canpolat11 Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 arkadaşlar Samsung 870 QVO 2TB 560-530MB/s 2.5"SSD aldım eski hdd nin yerine taktım biosdan gördü sıkıntı yok lakin benim bir kaç sorum olacak : disk yönetiminden disk seçip ileri deyip NTFS seçip hızlı biçimlendir seçeneğini kaldırdım simdi formatlıyor doğru bir işlemmi yapmışım ayrıyetten tek bölümmü yapayım yoksa iki bölüm veya daha fazal böleyimmi kendi samsung ssd programını da kurdum oradan bir ayar vs yapmam gerekecekmi ben bunu daha çok depolama için kullancağım 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 (edited) Üstad, hızlı biçimlendirme seçeneği sürekli aktif yapın. Yavaş biçimlendirme flash veya SSD ye hasar verir. ( O esnada elektrik kesintisi , iptal etme olasılığı veya ani durum flash yerinde oynama olursa bozabilir) Virüs vsss bulaşırsa yavaş biçimlendirme yapınız istina 2 incisi depolama yapacaksanız tek parça yapınız 3üncu NTFS gpt olarak biçimlendirme yapınız 4.üncü eger işletim sistemi kuracaksanız ssd ye iki parça bölebilirsiniz. Edited November 14, 2023 by bozart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 14, 2023 Author Share Posted November 14, 2023 cevaplarınız için teşekkür ederim OS yüklemeyi düşünmüyorum ikiye böldüm ama bazı yerlerde bölünebilir denmiş yani bir zarar veriyorsa iptal edeyimmi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awengers44 Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Üstte verilen cevaba ek olarak, yedekler için kullanacaksanız 64 kilobayt hızlı biçimlendirin. Diskten daha yüksek performans elde edersiniz ve sadece ssd ler için değil tüm diskler için bölünmesi tavsiye edilen bir işlem değildir, mümkün olduğunda işinize yarayacak diskler alıp tek parça olarak kullanmak her zaman için en yüksek performansı elde etmek demektir. Ben işim icabı genelde tek parça kullanırım ancak sistem yedeği için yine aynı diskte imaj backup için ayrı bir bölüm oluşturup bu dosyayı o kısma yedekler ve bölümün harfini kaldırıp sistemden gizlerim, böldüğüm kısım hiç kullanılmadığı için diskte performans kaybına sebep oluşturmuyor.. en azından testler de çıkan sonuç böyle. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
canpolat11 Posted November 16, 2023 Author Share Posted November 16, 2023 herkese çok teşekkür ederim baştan ikiye bömüştüm sonra birimi silip tek bölüm yaptım şu an kullanıyorum 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixus Posted November 16, 2023 Share Posted November 16, 2023 hızlı biçimlendir yapmazsan 2 tb yazar diskine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts