Jump to content

aziz25

Üye
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aziz25's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. @Forjest, Avira Free AV v15.10.434 yayınlandı. Bu arada çalışman ProgramFiles'ta iki ayrı avira modülü kuruyor. Biri 630 mb diğeri daha küçük boyutlu iki setup dosyası. Bu paketin hatasımıdır?
  2. Nous, 8.1x64 (update 3) sistemde LİbreOffice 4.4.2.2 çalışman kurulmuyor. İlgilenirsen sevinirim...
  3. 3.1 Pronun resmi portable versiyonu sayfasında bulabilen bir babayiğit varmı? "- Revo Uninstaller Pro is now also   available as a portable version "   Bu açıklama var resmi sayfada ama portable sürümünü bulabilene aşkolsun! :wacko:
  4. 3.1 Pronun resmi portable versiyonu sayfasında bulabilen bir babayiğit varmı? "- Revo Uninstaller Pro is now also   available as a portable version "   Bu açıklama var resmi sayfada ama portable sürümünü bulabilene aşkolsun! :wacko:
  5. Katılımsız çalışmalar yapan bazı arkadaşların .exe paketleri 7zip ile bir klasöre açılıp içeriğine kolayca ulaşılabiliyor.   Ancak bazı arkadaşların katılımsız .exe çalışmaları inatla açılmıyor ve içerikleri bir klasöre unpack yapı-la-mıyor maalesef (7zip, winrar, Universal Extractor gora mod vs hiçbiri olmuyor) Bunu istiyorum çünkü kimi çalışmalar AutoIt scriptleriyle yapılmış *abuk-sabuk mesaj iletileriyle sinir bozucu oluyorlar!   Bu tarz paketler sanırım UPX ile paketleniyor. Bu gibi paketleri kolayca bir klasöre unpack yapacak program, komut vs nedir acaba?
  6. Selamlar, Soru basit ama pratiğe dökmek hiçte basit değilmiş! :thumbsdown:   Windows 7 kurulumuna varsayılan (default) tema olarak aşağıda linkini verdiğim devianart'ta "mare-m" isimli vatandaşın "Windows 8.1 Lines" temasını eklemek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?   http://mare-m.deviantart.com/art/Windows-8-8-1-Theme-for-Windows-7-318932206   Bazı arkadaşlar hemen "WintoolKit" demesinler lütfen. O program defalarca denendi ancak tema eklendiğinde taskbar klasik windows temasıyla geliyor! Yarım-yamalak absürd bişey oluyor. Yapımcısına birçok defa hatayı bildirmemize rağmen ısrarla hatayı görmezden geliyor :N:   Kısaca, windows 7'de paylaştırmak üzere farklı kaydedilmiş veya geçerli sistemde kurulu bir temayı Windos 7 kurulum iso'suna varsayılan olarak kurulması nasıl sağlanır? Bir arkadaş bu konuyu detaylı anlatırsa sevinirim. DISM ile bu işi yapmanın bir yolu yokmudur? Az çok DISM kullanmayı öğrendim çünkü.   NOT; forumda konuyla ilgili iki topik buldum ama yazılanlar yetersiz ve detaylı açıklayıcılıktan uzak. İkisinden de pek bişey anlaşılmıyor.
  7. @Motun Aynı konu açıldı evet ama netice alınamadı maalesef. Konuyu sonuna kadar okuma zahmetinde bulunsaydınız sonuçsuz ve havada asılı kalmış bir sorun olduğunu görürdünüz. @MAKINCI, Üstadım sana zahmet olmazsa autoit kodunu "USB Safely Remove" kısayolunu silecek şekilde katılımsız .exe olarak düzenleyip verebilrmisin? Autoit'ten hiç anlamıyorum çünkü :whistle:
  8. Windows 7'de tüm kullanıılar için geçerli olacak (admin, kullanıcı ismi falan farketmeksizin) masaüstüne atılan kısayolu silecek bir .exe, bat veya reg dosyası nasıl oluşturulur? Kısayolun ismi "USB Safely Remove" Bu program katılımsız kurulurken masaüstüne gereksizce kısayol atıyor. .   Katılımsız kurulumda bu kısayolu silecek nasıl bir yol, dosya yöntem vs önerirsiniz?
  9. Uzatabilirsin. Hatta turbo bile takabilir, dolma falan da sardırabilirsin! Hey Allahım yaa işiniz gücünüz yokmu sizin kardeşim? Saçma sapan, şeylere takılıyor üşenmeden birde konu açıyorsunuz.
  10. Çalışma ve videolu anlatım için arkadaşa teşekkürler,   Ancak Sysprep ile yapılan "install.wim update" ve program entegresi yöntemini açıkçası sağlıklı, %100 sorunsuz ve temiz bir yöntem olarak bulmuyorum. Bu düşüncemi destekler nitelikte geçerli sebeblerim oldu çünkü. Şöyleki;   1- Diğer topikte başka bir arkadaşın anlattığı yöntemdeki gibi önce HDD'yi ikiye böldüm "C" ve "D" partionları olarak. "D" de hiçbirşey yok direk formatlı partition.   2- Sonra D ye daha önceden net'e bağlanabilsin (güncellemeleri alabilmesi için) diye sadece lan driver entegre edilmiş ve "hiç oynanmamış, orjinal lisanslı" ikinci işletim sistemini kuruldu.    3- Sisteme 7zip'ten başka hiçbir program kurulmadı ve windows update sitesinden sistemi full güncellendi   4- Ardından eski sistem yani "C" 'den sistem açıldı ve Gigamex2 ile (sadece "check" işaretli olarak) D'de ki sistemin imajı alındı. (ayarlardan "verify" işaretli olunca hata mesajı veriyor gigamex2)   5- Sonra full update'li "install.wim" dosyasıyla test için iso oluşturup yeni sistem kuruldu.     Nihayetinde, ne kadar kolaymış işte budur olay demiştim ki, saçma-sapan ve mantıksız şeyler oluşmaya başladı! Misal; MPCHC-BE video oynatıcısını kurmaya çalışırken enteresan şekilde setup dosyası daha önceki sistemde kurulu bana özel ayarlarla orjinal setup dosyası default olarak kurulmaya başladı! :dribble: Sonra teracopy ile dosya kopyalayım dedim, kel-alaka durduk yerde sistem "admin" yetkisi isteyeme, sormaya vs başladı falan filan. Eski sitemle bi-şekilde ilişkiye girmişti bellki yada kalıntıları bünyesinde barındırıyordu her nasılsa artık!   Kısacası, bu kadar özenli, temiz, dikkatli ve aynen yazılıp-çizildiği gibi çalışılan bir yöntemde böyle anlamsız hatalar alınıyorsa o işte hayır yoktur derim ben! Belkide sysprep denilen yöntemi ya ben becermiyorum. Ya da sistemde ciddi hatalar veya eksiklikler var... :thumbsdown:
  11. Arkadaşlar bu DISM kodlarında işlem tamamlanınca kendisi otomatik olarak exit yapıyormu yoksa işlemler bitince özel bir komut (unmount komutu) vermek mi gerekiyor? Test için deneme yaptım ancak bir güncelleme dosyası için hata mesajı verdi ve en son satırda "....Devamı..." vs gibisinden birşey yazdı kaldı! CMD komut penceresini direk kapatıp otomatik oluşan WIN7 klasörünü silmeye kalkınca ise sistem silmeye izin vermiyor!!   Galiba unmount yapılması falan gerekiyor ama nasıl? :innocent:   NOT; Birde oluşan "WIN7" klasörü tüm entegre (update) işlemleri sonrası eğer herşey yolunda gitmişse "kendiliğinden siliniyormu" yoksa install.wim dosyasıyla birlikte klasörde kalıyormu?
×
×
  • Create New...