı yalnış kaydedildiği için kurulamaması gibi sorunlar yaşamıyoruz artık. (Taratma sonrası dosyanın adını değiştirmezsek ya da dosyayı silmezsek tabii.)

- Varsayılan program ve kısayol seçimlerini ayarlamayı kolaylaştırdım. Ana ekranda sağ tıklayıp menüde Program Seçimleri > Şu Anki Seçimleri Varsayılan Yap yoluyla varsayılan seçim yapılandırmasını ayarlayabiliyoruz mesela.

- Program Ekle/Kaldır/Değiştir penceresini yeniden düzenledim. Artık program yapılandırmalarını düzenlemek çok daha kolay.

Sonradan yapılan değişiklikler:

- Programın açılış ve kapanış geri sayım ayarlarını ana ekran sağ tık menüsüne ekledim. (v5.0'da ekleyecek yer bulamamıştım.)

- Kurulum dosyalarını gizli çalıştırma özelliğini sildim, kararsızlık yapıyomuş.

- Varsayılanda açık gelen kuruluma otomatik başlama geri sayım sayacını kapattım.

- Başlat menüsü öğesi bulunamadığında (yalnış yazıldığında) takılma sorununu çözdüm. (Önceden sorun olarak görmüyodum bunu.) (Kurulum bittiğinde kurulum ekranındaki program adı yanında onay işareti yerine soru işareti gösteriliyo kısayol 10 saniyelik bekleme sonrası bulunamayınca.)

- Uygulamanın Hakkında penceresine Örnek Yapılandırma.ini ve Kullanma Klavuzu için kısayollar ekledim. Bu arada Örnek Yapılandırma.ini için Notepad2'yi (özel ifadeleri renklendirerek daha okunaklı gösteriyo) ekledim pakete. Hakkında'daki Örnek Yapılandırma.ini kısayolu, bulursa Notepad2'yle açıyo Örnek Yapılandırma.ini'yi.

-Kategorileme özelliği ve İngilizce dil seçeneği de ekledim. (Birkaç gün önce yayınladığım Win7 Görünümlü Vista Lite SP2'de kullandığım sürüm değil burdaki, kategori seçim işaret kutuları algoritmasını yeniden düzenledim, çok daha hızlı çalışıyo artık.)

-Uygulamada XP CD'sine eklerken Türkçe karakter sorunu çıktığını öğrendim ve Türkçe karakter içeren dosya adlarını değiştirdim.

Not: XP kullanıyosanız önce .NET Framework 2.0 kurmanız gerekiyo uygulamanın çalışması için. Vista'da .NET 2.0, Windows 7'de de .NET 2.0, 3.0 ve 3.5 hazır geldiği için bu sistemlerde bişey kurmanız gerekmiyo.

Hazırladığım kullanma klavuzundan alıntı:

Tanıtım

Toplu Kurulum Paketi, (v2'den beri) WPI tarzı bi seçmeli kurulum uygulaması. WPI'dan farklı olarak bunda kısayol seçimi de var. Tabii kısayolların (varsa) önce adlarının yapılandırmaya eklenmiş olması gerekiyo. Mesela masaüstü kısayolu adı belirtilmemişse programın masaüstü kısayolu oluşturmadığını varsayıyo uygulama. Kurulum sırasında her bi seçili programa ait seçilmemiş kısayollar siliniyo ve böylece gerekmeyen kısayollardan katılımsız kurulum sırasında kurtuluyoruz. Kendinden katılımsız olmayan dosyalarda tabii ki katılımsız kurulum parametresi belirterek kurulumun katılımsız olmasını sağlıyoruz.

WPI'da olduğu gibi bu uygulama da yapılandırmayı bir kez hazırladıktan sonra bi program listesi sunuyo. Programları + (WPI'a ek olarak) kısayolları seçiyosunuz ve tek tıkla kurulumu başlatıyosunuz. Seçtiğiniz programlar açılış ekranındaki (ana ekran) sırasıyla ve seçtiğiniz kısayollarla kuruluyo.

Özellikleri

# Her bi program için tek tek kısayol seçimi yapabilme.

# Programlara kategori atayabilme. (Kategorili gösterim.)

# Ana ekrandaki sağ tık menüsünden tüm ayarlara kolay erişim.

# Programlar için uzun uzadıya (2000 karaktere kadar) açıklama yazabilme.

# Ana ekrandaki program ve kısayol seçimlerini varsayılan seçimler olarak kaydedebilme.

# Görünüm ayarlarını arayüzden düzenleme ve kaydetmeden uygulayabilme (önizleyebilme).

# Tamamen özelleştirilebilir arabirim. (Temayı değilse de arkaplanı ve renkleri belirleyebiliyoruz. (*))

# İstendiğinde program listesini sayfalı olarak gösterebilme. (Malum, tek ekrana 40-50 taneden fazla satır sığmıyo, üst üste biniyo.)

# Tek tıkla tüm programları ve tüm masaüstü, başlat menüsü ya da hızlı başlat kısayollarını (her birini ayrı ayrı) seçebilme ve bırakabilme.

# Tek tıkla, kurulum için gerekli dosyaları taratıp dosya eksiklerini/dosya adı hatalarını direkt öğrenebilme.

# Yine tek tıkla, yapılandırma dosyasında belirtilmemiş (gerekmeyen) dosyaları bulabilme ve listeden seçerek silebilme.

# Ana ekranda, fare program adı üzerine getirildiğinde önizleme resmi görüntüleyebilme. (WPI'da var diye ekledim, bence gereksizdi. :D)

# Program yapılandırmalarını arayüzden kaydetme sırasında eksik (ya da adı yalnış yazılmış) dosya olduğunda göreviyle birlikte dosya adı belirterek haberdar ediyo.

# Bat/cmd dosyası kullanmadan dosya kopyalayabilme, dosya veya klasör silebilme (masaüstüne açıklama metni kopyalama, reklam amaçlı oluşturulmuş kısayol silme vb. için), regedit.exe /s DosyaAdı.reg gibi komutları çalıştırabilme. (**)

# Kuruluma (saniye olarak) belirtilen bi süre sonunda otomatik başlayabilme ve kurulum bittiğinde (yine saniye olarak) belirtilen bi süre sonunda otomatik kapanma. (Süre belirtmezseniz uygulama, kurulum için Kuruluma Başla tuşuna tıklamanızı, kurulum bittiğinde kapanmak için de Kapat'a tıklamanızı bekliyo.)

____________________________________________________________________

(*) Arkaplan resimlerini, resim belirtilmemişse/dosya bulunamamışsa atanacak rengi (ana ekran ve kurulum ekranı için ayrı ayrı) ve diğer bazı renkleri (program adlarının gösterildiği yerlerin ve açıklama metninin renkleri gibi) arayüzden ayarlayabiliyoruz. Resim olarak jpg, png, bmp ve gif formatları destekleniyo.

(**) Uygulama, öncelikle belirtilen tüm dosyaların yerinde olup olmadığını kontrol ettiği için böyle durumlarda da adı geçen dosyayı (regedit.exe gibi) kurulum klasöründe arıyodu normalde. (WPI'dan farklı olarak komut ve parametre ayrı yerlere yazılıyo bunda. Ek fonksiyonlar için öyle olması gerekti.) (Kopyalama ve silme komutları için özel tanıtım yaptım mecburen.) O yüzden komut satırı çalıştırma ek bi özellik olarak geçiyo.

(Yazı boyutlarını buraya aktaramadım.)

Uygulamayı WPI'da olduğu gibi sadece program kurmak için kullanıp kısayollarla uğraşmak istemiyosanız kısayol adlarını yazmamanız yeterli. Kullanma klavuzunda da belirttim, kısayol adlarını yazmazsanız ya da yalnış yazarsanız hata oluşmuyo uygulamada. Kısayol adları sadece gerekmeyen (seçilmemiş) kısayolların silinmesi için gerekli.

Birkaç ekran alıntısı:

(Uygulama yeni pencere açınca çizgileri siliyo bazen, pencere kapanınca tekrar çiziyo çizgileri.)

(Son sürümde CD'den çalışmada Program Ekle/Kaldır/Değiştir butonunu gizleme seçeneği de ekledim sağ tık menüsüne, bu resimler bi önceki sürüme ait olduğu için o menü öğesi görünmüyo burdaki resimlerde.)

resim1mks.jpg

resim2g.jpg

resim3xhk.jpg

resim4evk.jpg

resim5k.jpg

73207749.jpg

((3)'teki Tamam tuşu seçeneklerden birini seçince etkinleşiyo.)

(Bu resim v5.2'den alındı ama v5.5'te burası aynı.)

resim6p.jpg

resim7y.jpg

(Ana ekrandaki açıklama metni biraz okunaksız oldu galiba kahverengi yapınca. Rengini seçeceğiniz resme göre ayarlarsınız artık.)

(Bu arada, v5.2'deki Windows logolu resim duruyo. Kurulum ekranı arkaplanı olarak bıraktım.)

İndirme linki:

http://cid-b045d1b0aa036542.skydrive.live.com/self.aspx/Ortak/T.K.P.%20v5.5%20Lite.rar

(Boyutu 8,6 MB. Tüm programları silemedim de yine.

~6 MB program, ~1 MB önizleme resimleri, >1 MB kullanma klavuzu filan yer tutuyo.)

(Önizleme resmi gelmeyen programların kurulum dosyalarını da sildim yer kaplamasınlar diye. Yapılandırma bilgilerini örnek olarak bıraktım.)

__________________________________________________________

(Varsa) Alıntı yapacakların dikkatine: Alıntı yaparken konunun sonunda ya da uygun bi yerde "alıntıdır" diye belirtmeyi unutmayın. (1,5 yıldır geliştiriyorum bu projeyi, sadece bu sürümü hazırlamak bile 3 ay sürdü. Emeğe saygı duyalım.) Ayrıca arada bi konuya tekrar bakın, yeni özellik filan eklerim belki.

__________________________________________________________

Yaklaşık 2 aylık bi geliştirme süreci sonunda v6.2 tamamlandı. (v6.0'da bazı eksikler vardı.) Yeni konu açtım.

Not: Belirtmeyi unutmuşum... Uygulamanın derinlik fobisi var. Çalıştığı yol çok uzun olunca arkaplanda çalışan komut istemi penceresi "yol çok derin" (?) hatası verdiği için çalıştığı yolun çok uzun (derin) olmaması gerekiyo. Bende (Windows 7'de) E:\Programlar\Toplu Kurulum Paketi v5 klasöründen çalışıyo mesela ama E:\Programlar\Tüm T.K.P'leri\T.K.P v5 Deneme\Kaynak Kodları\bin\Debug gibi bi konumda kurulumlar yapılıyo güründüğü halde yapılmıyo. Bilginize.

Edited by mustafa_x
Link to comment
Share on other sites

Evet gerçekten çok emek vermişsin ve güzel bir program ortaya çıkmış. Program için teşekkürler.

Heralde şimdilik x64 bit desteği yok.

Diğer taraftan eklenen bileşenler arasındaki mesafe sabit olsa daha güzel olur. Ayrıca @Typee32 nin dediği gibi saniye olsun ama fareyi oynattığında veya herangi bir tuşa basıldığında iptal olsa iyi olur. (wpide olduğu gibi).. Bu haliyle bile çok güzel...... :D

Link to comment
Share on other sites

WPI Html sistemi ile çalışıyordu ve bazen hatalar çıkarabiliyordu.Bu programı bir Türk'ün yaptığını görmek gurur verici birşey.Bir çağırma komutu ile XP,Vista v.s Kurulumundan sonra çalışmasını sağlayabiliriz.Kullanımı basit gibi görünüyor.Deneyeceğim teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

çok güzel olmuş ellerine sağlık.

fakat neden süreyi otomatik ayarladın programı açtım bakmadımda direk programları kurmaya baslamıs bunu manuel yapsak ? ekrana gelsin beklesin iptal falan demesek.

O süre iptal edilebiliyo.

Kullanma klavuzunda bi yerde bahsetmiştim ama çok belirsiz kaldığını farkettim sonradan:

(**) Süre belirtmezseniz uygulama, kurulum için Kuruluma Başla tuşuna tıklamanızı, kurulum bittiğinde kapanmak için de Kapat'a tıklamanızı bekleyecektir. Yalnız bunun için arayüzde ayar alanı yok (yer bulamadım), ini dosyasına bu değerleri elle eklemek gerekiyo. ("Diğer" section'u altındaki "G.S.S.B.D" ve "Oto.K.Sür" değerleri. Saniye olarak sayı belirtiliyo. Örnek Yapılandırma.ini dosyasında örneği de var zaten.)

Açılışta otomatik olarak geri saymaya başlamasını engellemek için uygulamanın yanındaki Yapılandırma.ini dosyasında "Diğer" section'u (bölümü) altındaki "G.S.S.B.D" değerini silmen ya da 0 yapman yeterli.

Onu da ekliim kullanma klavuzuna. Zaten resimlerin görüntülenememesi hatası çıktı son denememde, kullanma klavuzunu güncelleyince linki yeniliycem.

Evet gerçekten çok emek vermişsin ve güzel bir program ortaya çıkmış. Program için teşekkürler.

Heralde şimdilik x64 bit desteği yok.

Diğer taraftan eklenen bileşenler arasındaki mesafe sabit olsa daha güzel olur. Ayrıca @Typee32 nin dediği gibi saniye olsun ama fareyi oynattığında veya herangi bir tuşa basıldığında iptal olsa iyi olur. (wpide olduğu gibi).. Bu haliyle bile çok güzel...... :D

Elimde 64-bit sistem olmadığı için deneyemedim. Çalışıp çalışmayacağı konusunda bi fikrim yok o yüzden.

"Eklenen bileşenler arasındaki mesafe sabit olsa" derken program isimlerini kasttettiysen bunu sayfalamayı açarak yapabilirsin. Uygulamanın ana penceresinde sağ tık > Sayfalama > Yapılandır yoluyla sayfalama yapılandırma penceresini açıp orda mesela sayfa başına 15 program gösterilsin dersen programlar arası mesafe de doğal olarak sabitlenir.

Yalnız sayfalama açıkken programlar tek sayfayı doldurmazsa açılışta sayfalama otomatik olarak kapanıyo. Bi sayfaya sığacak olandan daha az program varken açılışta bi kaç tane "Dizin aralık dışındaydı" hatası aldım, o yüzden program sayısı yetersizse sayfalamayı iptal ettiriyorum.

Link to comment
Share on other sites

Geri sayım sayacı açma - kapama ve süre ayarını sağ tık menüsüne ekledim ve kullanma klavuzunda resimlerin bazen açılmaması sorununu çözdüm. Yalnız bi tuşa basıldığında sayacın durması olayını halledemedim. (KeyPress event'i yanıt vermiyo nedense. Benden kaynaklanan bi sorun değil yani.) Sayacın durması fareyi oynatmaya bağlı olsaydı da biraz fazla hassas olurdu bence. Mecburen açıklama alanına tıklayarak durdurcaz sayacı, idare edin.

Yeni sürümü upload edip linkleri güncelledim.

Edited by mustafa_x
Link to comment
Share on other sites

Uygulama üzerinde son bi-iki değişiklik yapıp tekrar linkleri güncelledim.

Bu arada uygulamanın Vista'da ve Windows 7'de de sorunsuz çalıştığı onaylandı.

Yaptığım değişiklik ve düzeltmeleri konunun sonuna ekledim.

Bu uygulamayı WPI kullanan herkesin kullanabilmesi için elimden geldiğince kolay kullanımlı hale getirdim. Bi sorunla karşılaşırsanız ya da eklenmesini istediğiniz özellik filan varsa yazın. Mesela kategorileme özelliğini kodları çok karmaşık olacağı için eklemedim ama isterseniz ekleyebilirim, tabii eklemem ve ortaya çıkabilecek hataları bulup çözmem birkaç gün sürer.

Şu anki sürüm hem sanal makinede, hem de gerçek sistemde bolca kurcalanıp hataları giderilmiş olan sürüm, yeni özellik eklememi istemezseniz yeni bi güncelleme gelmiycek.

Bu arada, 17 Ağustos'ta askerim, o zamandan sonra konularımla ilgilenemiycem o yüzden. Bunu da belirtme gereği duydum.

(Neden bu kadar çok hata çıktığını merak eden olursa diye yazayım dedim: Uygulamada çok sayıda birbirine bağlı bölüm var ve birinde çıkan bi hata tüm bağlı bölümlerin de hatalı çalışmasına sebep oluyo. Bi yeri düzeltirken başka bi yerin sorun çıkarması işten bile değil nerdeyse. O yüzden şimdiye kadar son sandığım sürüm üzerine 50'ye yakın hata düzeltme uyguladım. İncelemek üzere C# kaynak kodlarını isteyen olursa gönderebilirim de.)

Link to comment
Share on other sites

kardeş ellerine sağlık gerçekten katılımsız sistemle uğraşanlar için çok etkileyici ve kullanışlı bi araç olmuş. autoplay'i kullanıyoduk daha önce ama bu daha güzele benziyo. yav bunları gördükçe duygulanıyorum yav:) ne yalan söyleyeyim bill gates' bile bunları akıl edememiş beee:) adam bizim katılımsız kurulumları görse kendi işletim sistemini bile tanıyamaz. hatta iyi fikir biliyo musunuz biz bunları amerikalılara iteleyelim yeni bi işletim sistemi yaptık diye :):):):):):):):):):)

Link to comment
Share on other sites

Eline sağlık gerçekten mükemmel olmuş bu haliyle bile.

Benim de iki önerim olacak.Sayfa seçimini sağ tıkla değil de program üzerine konan butonlarla yapsak nasıl olur? Sağ tıklamak herkesin aklına gelmeyebilir.

Ayrıca buna çoklu dil desteği ekleyebilirsek harika olur.İngilizce bilen arkadaşlar bunu İngilizce'ye çevirir ve böylece İngilizce sitelerde yayınlanabilir :) Bu proje de Dünya çapında duyurulur ve kullanılır. Bakarsın yakında WPI yerine bile geçer :)

Link to comment
Share on other sites

Öneri üzerine uygulamaya (sağ tık menüsündeki sayfa değiştirme alt menülerine ek olarak) sayfa değiştirme tuşları da ekledim. Şu anda İngilizce seçeneği ekliyorum.

İngilizce metinleri hazırlarken bi hata daha buldum: Yapılandırma dosyası yokken sağ tık menüsü'nden "Kullanılmayan Dosyaları Bul"a tıklandığında gelen mesaj hatalıymış. "<Uygulamanın çalıştığı klasör> konumunda olması gereken "Yapılandırma.ini" dosyası bulunamadığından kullanılmayan dosyalar listesi alınamadı." olması gereken mesaj "<Uygulamanın çalıştığı klasör> konumunda olması gereken "Yapılandırma.ini" dosyası bulunamadığından kullanılmayan programlar listesi alınamadı." şeklinde geliyomuş. Yeni sürümde düzelttim bu hatayı.

Yeni sürümden (dil olarak Türkçe seçilmişkenki) bi ekran alıntısı:

alnt.png

Şu anki sürüm için link:

Please register to see this content.

(Sadece olmazsa olmaz dosyaları içeriyo ve ana exe içinde kaynak kodları yok, 197 KB.)

(İngilizce metinler henüz hazır olmadığı için konudaki sürümü güncellemedim.)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Kategorili sürümü aşırı işlemci kullanımı sorununu çözüp upload ettim ve linki güncelledim. Hayırlı, uğurlu olsun. :D

Bu arada @morning, İngilizce dil de ekledim ama cümlelerin tam doğru olduğundan emin değilim. (Kendi yaptığım çeviri işte...) İstersen konudaki linkten uygulamayı indirip bi kontrol et. Elimde string listesi var, yalnış çevrilmiş kısım varsa düzelteyim.

Link to comment
Share on other sites

Valla benim İngilizce de iyi değil ki :D İyi bilen birini bulmak gerek.

İngilizce kursuna gitmiş bi arkadaşım vardı, ona yolladım string dosyasını çevirsin diye, o da çeviremedi. İş başa düştü deyip kendim (bazı cümleleri basitleştirerek) çevirdim. Benim de tanıdığım başka kimse yok, böyle idare edelim bari. (Sadece dil bilgisi kontrolü lazımdı da neyse. İşin zor kısmı o zaten.)

İstersen (yayınlayabilirsen) yabancı bi sitede yayınla bunu, onlar bulurlar çeviri hatalarını. Zaten Hakkında'da İngilizcemin pek de iyi olmadığını belirttim:

resim8n.jpg

Burdaki cümlede de hata olabilir ama adamlar anlar herhalde ne demek istediğimi.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar, dosya.tc indirme linki ekledim, malum, rapidshare.com'a pek güven olmuyo. (Gerçi Collector's Zone'a upload ettim ama n'olur n'olmaz.)

Bu arada, uygulamada gizli olarak yol çok derin hatası oluşabiliyodu bi alt klasörün alt klasörünün ... alt klasöründe çalıştırdığımızda, uygulamayı teknik serviste kullanan bi arkadaşım haber verdi. Bunu da konuya ekledim.

Link to comment
Share on other sites

İngilizce kursuna gitmiş bi arkadaşım vardı, ona yolladım string dosyasını çevirsin diye, o da çeviremedi. İş başa düştü deyip kendim (bazı cümleleri basitleştirerek) çevirdim. Benim de tanıdığım başka kimse yok, böyle idare edelim bari. (Sadece dil bilgisi kontrolü lazımdı da neyse. İşin zor kısmı o zaten.)

İstersen (yayınlayabilirsen) yabancı bi sitede yayınla bunu, onlar bulurlar çeviri hatalarını. Zaten Hakkında'da İngilizcemin pek de iyi olmadığını belirttim:

resim8n.jpg

Burdaki cümlede de hata olabilir ama adamlar anlar herhalde ne demek istediğimi.

tam olarak cevırılmesını ıstedıgın sey nedır yardımcı olabılırım om ıle de ulasabılırsın

Link to comment
Share on other sites

tam olarak cevırılmesını ıstedıgın sey nedır yardımcı olabılırım om ıle de ulasabılırsın

Tavsiye üzerine tüm Türkçe kelime ve cümlelerin İngilizcelerini de uygulamama ekleyip dil seçimi eklemiştim. (Yabancı sitelerde yayınlamak isteyen çıkarsa diye.) Çeviriyi kendim yaptığım için bazı hatalar olabilir diye düşündüm (bi tane buldum şimdi, düzeltiyorum), İngilizcesi iyi olan birinin çevrilmiş kelime ve cümleleri kontrol etmesi gerekiyodu. Ama şimdi vazgeçtim bundan, çünkü uygulamam zaten pek ilgi görmedi. (Doğrusu pek de garipsemedim, alışkanlıklardan vazgeçmek zor sonuçta.)

Bu arada, (kısmen C# kodlaması içeren) kelime ve cümle listesi:

Form1.AnaEkranDiliniDeğiştir(): 

"Paging (currently disabled)"                   "Sayfalama (şu anda devredışı)"
"Viewing Adjustments"                           "Görünüm Ayarları"
"Scan Required Files"                           "Gerekli Dosyaları Tara"
"Find Unusing Files"                            "Kullanılmayan Dosyaları Bul"
"Preview Picture Adjustments"                   "Önizleme Resimleri Ayarları"
"Paging"                                        "Sayfalama"
"Make Default Current Selections"               "Şu Anki Seçimleri Varsayılan Yap"
"Configure Timing..."                           "Zamanlamayı Yapılandır..."
"Language Selection"                            "Dil Seçimi"
"  Select programs you want to install:"        "Kurulmasını istediğiniz programları seçin:"
"   Select shortcuts you want to create:"       "Oluşturulmasını istediğiniz kısayolları seçin:"

//[Sonradan burdaki "   Select shortcuts you want to create:" yerine "   Select shortcuts you want
//to created:" yazdım. ("create" fiili edilgen olcaktı)]


"Select programs you want to install and select shortcuts you want to create for selected "
+ "programs (unselected shortcuts for selected programs will be deleted if exist) and click"
+ " \"Start Installing\" button to start installing.\r\n\r\nDrag mouse cursor on a program "
+ "name for program's description."

"Kurulmasını istediğiniz programları ve seç- tiğiniz programlar için istediğiniz kısayolları"
+ " seçin (seçtiğiniz programlara ait seçmedi- ğiniz kısayollar varsa da silinecektir) ve ku-"
+ " rulumu başlatmak için Kuruluma Başla bu- tonuna tıklayın.\n\nHerhangi bir programla ilgili"
+ " açıklama için fare işaretçisini program adı üzerin(d)e sürükleyin."



Form1, Satır 286

"Yapılandırma dosyasında varsayılan genişlik ve/veya yükseklik ayarı olarak yazılan değer sayı"
+ " haricinde karakterler içeriyor. İç varsayılan değerler (685x586) kullanılacak.", "Hata"

"Specified default main window width and/or height values on the configuration file is not valid" +
" because value(s) contains non-numeric characters. Internal default values (685x586) will be "
+ "used.", "Error"



Form1, Satır 313

"Paging disabled for preventing error occuring. For using paging feature, add least 2 programs "
+ "to the configuration using Add / Remove / Change Program button or manually.", "Paging disabled"

"Hata oluşmaması için sayfalama devredışı bırakıldı.\n\nSayfalama özelliğini kullanabilmek için"
+ " yapılandırmaya\n(ana ekrandaki Program Ekle / Kaldır / Değiştir tuşu\nüzerinden ya da elle)"
+ " en az 2 program ekleyin.", "Sayfalama devredışı bırakıldı"



Form1, Satır 326

"Paging disabled because one page enough for saved programs on the configuration file.\n\nIf you "
+ "want enabling paging, decrease \"Displaying program number per page\" value using paging "
+ "configuring window (Right Click Menu &gt; Paging &gt; Configure on main window) or add program "
+ "to the configuration.", "Paging disabled"

"Kayıtlı programları göstermek için tek sayfa yeterli\nolduğundan sayfalama devredışı bırakıldı."
+ "\n\nSayfalamayı açmak isterseniz açılış ekranında Sağ\nTık Menüsü &gt; Sayfalama &gt; Yapılandır "
+ "yolunu izle-\nyerek \"Her bir sayfada görüntülenecek program\nsayısı\" değerini azaltın ya "
+ "da yapılandırmaya\nprogram ekleyin.", "Sayfalama devredışı bırakıldı"



Form1, Satır 699

lblAçıklama metni, Form1.AnaEkranDiliniDeğiştir() içindeki uzun metinler. (Yukarda yazdım)



Form1, Satır 712

"(The description was not written for this program.)"

"(Bu program için açıklama yazılmamış.)"



Form1, Satır 848

"You must select least one program for installing.", "Warning"

"Kurulum için en az bir program seçmelisiniz.", "Uyarı"



Form1, Satır 900

"Installing your selected programs..."

"Seçtiğiniz programlar kuruluyor..."



Form1, Satır 991

"Sıradaki kurulumları iptal etmek istediğinizden emin misiniz?", "Onaylayın"

"Are you sure to want to cancel next installings?", "Confirm"



Form1, Satır 1724

"Kurulum " + GeriSayımSayacı.ToString() + " saniye sonra otomatik olarak başlayacak. Sayacı"
+ " durdurmak için buraya tıklayın."

"Installing will be begin after " + GeriSayımSayacı.ToString() + " seconds. Click here to "
+ "stop timer."



Form1, Satır 1734

lblAçıklama metni, Form1.AnaEkranDiliniDeğiştir() içindeki uzun metinler. (Yukarda yazdım)



Form1, Satır 1783

"Basic Required File"

"Temel Gerekli Dosya"



Form1, Satır 1800

"(Yapılandırma.ini dosyası bulunamadığı için kurulması istenen programlarla ilgili "
+ "bilgiler alınamadı.)"

"Becouse of the configuration file not found, program configuration datas couldn't be taked."



Form1, Satır 1815

"One or more required file couldn't found:"

"Bir veya daha fazla gerekli dosya bulunamadı:"



Form1, Satır 1837

"All files found specified at the configuration file."

"Yapılandırma dosyasında belirtilmiş tüm dosyalar bulundu."



Form1, Satır 1839

"Required basic files and background picture files found.\n\n(Becouse of the configuration "
+ "file not contains saved program, missing program file not found.)"

"Gerekli temel dosyalar ve arkaplan resim dosyaları bulundu.\n\n(Yapılandırma dosyasında"
+ " şu anda kayıtlı bulunmadığından eksik program dosyası bulunmadı.)"



Form1, Satır 1848

"&lt;!&gt; One or more required (using) file couldn't found"

"&lt;!&gt; Bir veya daha fazla gerekli (kullanılan) dosya bulunamadı"



Form1, Satır 1921

"Unused file not found.", "All Files Are Using"   

"Kullanılmayan dosya bulunmadı.", "Tüm Dosyalar Kullanılıyor"



Form1, Satır 1954

"(i) Unusing Files (Than The Configuration File)"

"(i) (Yapılandırma Dosyasına Göre) Kullanılmayan Dosyalar"



Form1, Satır 1966

"Yapılandırma.ini dosyası bulunamadığından kullanılmayan dosyalar listesi alınamadı.",
"Liste alınamadı"

"Becouse of the configuration file not found, unused files list couldn't be taked.",
"List couldn't be taked"


Form1.ÖnizlemeResimleriAyarları() Kaynak Kodu Kopyası

if (Dilİngilizce == false) {
    frmÖnizleme.Text = "Önizleme Resimleri Ayarları";
    CB1.Text = "Fareyi program adı üzerine getirdiğimde (varsa) program önizleme resmini göster";
    CB2.Text = "Önizleme resmini yeniden boyutlandır";
    L1.Text = "Önizleme resmi genişliği: "; L2.Text = "piksel";
    L3.Text = "(Resmin en/boy oranı korunacaktır.)";
} else {
    frmÖnizleme.Text = "Preview Picture Adjustments";
    CB1.Text = "Show program's preview picture (if exist) when I drag cursor on program's name";
    CB2.Text = "Resize preview pictures";
    L1.Text = "Preview picture width: "; L2.Text = "pixel";
    L3.Text = "(Picture's width/height ratio will be keeped.)";
}



Form1.YenidenBaşlatiimMiDiyeSor()

"You may need to restart this application to apply these changes.\n\nAre you want to restart this "
+ "application now?", "Restarting Required"

"Değişikliklerin etkili olabilmesi için uygulamanın yeniden başlatılması gerekiyor.\n\nUygulama "
+ " şimdi yeniden başlatılsın mı?", "Yeniden Başlatma Gerekiyor"



Form1.SaltOkunurHatasıVer()

"Changes couldn't be saved because application is working on a read-only media.\n\nMove application's"
+ " files to a HDD or flash disc and try again.", "Error"

"Uygulama salt okunur bi ortamda (CD/DVD) çalıştığından değişiklikler kaydedilemedi.\n\nUygulamaya"
+ " ait dosyaları harddisk vb. bi yere taşıyıp tekrar deneyin.", "Hata"



Form1.YapılandırSağTıkÖğesi_Click()

"Paging"                                     "Sayfalama"
"Enable paged viewing"                       "Sayfalı gösterimi etkinleştir"
"Displaying program number per page:"        "Her bir sayfada gösterilecek program sayısı:"



Form1, Satır 2351

"Are you want to make default program and shortcut selections currently program and shortcut"
+ " selections?",  "Confirm"

"Şu anki program ve kısayol seçimlerinizi varsayılan program ve kısayol seçimleri olarak "
"kaydetmek istiyor musunuz?", "Onaylayın"



Form1, Satır 2384

"Currently program and shortcut selections is saved as default program and shortcut selections "
+ "successfully.", "Successful"

"Şu anki program ve kısayol seçimleriniz varsayılan program ve kısayol seçimleri olarak "
+ "kaydedildi.", "Başarılı"



frmGereksinim, Satır 21

"Silme işlemi başarıyla tamamlandı.", "Başarılı"

"Deleting operation completed successfully.", "Successful"



frmGereksinim, Satır 27

"An error occured during deleting operation. One or more file can be using.", "Deleting Error"

"Silme işlemi sırasında bir hata oluştu. Dosyalardan biri yada birkaçı kullanılıyor olabilir.",
"Silme hatası"



frmGereksinim, Satır 38

"Delete All Listed Files"

"(Listedeki) Tüm Dosyaları Sil"



frmGereksinim, Satır 45

"Silme işlemi için en az bir dosya seçmelisiniz.", "Uyarı"

"You must select least one file for deleting operation.", "Warning"



frmGereksinim, Satır 50

"Are you want to delete all selected files?"

"Seçili tüm dosyaları silmek istiyor musunuz?"



frmGereksinim, Satır 64

"Kullanılmayan tüm dosyaları silmek istiyor musunuz?", "Onaylayın"

"Are you want to delete all unusing files?", "Confirm"



frmGörünüm, Satır 41...64

"Viewing Adjustments"
"Color Adjustments (RGB) and Previews"
"Select solid color:"
"Select solid color on color palette"
"Select background picture:"
"Picture address (path)"
"Save current background adjustments to the configuration file"
"Save current color adjustments to the configuration file"

Anlamları belli zaten, kelime dizilişi kontrol edilcek.



frmGörünüm, Satır 162

"Dosya bulunamadı. Lütfen yolu kontrol edin.", "Dosya bulunamadı"

"File not found. Please check the path.", "File not found"



frmGörünüm, Satır 182

"Resim uygulanırken bir hata oluştu. Dosya türü tanınmıyor olabilir veya dosya hasarlı"
+ " olabilir.", "Hata"

"An error occured during applying picture. File type may be not recognizing or file may"
+ " be corrupt.", "Error"



frmGörünüm, Satır 206

"Arkaplan resmi değişikliği kaydedilsin mi?", "Arkaplan resim değişikliği"

"Are you want to save background picture changing?", "Background picture changed"



frmGörünüm, Satır 213

"Renk ayarlarında yaptığınız değişiklikler kaydedilsin mi?", "Renk ayar değişikliği"

"Are you want to save color adjustment changes?", "Color adjustments changed"



frmGörünüm.linkLabel1_LinkClicked()

string HUA = null; //Henüz Uygulanmamış Arkaplan...
if (Form1.Dil == false) {
    if (optBoxAçılış.Checked == true) HUA = "Açılış Ekranı arkaplan"; else HUA = "Kurulum Ekranı arkaplan";
    if (btnUygula.Enabled) Cevap = MessageBox.Show(HUA + " resmi henüz uygulanmadı. Kaydedilebilmesi "
    + "için önce bu resmin uygulanması gerekiyor. Resim uygulansın mı?", "Resim henüz uygulanmadı",
    MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question);
} else {
    if (optBoxAçılış.Checked) HUA = "Main Window background"; else HUA = "Installing Window background";
    if (btnUygula.Enabled) Cevap = MessageBox.Show(HUA + " picture is not applied yet. Applying required for"
    + " background pictures before saving. Apply the picture now?", "The picture is not applied yet",
    MessageBoxButtons.YesNo, MessageBoxIcon.Question);
}



frmGörünüm, Satır 308

"Arkaplan ayarları başarıyla kaydedildi.", "Başarılı"

"Background adjustments saved successfully.", "Successful"



frmGörünüm, Satır 338

"Renk ayarları | ve açılış ekranı varsayılan boyutları | başarıyla kaydedildi.", "Başarılı"

"Color adjustments | and main screen default size | saved successfully.", "Successful"



frmGörünüm, Satır 346

"You may need to restart this application to apply color changes. Are you want to restart this"
+ " application now?", "Restarting Required"

"Renk değişikliklerinin etkili olabilmesi için uygulamanın yeniden başlatılması gerekiyor. "
+ "Uygulama şimdi yeniden başlatılsın mı?", "Yeniden Başlatma Gerekiyor"



frmHakkında.Designer.txtDescription.Text

"Bu uygulamayı WPI'a (bi seçmeli katılımsız kurulum uygulaması) alternatif olarak tamamen kendim"
+ "geliştir- dim. Uygulamayı, ana uygulama dosyasını değiştirme- mek şartıyla istediğiniz gibi"
+ "dağıtabilirsiniz.\r\n\r\nAyrıntılı bilgi için (Örnek Yapılandırma).ini dosyasına ve Kullanma"
+ "Klavuzu.htm.exe adlı web sayfası görünümlü uygulamaya bakın. (Çok da ayrıntılı bilgi içermiyo"
+ "gerçi bu dosyalar. Uygulama basit sonuçta.)"

"I developed this application myself as an alternative of WPI (Windows Post Installer). You can "
+ "distribute this application freely without any modification.\r\n\r\nThis application has a "
+ "manual, but it is Turkish. Becouse of my English is bad, I couldn't translate the manual to "
+ "English. You can see all features of this application by right clicking in main screen. Using"
+ " of this application is already pretty easy."


frmKomutEkle, Satır 31 ve 35

"(Use side button)"

"(Yandaki tuşu kullanın)"



frmKomutEkle, Satır 37

"Delete Folder (With all content)"

"Klasör Sil (tüm içeriğiyle)"



frmKopyala.Designer.txtAçıklama.Text

"Seçtiğiniz dosya uygulama ana dosyasının yanındaki klasörlerden birinde olmadığı için"
+ "yapılandırma dosyasına kaydedilemiyor. Kaydedilebilmesi için dosyayı uygulama dosyası"
+ "yanındaki klasörlerden birine kopyalayın:"

"You selected file isn't in application folder, so it can not be saving to the configuration"
+ " file. Copy this file to a folder in application folder:"



frmKopyala, Satır 48

"Copying required"

"Kopyalama gerekiyor"



frmKopyala.SorarakKopyala()

if (Form1.Dil == false) {
    Cevap = MessageBox.Show("Hedef konum aynı isimde bir dosya içeriyor (boyutu "
    + (new FileInfo(HedefYolu).Length / 1024).ToString() + " KB).\n\nKopyalamak üze"
    + "re seçtiğiniz dosya (boyutu " + (new FileInfo(KaynakYolu).Length / 1024).ToString
    () + " KB) bu dosya ile değiştirilsin mi?\n\n[Dosyayı adının sonuna sayı ekleterek "
    + "(DosyaAdı (2).exe gibi) kopyalatmak için Hayır'ı seçin.]", "\"" + new FileInfo(
    KaynakYolu).Name + "\" kopyalanıyor", MessageBoxButtons.YesNoCancel,
    MessageBoxIcon.Question);
} else {
    Cevap = MessageBox.Show("Target location is already contains a file called \"" +
    new FileInfo(KaynakYolu).Name + "\" (size " + (new FileInfo(HedefYolu).Length /
    1024).ToString() + " KB).\n\nWould you like to replace the existing file \"" + new
    FileInfo(HedefYolu).Name + "\" (size " + (new FileInfo(KaynakYolu).Length / 1024).
    ToString() + " KB) with this one?\n\n[Choose \"No\" to copying with renaming source"
    + " file (such as FileName (2).exe)]", "Copying \"" + new FileInfo(KaynakYolu).Name
    + "\"", MessageBoxButtons.YesNoCancel, MessageBoxIcon.Question);
}



frmZamanlama.Form_Load()

"Zamanlayıcı Yapılandırması"
"Uygulama açıldığında belli bi süre sonra kurulumu başlat"
"Otomatik olarak kuruluma başlama süresi:&lt;NumericUpDown1&gt;saniye"
"(Kullanıcı müdahalesi ile sayaç iptal edilebilir.)"
"Kurulum bittiğinde belli bi süre sonra uygulamayı kapat"
"Kapatma öncesi bekleme süresi:&lt;NumericUpDown2&gt;saniye"

"Timing Configuration"
"Start installing after a specific duration from application started"
"After app. started automatically installing starting span:&lt;NumericUpDown1&gt;seconds"
"(Timer can be disabled with user intervention.)"
"Exit to application after a specific duration from installing completed"
"After installing completed automatically exit to app. span:&lt;NumericUpDown2&gt;seconds"



frmProgramlar.Form_Load()

"Add/Delete/Change Programs"
"Select process you want to applying (and program name for changing or deleting operation)"
"Change selected program's configuration"
"After installing waiting span (as milliseconds):"
"Let this program selected as default"
"Sort programs on main window by ..." (CheckBox: program name/section name)

Anlamları belli zaten, kelime dizilişi kontrol edilcek.


"Yapılandırma.ini dosyası bulunamadığı için program listesi alınamadı."

"Program list couldn't be taked because the configuration file not found."


"Yapılandırma dosyasında kayıtlı program bulunamadı."

"Couldn't found saved program in the configuration file."


"(Program name not written)"
&lt;Satır 551de kopyası var&gt;
"(Program adı yazılmamış)"  



frmProgramlar, Satır 347, 374 ve 842 (Kopya)

"(No saved program)"

"(Kayıtlı program yok)"



frmProgramlar, Satır 351 ve 378 (Kopya)

"(Select a program)"

"(Bir program seçin)"



frmProgramlar.cmbProgramAdları_SelectedIndexChanged()

"(Program name was not written)"      "(Program adı yazılmamış)"
"(Description was not written)"       "(Açıklama yazılmamış)"
"(Unspecified)"                       "(Belirtilmemiş)"



frmProgramlar, Satır 734

"Your specified section name is using. Specify a different section name."

"Belirttiğiniz section (bölüm) adı kullanılıyor. Başka bir section adı belirtin."



frmProgramlar, Satır 749 ve 788 (Kopya)

"That files not found:\n\n" + Eksik_Dosyalar + "\nEven so are you want to save the "
+ "program configuration in this wise?", "Missing file(s) found"

"Şu dosya(lar) bulunamadı:\n\n" + Eksik_Dosyalar + "\nYine de program yapılandırmasını "
+ "bu şekilde kaydetmek istiyor musunuz?", "Eksik dosya(lar) bulundu"



frmProgramlar, Satır 759

"Program added to the configuration file successfully.", "Successful"

"Program yapılandırma dosyasına başarıyla eklendi.", "Başarılı"



frmProgramlar, Satır 771

"Please select program you want to change it's configuration."

"Lütfen yapılandırmasını değiştirmek istediğiniz programı seçin."



frmProgramlar, Satır 798

"Program's configuration changes saved successfully."

"Programın yapılandırma bilgileri başarıyla değiştirildi."



frmProgramlar, Satır 811

"Please select program you want to delete from the configuration file."

"Lütfen yapılandırma dosyasından silmek istediğiniz programı seçin."



frmProgramlar, Satır 823

"Are you sure want to delete to \"" + ProgramAdı + "\" item from the configuration file?"

"\"" + ProgramAdı + "\" programını yapılandırma dosyasından silmek istediğinizden emin misiniz?"



frmProgramlar, Satır 833

"Program was deleted from the configuration file successfully."

"Program yapılandırma dosyasından başarıyla silindi."

Kısacası çevirilerin kontrol edilmesi gerekiyodu ama gerek kalmadı. İlgilendiğin için sağol.

Link to comment
Share on other sites

ya bunu wpi yapamıyoruz xpcd türkçe karakter olmuyor

yapılandırma.ini yapıom YAP²LAND²RMA oluyor yapilandirma.ini yaptıkmı görüntüler ve programları görmüyor bi çözüm lütfen !

Yapılandırma dosyası adını Yapilandirma.ini yaptığımızda kullanacağı şekilde güncelledim uygulamayı. (Tabii linkleri de.) Elinde önceki yapılandırma dosyası olanların son sürümü kullanmak için dosya adını Yapilandirma.ini olarak değiştirmesi yeterli.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...