Popular Post gmkocyigit Posted April 19 Popular Post Share Posted April 19 Öncelikle Merhaba Arkadaşlar. VHDX veya VHD Dosyası Bildiğiniz Üzere Microsoft'un Sanal Disk Dosyası. Bu Dosyaların İçerisine İşletim Sistemi Kurabilir Yada Herhangi Bir Oyun veya Programı İçine Atıp Taşınabilir Bir Şekilde Kullanabilirsiniz. Bugün Sizlere VHDX İçerisine İşletim Sistemi Kurmayı Göstereceğim ve Bunu Boot Edip kullanacağınız. Ne Faydası Olacak Diye Sorarsanız Bir Kere Kurduğunuz Windows'un VHDX Dosyasını İsterseniz 5 Kere Kopyalayıp Boot Menüsüne Koyup Farklı Amaçlar İçin Kullanabilirsiniz. Windows Çökse Bile Bunu Yedek Olarak Kullanıp Boot Ederek Sisteminizi Kurtarabilirsiniz. Yada Harici Bir Diske Kopyalayıp Aynı Şekilde Boot edebilirsiniz. Öncelikle Kullanacağımız Programlar: 1.) Hasleo WinToHDD 6.5 Free 2.) Vhd Manager 1.5 (BlueLife / Velociraptor) 3.) EasyBCD 2.3 Hasleo WinToHDD 6.5 Yazılımının Ücretsiz Sürümü Windows’un Home sürümünü kullanmanıza izin veriyor. O yüzden Home Sürümünü kuracağım. Diğer yazılımlar zaten ücretsiz. 1.Adım İlk Önce Vhd Manager 1.5'i açıyoruz ve yeni bir VHDX dosyası oluşturuyoruz. Herhangi Bir Sürücüye Oluşturabilirsiniz. Eğer Bitlocker Açıksa O Diski Kullanmayın. Erişim Problemi Yaşabilirsiniz. Dilerseniz Sabit Boyut seçebilirsiniz. Dinamik Seçerseniz VHDX Dosyası İçinden Dosya Silince Kalan Boyut Hemen Güncellemiyor. Tercihinize Kalmış. 2.Adım Bu Adımda Farklı Bir Sürücüye VHDX Dosyasını Kaydediyoruz. 3.Adım Diski Formatlayıp Devam Ediyoruz. 4.Adım Hasleo WinToHDD 6.5 Programını Açıyoruz ve "Yeni Yükle" Seçeneğine Basıyoruz. 5.Adım İçerisinde Home Sürümü Barındıran Windows ISO Dosyamızı Seçiyoruz. 6.Adım Home Sürümü Seçip Devam Ediyoruz. 7.Adım Kurulum Yapacağınız VHDX Diskini Seçiyoruz. Zaten MSFT Virtual Disk Olarak Listede Çıkıyor. 8.Adım Bu Adımda Sürücüyü Dilediğimiz Gibi Formatlayıp Devam Ediyoruz. Yükleme Modunu Dilediğiniz Gibi Seçebilirsiniz. 9.Adım WinToHDD Yazılımı Tekrar Formatlayıp H Harfini Atadı ve Windows'u Kuruyor. 10.Adım Yükleme Tamamlandı. Artık Programı Kapatıp, EasyBCD Yazılımını Açabiliriz. 11.Adım EasyBCD Programını Açtıktan Sonra "Add New Entry" Butonuna Tıklıyoruz. "Portable/External Media" Bölümünden "Disk Image" Sekmesinden VHDX Dosyamızı Seçiyoruz ve İsim Seçmeyi Unutmuyoruz. Sonra "Add Entry" Butonuna Basıyoruz. 12.Adım "Windows11_TNCTR" Olarak Boot Menüsüne Eklendi. Artık Bilgisayarı Yeniden Başlatıp Windows Kurulumuna Devam Edebiliriz. 13.Adım Bu Şekilde Ekran Gelecek, "Windows11_TNCTR" Seçip Normal Windows Kurar Gibi Devam Ediyoruz. 14.Adım Kuruluma Başlıyor. Final Son Olarak "WinToHDD C:" Olarak Sistemimiz Kuruldu ve Kullanıma Hazır. Sistem Açıldıktan Sonra "TestWin11.vhdx" Dosyamız Kullanılmasa Bile Tam Sürücü Boyutunu Gösteriyor. Gerçekten 50 GB Kullanmıyor. Umarım İşinize Yarar. Konuyu Okuyan Herkese Şimdiden Çok Teşekkürler. 10 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAMIKABI Posted April 20 Share Posted April 20 Sitemize 20 gün önce üye olup bize "çetrefilli bir konuyu adım adım anlattığınız için" teşekkür ederim. Sitemize hoş geldiniz. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmkocyigit Posted April 20 Author Share Posted April 20 NAMIKABI, 16 dakika önce yazdı: Sitemize 20 gün önce üye olup bize "çetrefilli bir konuyu adım adım anlattığınız için" teşekkür ederim. Sitemize hoş geldiniz. Paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler Hocam. Keşfettiğim içerikler oldukça paylaşım yapabilirim. Video çekmek istemiştim ama Telefonun kamerasında arıza var çok kötü çekiyor. Bende bu şekilde yapmaya karar verdim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillialtay1995 Posted April 20 Share Posted April 20 Bu yöntem ile aynı şekilde modifiyeli Windows 11 Home ya da Home Single Language kurulabilir mi? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmkocyigit Posted April 20 Author Share Posted April 20 akillialtay1995, 21 dakika önce yazdı: Bu yöntem ile aynı şekilde modifiyeli Windows 11 Home ya da Home Single Language kurulabilir mi? Kendi yaptığım Lite sistemde problem çıkartmıştı ama çok bileşen silmiştim. Ama normal bileşen çıkartılmamış sistemlerde muhtemelen kurulacaktır. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmkocyigit Posted April 20 Author Share Posted April 20 2013 Yılında başka bir sitede yine kurulum anlatılmış bunu şimdi gördüm. Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillialtay1995 Posted April 20 Share Posted April 20 Ben denedim, çalışıyor. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted April 20 Share Posted April 20 akillialtay1995, 9 dakika önce yazdı: Ben denedim, çalışıyor. Çalışır tabi, çalışmasa bu görseller olmazdı ama, daha kendi sistemimde denemedim demek istedim. Tabi çalışır... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ney69 Posted April 23 Share Posted April 23 Ellerine sağlık, bahsettiğin problemler yüzünden bıkmıştım bu sebeple de yaklaşık 1 yıldır sordum.org'un anlatımı ile kullanıyorum. Please register to see this content. konu altında da vhd/x bağlantılı bir çok makale var. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeaqLe Posted April 24 Share Posted April 24 Uzun zaman böyle bir konu aradım ve ne zaman sonra karsıma geldi ne hos, Tesekkur ederım emegıne sağlık. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
relati7ity Posted May 3 Share Posted May 3 Deneme fırsatı buldum ve geçenlerde denedim fakat şöyle bir sorun oluştu. Belki de bir yerlerde yanlış yaptım. Ayırdığım sanal diski, diskimden ayırdı ve diskimde ayırdığım alan kadar azalma oldu. Bu şekilde olacak ise, bunun bir anlamı yok. VirtualBox ile 2 TB lık sanal diski, 250 gb lık ssdye takıyorum. Bana göre böyle daha iyi yani. Sizin söylediğiniz yöntemi ğer ben yanlış yaptıysam, açıklık getirirseniz sevinirim. İşlemleri yaparken fazla bakmadım buradaki anlatımlarınıza. Bazen kendim öğrenmek için, programları ilk olarak kendim kurcalarım, okumadan bakmadan... Saygılarımla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmkocyigit Posted May 3 Author Share Posted May 3 relati7ity, 5 saat önce yazdı: Deneme fırsatı buldum ve geçenlerde denedim fakat şöyle bir sorun oluştu. Belki de bir yerlerde yanlış yaptım. Ayırdığım sanal diski, diskimden ayırdı ve diskimde ayırdığım alan kadar azalma oldu. Bu şekilde olacak ise, bunun bir anlamı yok. VirtualBox ile 2 TB lık sanal diski, 250 gb lık ssdye takıyorum. Bana göre böyle daha iyi yani. Sizin söylediğiniz yöntemi ğer ben yanlış yaptıysam, açıklık getirirseniz sevinirim. İşlemleri yaparken fazla bakmadım buradaki anlatımlarınıza. Bazen kendim öğrenmek için, programları ilk olarak kendim kurcalarım, okumadan bakmadan... Saygılarımla... Sabit boyut seçtiysen sanal disk oluştururken bunu oluşturduğu zaman seçtiğin boyut kadar ayıracaktır. Yani atıyorum 50 GB yazdıysan 50 GB dosya oluşturacaktır. Dinamik seçtiysen dediğin gibi içerisine veri attıkça boyutu artacaktır. Sabit yapman daha faydalı çünkü dinamik seçtiğinde yazma silme işlemleri yaptığında dosya boyutunda kısa vadede değişiklik olmuyor. Bence konuyu baştan aşağı bir inceleyin. Güzel ve faydalı bir yöntem. VHDX Dosyasını kopyala yapıştır ekle boot menüsüne dilediğin kadar çalıştır. Denemelerini canlı canlı yaparsın, virtualbox sürekli sıkıntı çıkartıyor. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts