Jump to content

temonas

Üye
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by temonas

  1. En güzeli satranç oyunudur. Hele birde evde büyük ekran bir smart / android tv varsa.. Fiziksel takım satın alarak evde mutfakta - salonda masadada oynayabilirler. Ebeveynlerine söyle birde bunu denesinler, okeyden daha güzeldir ve dahada çok bağımlılık yapar. Eğer satranç oynamayı bilmiyorlarsada bir yolunu bulsunlar, öğrensinler. Benim tavsiyem budur.
  2. Bu çalışma pratik kullanım amaçlı araçlar arasında -bence- en faydalılardan biridir. Bir çok kullanıcınında bunu böyle düşündüğünü ve değerlendirdiğini düşünüyorum. Ama konuya / çalışmaya alaka yinede yetersiz. Yani konu ve çalışma hakkettiği ölçüde değerlenememiş. Ne yazıkki bu bir gerçek. Belki tanıtım ve reklam eksikliğidir. Benim bu kısa değerlendirmem belki bir nebze bu eksikliğin giderilmesinde katkı sağlar. TNCTR forumdaşları lütfen konuya alaka göstersinler ve mephistooo2'ye teşvikçi olsunlar. Konu ve çalışma en son güncellemeyi 20 Ekim 2019'da almış. Bu bayağı bir zaman geçtiğini gösteriyor. Bence bu çalışma mutlaka yeni bir güncelleme almalı ve dahada faydalı ve kullanılabilir hale getirilmelidir. Arkadaşımızdan bunu rica ediyoruz. Lütfen..
  3. Hocam, Universal Restore sürümlerin kullanılması biraz allengirli (daha doğrusu uğraştırıyor) bildiğimce. Ama herhalde son sürüm Acronis True İmage yazılımlarında kendinden universal restore özellikleri var ve özel bir çaba harcamadan bunu yapabiliyorlar. Yapman gereken sadece hazırda olan imajı normal şekilde restore etmek. Bu restore sırasında yazılımın yabancı driver'ları görerek ve anlayarak o donanımlara driver yüklemesi yapmaması lazım. Onları geçecek (atlayacak) ve imajdan diğer kalanları yüklemeyi gerçekleştirecektir. Daha sonrada imaj atılımı gerçekleşen PC'nin başlatılması srasında -boot olayının gerçekleşmesi sırasında- yeni yüklenmiş işletim sistemi ya driver'ları olmayan donanımları otomatik yükleyecek yada sistem açıldıktan sonra -varsa- eksik / bozuk sürücüleri kendin elle yükleyeceksin. Bu anlattıklarımı ben kendim henüz denemiş değilim fakat internette farklı platformarda bu bilgi ve tariflere yer yer rastladım (şu anda sana bir link gösterebilecek durumda değilim). Bir denemekte fayda var diye düşünüyorum hoca. Son sürümler ile bu denemeyi yapmalısın. Mesela 2018 - 2019 - 2020 sürümleri gibi.. Kolay gelsin.
  4. Universal Restore niye?.. Son senelerde çıkan sürümler zaten kendiliğinden bu universal restore fonksiyonlarına sahip olmuyormuydu? Öyleyse?.. Bilmediğim bir şey varsa öğrenmek isterim.
  5. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
  6. Bu çok farketmez. Yükleme / kurulumdan sonra nasıl olsa update olacak. Orjinalden, Microsofttan şaşmamak lazım işletim sistemlerinde (Özel uğraşı ve ihtiyaçlar hariç elbette).
  7. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
  8. https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
  9. "Kafa karıştıran tarih" bende 29.05.2019 ve 4,5 senelik PC'me ne o tarihte nede başka herhangi bir zamanda format atmıştım. İlk format yada son format diye birşey yok yani. Ürün markalı ve oradan işletim sistemi yüklü gelmişti (ama 29.05.2019 tarihinde özellik güncellemesi yapmış, sürüm yükseltmiştim). Yoksa haberim yoktuda benim sistemimi senmi formatladın abdulhey
  10. PC'yi (laptop) 2015 Eylül'de Windows 10 yüklü (lisanslı) olarak satın almıştım. O sıralar Windows 10 işletim sistemi henüz 1 senelik bile değildi ve Türkiyede bu işletim sistemiyle yüklü PC satışları daha yeni başlamıştı. Ben PC'yi 2015'te aldım ve o tarihten bugüne hiç format atmadım ve sıfırdan yükleme yapmadım; bugüne hep windows özellik güncellemesi yüklemeleriyle geldim Format tarihi değilde Mayıs 2019 özellik güncellemesi tarihi olmalı. Zira o güncelleme bugün olan güncelleme gibi değildi; sanki windows yeniden yüklenmişti ve bu yüklenme çok uzun sürmüştü. Belki o algılandı ve tarihte ona göre verildi.
