Jump to content

Dünya’nın En Zeki İnsanı Diyorki...?


adem122

Recommended Posts

Dünyanın en zekî insanı: "Türkiye'de okumak istesem ÖSS'yi kazanamam"

zx2u8g.jpg

Nadia Camukova, Einstein'ın zekâ testinden 200 puan üzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dünyanın en genç profesörü oldu.

Moskova Beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından dünyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugün Türkiye'de üniversiteye girmeye kalksam belki ÖSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Türkiye'deki sınav sisteminin öğrencilerin kapasitelerini körelttiğini söyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan çekmiyor ki!"

Dünyanın en zeki insanı Camukova, Türkiye'deki üstün potansiyelli insan özelliğinin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını iddia ediyor. Türkiye'nin dahilerinin yabancı ülkeler tarafından bilinçli olarak yok edildiğini vurgulayan Camukova, "Bazı üstün zekâlı öğrencilerle normal zekâlı çocuklar aynı ortamda kaynaştırılmaya çalışılıyor. Bu tür yollarla üstün potansiyelli çocuklar yok ediliyor, normalleştiriliyor." diyor. Genç profesör, Türkiye'de televizyon kültürünün insanları tembelliğe sürüklediğine de dikkat çekiyor.

Dünyada genel kabul gören istatistiki verilere göre bir toplumda 1 milyonda 1 dâhi çıktığını söyleyen Nadia Camukova, Türkiye'de üstün potansiyelli dâhi seviyesinde en az 70 insanın olması gerektiğini belirtiyor. Türkiye'de bulunan 70 dâhiden en az 60'ının normalleştirilerek çürütüldüğünü öne süren genç profesör, yeni doğmuş çocuklarla 7-8 yaşına kadar gelmiş olanları kurtarmanın mümkün olduğunu anlatıyor. Camukova, Rusya'daki sistemi ise şöyle özetliyor: "Bu iş devlet politikası olmalı. Bunun içine o çocuğun doğduğu günden itibaren sağlık kontrolü ile birlikte beyin kontrolü gelişmesini inceleme işi devreye girer. 1 yaşına kadar her 15 günde bir, eve gelerek çocuğu kontrol eden doktorları olan ülkeler var. Bunlardan biri Rusya. 1 yaşını doldurana kadar doktor çocuktan sorumludur. Her 15 günde bir, eve giderek evin sıcaklık derecesinden içindeki moral düzeyine kadar bütün verileri, özel defterine geçer. Ve o çocuğun ölmesinden de doktor sorumludur."

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dünyanın en genç profesörü olmuş. 3 yıl önce yapılan Picasso testinde 360 üzerinden 357, Einstein standartları ölçümünde ise 200 üzerinden 199,37 puan alarak dünyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Arapça ve Farsça olmak üzere 7 yabancı dil biliyor. Bugüne kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gün bir kitap okumaya çalışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum. Kur'ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'ân'dır. Her 20 günde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inançlarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.

2mrxs7t.jpg

En zeki insan`dan Atatürk`e övgü

199.37 IQ ile dünyanın en üstün zekalı insanı unvanını taşıyan Dağıstanlı Prof. Dr. Nadia Camukova, Batı`daki bilgi ve Doğu`daki duygu dengesinin en iyi Türkiye`de olduğunu vurguladı. Camukova, `Türkler dünyanın dengesini korumak için varlar. Türkiye`nin vazgeçilmez, yok olma noktasından varlığa taşımış olan bir lideri, Atatürk`ü var. Türkiye Atatürk`ü yaşatmadığı zaman dünya dengesini negatif şekilde etkileyecektir` dedi. Okan Üniversitesi`nde dün bir konferans veren Camukova`ya, salonu tamamen dolduran öğrenciler büyük ilgi gösterdiler. `Dünyada en zeki insan olmak önemli değil. İnsan olabilmek ve insan kalabilmek çok önemli` diyen Camukova, `Zekayı rakamlar üzerinden görmek yanlış. Zeka problemleri çözme yeteneğidir` dedi. `Türkiye ve Türkler Allah`ın sevip de yarattığı bir soy` diyen Camukova, dünyaya verilmiş olan birkaç liderin başta gelenlerinin içinde Atatürk`ün olduğunu vurguladı. Camukova şöyle devam etti: `Türkiye`yi yok olma noktasından varlığa taşımış olan bir lider. Türklerin ileriye yönelik varlığını korumak için var olan bir Atatürk var.`

Dünyanın en zeki kadını Türkiye`de!

