Jump to content

gmkocyigit

Yeni Üye
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

About gmkocyigit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gmkocyigit's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Month Later Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

16

Reputation

  1. AM4 sakın alma. AMD 7800x3D işlemci almaya bak. "Gecikme değerlerine sakın takılma. ona bakarsan DDR2 veya DDR3 sistem kullanmamız gerekiyor." SSD'yi çok pahalıya alıyorsun 2 TB Kingston KC3000'lere bakabilirsin 6k'ya satılıyor bazı sitelerde. Şuan akakçe'de 5750 TL gibi bir fiyat çıkıyor sürekli değişiyor fiyatlar. Bence HDD alma şimdilik onun parasının üstüne SSD'den edeceğin tasarruf ile RAM'leri 32 GB yapman iyi olur. Isınma sorunları problem yaşatabiliyor bence Fan seçimin düzgün olmalı. Mesela ben Cougar MHP120 fan aldım diğerlerine göre çok çok üstün hava üfleme gücü var. Noctua NH-D15 ile 5900x 'te bu fanları kullanıyorum çok memnunum. Sıvı soğutma için bahsettiğim fandan (Cougar MHP120) 3 tane takarsan daha etkili sonuç alırsın. Fan seçiminde dediğim ürüne mutlaka gözatmalısın yada eşdeğer ürünlerde var CFM ve h2o değerleri yüksek olanlara bak. Fiyatlar değişebiliyor. Yazık etme parana. Ayrıca iCUE fan alırken dikkat et onlar kendi kontrolcüsü ile çalışıyor. Anakarta direk takamazsın haberin olsun.
  2. 2013 Yılında başka bir sitede yine kurulum anlatılmış bunu şimdi gördüm. https://4sysops.com/archives/native-vhd-boot-in-windows-8/
  3. Kendi yaptığım Lite sistemde problem çıkartmıştı ama çok bileşen silmiştim. Ama normal bileşen çıkartılmamış sistemlerde muhtemelen kurulacaktır.
  4. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler Hocam. Keşfettiğim içerikler oldukça paylaşım yapabilirim. Video çekmek istemiştim ama Telefonun kamerasında arıza var çok kötü çekiyor. Bende bu şekilde yapmaya karar verdim.
  5. Öncelikle Merhaba Arkadaşlar. VHDX veya VHD Dosyası Bildiğiniz Üzere Microsoft'un Sanal Disk Dosyası. Bu Dosyaların İçerisine İşletim Sistemi Kurabilir Yada Herhangi Bir Oyun veya Programı İçine Atıp Taşınabilir Bir Şekilde Kullanabilirsiniz. Bugün Sizlere VHDX İçerisine İşletim Sistemi Kurmayı Göstereceğim ve Bunu Boot Edip kullanacağınız. Ne Faydası Olacak Diye Sorarsanız Bir Kere Kurduğunuz Windows'un VHDX Dosyasını İsterseniz 5 Kere Kopyalayıp Boot Menüsüne Koyup Farklı Amaçlar İçin Kullanabilirsiniz. Windows Çökse Bile Bunu Yedek Olarak Kullanıp Boot Ederek Sisteminizi Kurtarabilirsiniz. Yada Harici Bir Diske Kopyalayıp Aynı Şekilde Boot edebilirsiniz. Öncelikle Kullanacağımız Programlar: 1.) Hasleo WinToHDD 6.5 Free 2.) Vhd Manager 1.5 (BlueLife / Velociraptor) 3.) EasyBCD 2.3 Hasleo WinToHDD 6.5 Yazılımının Ücretsiz Sürümü Windows’un Home sürümünü kullanmanıza izin veriyor. O yüzden Home Sürümünü kuracağım. Diğer yazılımlar zaten ücretsiz. 1.Adım İlk Önce Vhd Manager 1.5'i açıyoruz ve yeni bir VHDX dosyası oluşturuyoruz. Herhangi Bir Sürücüye Oluşturabilirsiniz. Eğer Bitlocker Açıksa O Diski Kullanmayın. Erişim Problemi Yaşabilirsiniz. Dilerseniz Sabit Boyut seçebilirsiniz. Dinamik Seçerseniz VHDX Dosyası İçinden Dosya Silince Kalan Boyut Hemen Güncellemiyor. Tercihinize Kalmış. 2.Adım Bu Adımda Farklı Bir Sürücüye VHDX Dosyasını Kaydediyoruz. 3.Adım Diski Formatlayıp Devam Ediyoruz. 4.Adım Hasleo WinToHDD 6.5 Programını Açıyoruz ve "Yeni Yükle" Seçeneğine Basıyoruz. 5.Adım İçerisinde Home Sürümü Barındıran Windows ISO Dosyamızı Seçiyoruz. 6.Adım Home Sürümü Seçip Devam Ediyoruz. 7.Adım Kurulum Yapacağınız VHDX Diskini Seçiyoruz. Zaten MSFT Virtual Disk Olarak Listede Çıkıyor. 8.Adım Bu Adımda Sürücüyü Dilediğimiz Gibi Formatlayıp Devam Ediyoruz. Yükleme Modunu Dilediğiniz Gibi Seçebilirsiniz. 9.Adım WinToHDD Yazılımı Tekrar Formatlayıp H Harfini Atadı ve Windows'u Kuruyor. 10.Adım Yükleme Tamamlandı. Artık Programı Kapatıp, EasyBCD Yazılımını Açabiliriz. 11.Adım EasyBCD Programını Açtıktan Sonra "Add New Entry" Butonuna Tıklıyoruz. "Portable/External Media" Bölümünden "Disk Image" Sekmesinden VHDX Dosyamızı Seçiyoruz ve İsim Seçmeyi Unutmuyoruz. Sonra "Add Entry" Butonuna Basıyoruz. 12.Adım "Windows11_TNCTR" Olarak Boot Menüsüne Eklendi. Artık Bilgisayarı Yeniden Başlatıp Windows Kurulumuna Devam Edebiliriz. 13.Adım Bu Şekilde Ekran Gelecek, "Windows11_TNCTR" Seçip Normal Windows Kurar Gibi Devam Ediyoruz. 14.Adım Kuruluma Başlıyor. Final Son Olarak "WinToHDD C:" Olarak Sistemimiz Kuruldu ve Kullanıma Hazır. Sistem Açıldıktan Sonra "TestWin11.vhdx" Dosyamız Kullanılmasa Bile Tam Sürücü Boyutunu Gösteriyor. Gerçekten 50 GB Kullanmıyor. Umarım İşinize Yarar. Konuyu Okuyan Herkese Şimdiden Çok Teşekkürler.
  6. Arkadaşlar bir çok Multiboot kullandım ama bu bambaşka bir şey. Özellikle destekliği ISO'ları klasörüne atıp direk boot edebiliyorsun. Acronix Cyber Protect, Windows 11, Ubuntu, Hiren Boot CD gibi isoları direk boot edebiliyor. Listesinde bir çok yazılım da var. Bir tane USB bellek ayırın kurun içine, rahatınıza bakın. Eğer sonradan Windows ISO'su falan eklemek isterseniz Direk "Windows-Installers" klasörüne atıp, direk boot edebilirsiniz. Boot listesinde direk çıkıyor.
×
×
  • Create New...