  11. ..Hemen arkasındanda 1909 update geldi. Bende şu anda update yüklemesi devam ediyor Edit: .. Ve 1909 Özellik Güncellemesi tamamlandı; 1903'ten 1909'a yükseldim. Çok kısa sürdü, Sadece bir kaç dakika.. Fakat niye yüklenme tarihi 29.05.2019, anlamadım.
  12. "Gereksiz" dememiştim, yanlış anlaşılmış. Zaten bunu diyemezdim, böyle bir yargıda bulunamazdım. Zira konuyu tam olarak bilmiyordum, problemimde buydu ve bunu sormuştum. Yani öğrenebilmek ve konuya vakıf olabilmek içindi sorduklarım. Bunu yaparkende elbette "iş zorlaştırılmış olmuyormu" diye sormuş, bu şüphemide belirtmiştim. Gerek cevabındaki belirttiklerin gerekse verdiğin linkteki -ve devamındaki- videolarda anlatlanlar benim için aydınlatıcı oldu. Vardığım sonuçlar şöyle: Bazı hallerde bu kurulum yöntemleri ve haliyle bu kurulumlarda kullanılan programlar gerekli olabiliyor. Mesela modifiye sistemleri kurma hallerinde karşılabilecek problemleri yada problem ihtimallerini yok etme gibi.. Ayrıca bu yöntemlerde kullanılan programların sistem kurma dışında kullanılabilir bazı ek fonksiyonlarının bulunması ve bunlarında ihtiyaç hallerinde kullanılabilmesi gibi (sistem klonlama vs).. Ama bu tür çalışmalar esasta zevk için ve teknolojik konularda kişisel gelişimi artırmak için yapılıyor. Herhalde öne çıkan yanda bu oluyor. Doğrumu anlamışım mefistooo2? Teşekkürler @mefistooo2, teşekkürler @crasadure
  13. -ISO Yönteminde bence kurulum yeterince kolay, problemsiz ve hızlı (Kaldıki 10 dakika önce veya sonra çok önemli olmaz). Sizlercede öyle değilmi? - Eğer öyleyse Dsim++, Wim vs kurulumlara ne gerek?.. Bunlar kulağı tersten tutmak gibi nispetende olsa uğraştırıcı ve zorlayıcı olmuyormu? Bunların ISO kurulumlara göre avantajları ve tercih sebepleri nedir? - Ve hatta -özel durumlar haricinde- bunların hiçbiri ile uğraşılmadan doğrudan MediaCreationTool gibi bir aracın kullanılması en kolayı ve problemsizi olmazmı (Online şartlarda doğrudan kurulum yapılabilir yada kurulum için dosyaların temini ve sürücünün / yükleme aracının oluşturulması sağlanabilir)? En azından Windows 10 için bunlar geçerli değilmidir? Kimsenin çalışmasını küçümsemiyorum, tersine takdir ile karşılıyorum. Ama bunların -en azından- bir kısmının bana fazladan bir çaba, çokta gerekli olmayan uğraşlar gibi göründüğünü belirtmeliyim. Burada belirttiğim düşüncelerimde samimiyim. Bunlarda bir karşı çıkma, bir eleştiri ve asla bir kinaye olduğunu düşünmeyin. Esas olarak maksadım kafamdaki soruların ve belki bazı şüphelerin açıklığa kavuşmasıdır. Basit bir anlatımla bunda bana yardım edebilirmisiniz? #mephistooo2 #tnctr Sonradan düşündüm ve ilave ediyorum; bu konuda forumda özel bir başlık altında bu anlatım yapılsa.. Bana bu daha iyi olur gibi geliyor. Böyle olursa o muhtevadan daha çok kimse faydalanabilir.
  14. İlk defa anlattığın bir konuyu anlayabilme hususunda zorlanıyorum; .. nedir? Hangi durumlarda nasıl yapılır? Not: Herhalde bu işlerle çok alakadar olmadığım için anlamakta zorlandım. Belki yine işim olmayacak ama ben yinede öğreneyim, iyi olur. Belki bir gün eş dost, konu komşu için lazım olur kullanırız Edit: Cevap biraz geçikti ve ben bu arada düşündüm, olayı çözdüm. Cevaba gerek kalmadı. Benim gibi ilk anda anlamakta zorluk çekenlere olsun: Windows yüklemesinde etkinleştirmeyi (KMS) otomatik yapmak için (buda bir seçenek olabiliyor) download ettiğimiz KMS-Dijital-Online_Aktivasyon_Suite_v6.8_TUR klasörü ve OEM_KMS38 klasörü içerisindeki %OEM% klasörünü yükleme medyasındaki windows yükleme dosyalarından "Sources" klasörü içerisine kopyalıyoruz; windowsu bundan sonra yüklüyoruz. Bu şekilde yüklenen işletim sistemimizin otomatik KMS etkinleştirmeside gerçekleşmiş oluyor. Herkes hemen çözemeyebilir, benim gibilerde mutlaka vardır yada olacaktır
  15. Denetim Masasından Saat Dilimi Ayarlarını değiştirebilirsin. "(UTC) Eşgüdümlü Evrensel Saat" olarak ayarlamalısın. Bu ayarı yaptıktan sonra saat (ve takvim) düzelecektir.
  16. Bilmiyordum.. Bu faydalı bilgi için ayrıca teşekkür ediyorum.
  17. Ne yaparsan güzel yapyıyorsun @mephistooo2, tebrikler, teşekkürler. V6'ya Acronis Universal Restore nasıl ilave edilebilir? Yada ricamız olsa ilave edebilirmisin?
  18. "[DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (16 x 200)] işlemcim var" .. Dual core: Çift çekirdek https://www.chip.com.tr/inceleme/amd-phenom-ii-x2-550-black-edition_2577.html Not: BIOS Ayarlarınıda eski haline getirirsin. Bunun için BIOS ekranındayken klavyeden önce f9 ve Enter daha sonrada f10 ve Enter tuşlarsın, yeterli olur. Bu şekilde BIOS ayarları default (varsayılan) hale gelecektir. Eğer özel bir ihtiyaç falan yoksa BIOS bu ayarlarda olmalı ve tutulmalıdır.
  19. https://www.freeflour.com/windows-11-download-release-date-beta-update-concept-review/
  20. Bence en sağlam çözüm Acronis True Image bootable sürüm ile (bu sürüm için CD yada flash bellek kullanılır) sistem imajı almak ve ihtiyaç hallerinde recovery etmektir. Böylece formatada, ayarları ve programları yeniden yapmaya/yüklemeyede hiç gerek olmaz. Yeterki imaj, sistem tam stabil ve problemsiz halde iken alınsın. Alınacak sistem imajının bulundurulacağı yer olarak ikinci disk bölümü (D: bölümü gibi) seçilirse (Alınan imajın ayrıca harici bir diskte kopya/yedek bulundurulması daha güvenli olabilir) hem sistem imajı almak hemde gerektiği hallerde recovery yapmak daha hızlı ve pratik olur (15-20 Dakika civarı bir sürede imaj alınır, Recovery'de yaklaşık benzer sürelerde gerçekleşir). Arkadaşımıza ve arkadaşlara tavsiyem bu olsun. Not: Acronis Image True ile anınan imajlar sıkıştırılarak alınıyor. Mesela bende 133 GB kullanımlı sistem yüklü C: bölümü imajı 83 GB boyut ile alınıyor.
  21. Tamam, sağol inceleyeceğim. Ve gerekirse bir görüntü alırım ve burada onun üzerinden yine sorarım. İyi geceler.. Edit: Legacy sistemde problem yok SanDisk belleği seçerek enter'ladığımda boot gerçekleşiyor. Ama UEFI'de allta görünen şekillerde:
×
×
  • Create New...