Jump to content

Tncxp Ile İlgili Sorular Buraya


sk8er_boi
 Share

Recommended Posts

Düşündüğüm sorun ise malesef HDDini sıfırlaman gerekecek.Çünkü HDD te dosya sisteminde veya fiziksel bir arıza oluşmuştur bad sector gibi..

TncXP ile ilgisi yok sorunun.Normal XP olsun, vs hangi ssitemi yüklersen yükle bu hatadan kurtulamazsın.

fdisk işlemi ile tüm partitionları, mbr yi yok edip yeniden oluşturmak gerekecek.

fdisk, vs birçok CD den çalışan aracı, TncXP SP2 den yararlanarak kullanıyorum.Bunun içerisinde olan Hiren's Boot CD çok kullanışlı.Ya da fdisk işleminden anlayan birinden yardım almalısın.

Gerekli dosyalarını CD/DVD lere yedekleyip fdisk işlemiyle HDD i sıfırlamalısın.Ardından bölümlendirip C: ye sistemi yüklemelisin.

Yakın zamanda aynı sorun benim de başıma gelmişti.Anlattığım biçimde yaparak hallettim.

Edited by bulkane
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Adminim Bu tncXP Dvd Yapmayı Anlatan Link Çalışmıyor

Linke Girince Şöyle Diyor

Özür dileriz, bazı gerekli dosyalar kayıp. Bir konu görmek istediyseniz, taşınmış ya da silinmiş olabilir. Lütfen geri dönüp tekrar deneyiniz.[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

cdden cdye direk mi kpoyalıyorsun dosyaları mı kopyalıyorsun? dosyaları kopyalıyorsan tabii ki çalışmaz.direkman kopyalaman lazım nerodan.Tek cd sürücün varsa nero öyle de kopyalar :rolleyes2:

Link to comment
Share on other sites

kapalı sistem kullanılan bir ağ sistemi kullanmaktayız. ve bazı internet sayfalarını açarken güvenlik sertifikaları eksik gibi bir hata veriyor ve devam etmek istediğimizde ise açmak istediğimiz sayfa hemen kapanıyor.(ekrandan siliniyor)

bu sorunu nasıl çözeriz? yardımlarınızı bekliyorum

Link to comment
Share on other sites

ben bilgisayara TNCXP yi kurdum kurulum çok normak geçti sonra TNC2 programlar cd sini taktım ve bir iki program kurduktan sonra masaüstü simgeler gitti ve ne yapsamda bidaha gelmedi biraz kurcaladıktan sonra aslında masaüstünde simgeler var ama gözükmediğini anladım fakat ne yapsanda gelmiyo başkada simge gelmiyo ekrana mecbur format attım bunun nedeni ne acaba ???

Link to comment
Share on other sites

ya arkdaşlar benim ufak ama anlayamadıgım bir sorunum var bu partların hepsini indirdim ama stup'ı yok ben bunun içindekilerini herbirini ayrı dosyaya çıkartıp öylemi çekicem yoksa direk winrarları cd ye atsam olurmu

lütfen çokk acil !!!!!!!!!!! :)

Link to comment
Share on other sites

mrb arkadaşlar. isşletim sistemini indirip kurdum. internet information server (iis) ile çalışmam gerekiyor ve bu işletim sisteminde iis çalışmıyor. var mı bunun bir çözümü?

ben kurdum hıc bır sorun almadım yanlıs kurmus olmayasınız?

Link to comment
Share on other sites

ya arkdaşlar benim ufak ama anlayamadıgım bir sorunum var bu partların hepsini indirdim ama stup'ı yok ben bunun içindekilerini herbirini ayrı dosyaya çıkartıp öylemi çekicem yoksa direk winrarları cd ye atsam olurmu

lütfen çokk acil !!!!!!!!!!! :D

arkadaşım bu soru kaç kez cevaplandı bir arama yapsan diyorum hadi sen zahmet etme ben yazayım

part1.rar ile biten dosyaya sağ tıkla winrarla çıkar.

sonra bir iso dosyası gelir.Onu Nero'dan KALIBI DİSKE YAZDIR seçeneğiyle yazdırabilirsin.Aman dikkat iso dosyasını data cd şeklinde yazma

Link to comment
Share on other sites

Merhabalar;

Yaptığınız çalışmalardan dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum. Gittiğim internet cafede sistem bilgisine bakarken gördüm sitenizi. Girdim direk TNCXP SP2 yi download ettim.

Elinize sağlık çok güzel olmuş. Yanlız benim birkaç sorum var.

Tnc XP'yi notebook'uma yükledim, (özellikleri aşağıda) Bir kaç sorunla karşılaştım. 1.si notebooklar da ki yardımcı tuşlara bastığım da (ses açma, ses kapama, ekran parlaklığı açma kapatma, video oynatıcıs durdurma başlatma vb.) ekranda önceden mesela sesi açarken sesin açıldığını gösteren bir uyarı siluet şeklinde çıkıp işlem bitince kayboluyordu. (screen almak isterdim ama alamıyorum) şimdi tnc xp yükledim bu çıkmıyor.

2. sorunum ise donanım driverleri yüklerken normalde donanım sürücüsünü ararken 1 2 dakika beklerdi, (belkide daha az) şimdi en az yarım saat arıyor oda en az, daha sonra donanım yüklenmiştir diyor. Süre çok çok uzun oldu ve birde bazı donanımları bulamıyor. (diğer xp yüklemelerimde sorun olmamıştı) Sebebi ne olabilir ?

Sistem

İntel Centrino Core Duo 1.86

1GB DDR2 RAM

512 MB ATI X1600 Ekran kartı.

Link to comment
Share on other sites

meraba arkadaşlar ben tnc xp yi sata hdd de kurmak istedim fakat sata hdd görmedi bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı sata botlarını nerden bulabilirim ve nasıl cd ye entegre edebilirim yardım ederseniz

sevinirim herkese iyi günler

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle Tnc-xp-vista yı hazırlayanların ellerine sağlık.

Dosya silerken herhangi bir uyarı gelmiyor.Ben dosyanın silinirken uyarı yada onay vermesini istiyorum.Ama dosyayı sil dediğin zaman direk siliyor.Bu sadece geri dönüşüm kutusundakileri silerken farklı.Orada ''silmek istediğinizden eminmisiniz'' gibi uyarı çıkıyor.

Bunu sadece geri dönüşüm kutusunda değilde, bütün dosyaların silinmesinde nasıl uygulayabiliriz?

Ben dosya silmede 2. bir uyarının gelmesini istiyorum,çocukların yanlışlıkla dosya silmesini bir nevi engellemiş oluyordu.Cevap verirseniz sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

tesekurler boyle bısı yaptıgınız ıcın ama ben 7 partıda ındırdım.zıpten cıkardım.exe ye tıkladım.her sey ıyı guzel ama yazarken hata verıyor nedenını anlamadım ??? yardımcı olurmusunuz

açıklaması yapılmıştı ama yine söylim tüm partları sec sağ tıkla buraya çıkar de çıkan iso dosyasını nero ile yazdır. dosyaları direk çıkarmışsın sanırım o zaman hata vermesi normal (bendede vermişti )

Link to comment
Share on other sites

resmini gönderdiğiniz ekran görüntüsü açılışta yani bilgisayarı yeniden başlattığınızda karşınıza gelecek olan ekrandır, windowstan herhangi bir işlem yapamazsın yani bu görüntü dos ortamında karşınıza çıkacaktır ve format işlemini ya da diğer işlemleri yapabileceğiniz menüdür...

tnctr den format attım ayrıca deepfrezee i kudum ama acmıo nedeni nedin ltfen yardım adminastrator kolay gelsin. <_<

Link to comment
Share on other sites

selam ''ACİL CEVAP'' ben ılk once sızın yaptıgınız windowsu kurdum kullandım 2ay kadar ondan sonra barıs sevenın cıkardıgı wındowsu ındırdım kurdum ollmuyor tam kurma aşamasına gelırken mavı ekran gelıyor normal orjınal wındowsuda kuramıyorum sızın yaptıgınız wındowstan baska ben barıs sevenın yaptıgı wındowsu kurmak ıstıyorum ındırdım o wındowsuda arkadasada kurdum ama benım pc ye kurulmuyor mavı ekran gelıyor tam kurarken baflatın dıyor bunun ıcın ne yapmam gerek soylersenız sevınırım sımdıden tesekkurler....

Link to comment
Share on other sites

Benim bir tek sıkıntım var oda o kadar süper sistemler varki hangisini kuracağımı şaşırdım şunları tek halemi getirseniz acaba? ;) Emek veren herkezin ellerine sağlık burda yaptıklarınız sayesinde en ufak sistem hatasında bilgisayarcıya para dökmek zorunda kalmıyor kimse.Ellerinize emeklerinize sağlık. (bu arada şuan için tek cd lik sp3 lü bi sistemi yükledim pc ye ama diğerlerinide windows yavaşladıkça her formatta birini kurcam yoksa başa çıkamıyorum sizle :closedeyes:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...