Hafızasında tam üç bin kitap var

Dağıstan Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile dünyanın en üstün zekalı insanı unvanını taşıyor. Prof. Camukova`nın hafızasında tam üç bin kitap bulunuyor. Yedi dil bilen Nadia Camukova, şu anda Türkiye`de ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı`nın davetlisi olarak Ahmet Yesevi konusunda araştırma yapıyor.

DAĞISTAN Devlet Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi ve edebiyatçı Prof. Nadia Camukova, `dünyanın en zeki insanı` unvanını taşıyor. Prof. Camukova`nın bu sıfatı, iki yıl önce Moskova`da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit ediliyor. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Prof. Camukova`nın IQ`sü 140-200 aralığında 199.37 çıkıyor. 14 yaşına kadar Moskova`da yaşayan, daha sonra Dağıstan`ın başkenti Mahaçkale`ye yerleşen Camukova`nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark ediliyor ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanıyor. Ünlü mutasavvıf Ahmet Yesevi üzerine yaptığı bir araştırma dolayısıyla Türkiye`de bulunan 29 yaşındaki Prof. Nadia Camukova, sorularımızı cevaplandırdı.

FAZLA OKUYAMIYORUM

Dünyanın en yüksek IQ`süne sahip olmak keyifli mi, yoksa rahatsız edici mi?

- Küçükken çok şey fark etmiyorsunuz zaten. Fark ettiğiniz şey, yaşıtlarınızın arasında olmadığınız. Ben üç yaşındayken yedi yaşındakiler, 3.5 yaşındayken 10 yaşındakilerin arasında yaşıyordum. Ama asıl sıkıntı, 23 yaşında beyin kanaması geçirince başladı. Zihnimdeki birikimden dolayı kanama geçirmiştim. O günden sonra fazla okuyamıyorum. Çünkü okuduğum her şey aklımda kalıyor.

Nasıl oluyor bu?

- Bende fotografik bir hafıza var. Yüzleri unutuyorum ama okuduğum herhangi bir kitabın bütün cümlelerini, noktasına, virgülüne kadar hatırlıyorum. Böyle üç binden fazla kitap var hafızamda.

Mesela neler, Suç ve Ceza, Anna Karenina?

- Klasikler elbette var. Sovyetler dönemindeki eğitim sisteminde hepsini okuyorduk çünkü. Bilgi, bilgisayarın hafızasında nasıl kalıyorsa, benim hafızamda da öyle kalıyor.

GELECEĞİ SORUYORLAR Kaç dil biliyorsunuz?

- Rusça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Türkçe ve Farsça olmak üzere yedi dil biliyorum ve sağlık sebebiyle daha fazlasını da öğrenmek istemiyorum.

- Peki bu kadar zeki olduğunuzu öğrenenler nasıl bir tepki gösteriyor?

Rusya`da bunun duyulmasına izin vermedim. Onun için sorun yoktu. Ama Türkiye`de nasılsa duyuldu. Duyulduktan sonra da, bazı insanlar bana geleceklerine dair sorular sormaya başladılar. Neden bilmiyorum ama bir tür falcı veya medyum muamelesi yapıyorlar bana.

Prof. Nadia Camukova’nın özgeçmişi:

DAĞISTAN Devlet Üniversitesi öğretim üyesi tarihçi ve edebiyatçı Prof. Nadia Camukova, 199.37 IQ ile "dünyanın en zeki insanı" unvanını taşımaktadır. Prof. Camukova’nın bu sıfatı, iki yıl önce Moskova’da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit edilmiştir. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Prof. Camukova’nın IQ’sü 140-200 aralığında 199.37 çıkmıştır.

Nadia Camukova, 1976'da Moskova'da dünyaya gelmiştir. Babasının görevi dolayısıyla Moskova’da doğan Nadia Camukova aslında Dağıstanlıdır ve bir Dağıstan (Kıpçak-Kumuk) Türküdür.

14 yaşına kadar Moskova’da yaşayan, daha sonra Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’ye yerleşen Camukova’nın farklılığı, henüz bir yaşındayken doktor olan annesi tarafından fark edilmiş ve sekiz kişilik seçilmiş öğrenciler arasında okuması sağlanmıştır.

2 yaşında okuma-yazmayı öğrenmiş,

3,5 yaşında ilkokula başlamış,

4 yaşında Marx’ın Das Kapital’i ve Kuran-ı Kerim’i aynı anda, Rusça ve Arapça dillerinde ezberlemiştir.

8 yaşındayken ilk ve ortaokulu bitirmiş,

9 yaşında felsefi konuları içeren, ‘Özel Düşünceler’ adındaki ilk kitabını yazmıştır.

11 yaşında aynı anda iki liseyi birden birincilikle bitirmiştir.

14 yaşındayken yine aynı anda Moskova Devlet Üniversitesi tarih bölümü ve Dağıstan Devlet Üniversitesi edebiyat bölümünü birincilikle bitirmiştir.

15 yaşında iki üniversitede birden doktoraya başlamış,

25 yaşında hem tarih hem de edebiyat profesörü olmuştur.

Toplam 24 kitabı yayınlanmıştır.

Testlerde Einstein'ın zekâsına sahip olduğu ortaya çıkan Prof. Camukova’nın hafızasında üç bin kitap bulunmaktadır.

Türkçe, Rusça, Arapça, İngilizce, Farsça, Almanca ve Fransızca olmak üzere toplam yedi dil bilen Camukova, şu anda Türkiye’de bulunmakta ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın (İstanbul) davetlisi olarak Ahmet Yesevi konusunda araştırmalarına devam etmektedir.

YORUMLARINIZI BEKLIYORUM

Link to comment
Share on other sites

Çok etkilendim.bayan Kuran-ı Kerim hafızı ve 20 günde bir hatim yapıyormuş kendi söylediğine göre.Kuran-ı Kerim 30 cüz olduğuna göre hergün 1,5 cüz yani 30 sayfa okuyor.Ne diyelim Allah razı olsun.

Link to comment
Share on other sites

aynen BEN DE OGRENCIYIM SUAN UNIVERSITEDE AYAKLANMAK LAZIM SIZLERE SESLENIYORUM OGRENCILER

benım dusuncem öss veya dgs bosa

ınsan ıstedıgı yere gıdemıyorsa meslegını secemıyorsa sınavın ne anlamı var

herkes farklı dallarda okuyorlar

şoyle olsa daha ıyı olur sınav yerıne hazırlık gorsek gıdecegımız okula alt yapımız olur ve okula basladıgımız da herkesden daha ıyı oluruz

Link to comment
Share on other sites

Moskova Beyin Araştırmaları Enstitüsü tarafından ...

Bende soru isareti yaratti ... Haa belki oyle olabilir ama ... "en" kelimesi bana biraz subyektif geldi.

Neyse;

Link to comment
Share on other sites

Şu kelimeyi bizim toplumumuzdan başka kullanan olmuyor 'Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok'. Anlamadığım 1 tane soruya kaç dk. çözmek istiyorsunuz 5 dk verilse bu seferde kazanan olmaz herhalde o kadar uzun sürede bilgiler çorba olur.

Tabi işin birde şu boyutuda var öss ne kadar gerekli?

Link to comment
Share on other sites

Şu kelimeyi bizim toplumumuzdan başka kullanan olmuyor 'Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok'. Anlamadığım 1 tane soruya kaç dk. çözmek istiyorsunuz 5 dk verilse bu seferde kazanan olmaz herhalde o kadar uzun sürede bilgiler çorba olur.

Tabi işin birde şu boyutuda var öss ne kadar gerekli?

250.000 kontenjan ve 1.250.000 öğrenci.Sanırım bu kadar gerekli.Yapacak bir şey maalesef yok :dribble:

Link to comment
Share on other sites

öss yi kazanırsak bu hanımdan daha zekiyiz mi yani =)[/CODE]

yoo sadece daha ezberci ya da sisteme daha uygun doğal seleksiyonun kazananı olarak tanımlayabiliriz kendimizi.Zekayı ölçen bir sınav olduğuna mı inanıyorsun össnin...

Link to comment
Share on other sites

aslında güzel açıklamalarda bulunmuş :

insan hayatı 3 saate sıgdırılacak birşey değil[/CODE]

biz bu tespiti yıllar önce yaptık ama YÖK takarmı bizi inşallah bu prof. dediklerini bir kere daha düşünürde ÖSS ye harcadığı parayı yeni ve kaliteli üniversiteler yaparaka gençlerin hepsini üniversiteli yapar nice okul birincisi nice zeki insanlar bu sınavda eriyor bitiyor...

Link to comment
Share on other sites

lontokyocum şu an yapılacak en adil sistem maalesef öss.ÖSS gider lys gelir lys gider abs afr gelir böyle bi yre gidilmez.Bunun önünü açmanın tek yolu kaliteli eğitimcileri yurtdışına kaçırmamak ve brçok yeni devlet üniversitesi açtırmaktır.Bugun dünyanın en iyi 500 üniversitesi açıklandığında hindistandan birden fazla üniversite girerken türkiyeden neden bir üniversite girebiliyor.Çünkü asıl beyinler dışarda.Bu konuya acil bir şekilde el atmalılar.Devlet OSYM başkanına 600bin dolara araba alacağına gitsin bir iki üniversitenin daha temel atımına harcasın o parayı.

Link to comment
Share on other sites

öss yi kazanırsak bu hanımdan daha zekiyiz mi yani =)

Zeka ile öss nin alakası yoki aslında öss yi birinci bitirmiş ile barajı bile gecememiş biri arasında pek bir fark yok belki kazanan ogrencinin ezberi daha kuvvetli yada ugrasacak başka birşeyi olmayan biri olabilir.

Öss de başarılı olup iş hayatında da başarılı olan cok az insan vardır.

Öss yi niye yaptıklarını hala anlam veremiyorum Fransada mesela sınav var ama senin yaptıgın sorulara gore neye yeteneğin varsa ona yonlendiriyorlar sınav burda yetenek olcuyor. Turkiyede sınav neyi ölçüyor cozemedim hala:D

Link to comment
Share on other sites

öss yi kazanırsak bu hanımdan daha zekiyiz mi yani =)[/CODE]

yoo sadece daha ezberci ya da sisteme daha uygun doğal seleksiyonun kazananı olarak tanımlayabiliriz kendimizi.Zekayı ölçen bir sınav olduğuna mı inanıyorsun össnin...

Zeka ile öss nin alakası yoki aslında öss yi birinci bitirmiş ile barajı bile gecememiş biri arasında pek bir fark yok belki kazanan ogrencinin ezberi daha kuvvetli yada ugrasacak başka birşeyi olmayan biri olabilir.

Öss de başarılı olup iş hayatında da başarılı olan cok az insan vardır.

Öss yi niye yaptıklarını hala anlam veremiyorum Fransada mesela sınav var ama senin yaptıgın sorulara gore neye yeteneğin varsa ona yonlendiriyorlar sınav burda yetenek olcuyor. Turkiyede sınav neyi ölçüyor cozemedim hala:D

" =) " bunu kaldırıpta bişeler yazacak olursak ;

Zekayı ölçseydi her insan birkez girerdi yapabileceğini yapar kazanamadım bidaha hazırlanayım diye uğraşmazdı ayrıca madem ciddi düşünüyoruz kimse zekayı ölçemez yada kıyaslayamaz bunun en zekinin bir soru ya da ölçmek için ne kullanacaksa artık bunu soruyla berebileceğimizi pek sanmıyorum onları ortaya koyar ve o zekiden alt seviyedeki bireyler kendini o en zekiye göre kıyaslar. Makalede belirtildiği üzere bu hanım Albert Einstein'e göre 199,xx almış oysaki Albert Einstein kendi eğitim sistemin en zayıflarından biri idi.

Öss altı üstü bi basamak ister mozaikten olsun ister mermer dileyen altın kaplasın dileyen kömür bu bir nevi yeterlilik sınavı.

Saygılarımla.

Daha 23 bilemedin 24 gün oldu gireli ya benden iyi mi bilceniz " :) "

+ Bide artık 3 saatten fazla olacak yeni sistemde kimse diyemiyecek insanın hayatı 3 saate sığdırılır mı diye :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...