Jump to content

Yeni Alınan Laptop Ssd Yi Görmüyor


kamil80
 Share

Recommended Posts

 İyi akşamlar. ASUS Vivobook 15 X1502za-ej774a1 I5-1240p 8gb 1tbssd 15.6" Fullhd Freedos Taşınabilir Bilgisayar Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL Laptop aldım.Windowsu yüklemeye çalıştığımda ssd yi görmüyor.Biostan yapılması gereken bişey mi var yoksa ssd arızalımı?Arızadan yapıyorsa hemen teslim etmem lazım diye düşünüyorum.Biostan kaynaklanıyorsa Çanakkale'de yaptıttırabilirim.Hangi yolu izlemeliyim?

 

Link to comment
Share on other sites

Öncelikli olarak sistem mrb mı gbt mi ona bak sonra geri kalan işlemi farklı yontemler ile çözersin

Master Boot Record (MBR)

MBR, disk bölümlerini yönetmek için kullanılan, nispeten eski ancak günümüzde halen pek çok kullanıcı tarafından kullanılan bir bölümleme sistemidir. Depolama alanında organize edilen disk bölümlerine dair bilgiler de bu sistem tarafından tutulur. MBR ayrıca işletim sistemi için disk bölümlerini taramaya yarayan kodu barındırır.

GUID Partition Table (GPT)

UEFI standardına sahip olan bu sistem, diskin bölümlerini düzenleyen en güncel sistemdir. Yani UEFI tabanlı bir sisteminiz varsa MBR yerine GPT kullanmanız gerekmekte. MBR’nin aksine, GPT’de teorik olarak sınırsız bölüm oluşturulabilir. Yani MBR sayesinde bir diskte en fazla 4 adet birincil bölüm olabilirken GPT ile böyle bir sınırınız yoktur. Diski istediğiniz kadar bölümlere (E, F, G vb.) ayırabilirsiniz.

GPT, depolama alanı olarak da MBR’den bir adım öndedir. MBR’de bulunan her bir bölüm için 2TB sınırı, GPT’de 9.44ZB (Zettabyte) gibi boyutlara ulaşabilmektedir. Elbette bu değer sadece teorik olarak mümkün. Zira Windows işletim sistemlerinde her bir bölümün maksimum kapasitesi 256 TB olarak sabitlenmiştir.

 

peki ssd yada hdd  ozelligi nedir diye soracak olursak disk yonetimini açtıktan sonra disk0 yazan yere sag tıklayıp birimlerden görürüz

 

Please register to see this content.

Edited by casper0007
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

agriengneer  nikli arkadaşın önerisi sorunumu çözdü.İzlediğim videoda VMD yi kapatmayı önermediler.Onun yerine intel driver sayfasından indirilen bir sürücüyü kurulum halindeyken yükleyerek ssd nin tanınmasını sağladım.Her formatta aynı işlemi istiyor.VMD kapatırsak sorunu kalıcı olarak çözüyoruz.Teşekkürler iyi geceler.

Link to comment
Share on other sites

Benzer sorun oğluma yeni aldığımız Acer laptopta olmuştu. Hem VMD yi kapatıp hem de secure bootu kapatarak sorunu çözdüm.

Secure bootu kapatmak için de bios şifresi oluşturmak gerekliydi. Bios şifresi oluşturmadan secure boot menüde etkinleşmedi. Yani menüde görünüyor ama etkin değildi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...