Jump to content

Son Sistem Bilgisayar Acayip Yavaş,Çözüm Bulamadık


devil_0610

Recommended Posts

Abiler Abcalar, yardımlarınızı bekliyorum iş bilgisayarımız oldukça ama oldukça yavaş. pcye format çekildi, kısa bi süre sonra yine yavaşladı kasadan(sanırım işlemciden) yüksek sesler geliyor. tmm bazen pcyi iş yapmaya zorluyoruz o zaman işlemci ses çıkarıyo bu doğal, fakat hiç bi iş yapmazkende pc yüksek sesle çalışıyo. yavaş yavaş hatalarda vermeye başladı corel draw ve photoshop programları falan kullanıyoruz, corel sürekli hata veriyor yaptığımız bi işi kaydediyoruz başka bi gün açamıyoruz hata veriyor. bazen msn bazen mozilla çoğu şey hata veriyor.

buda görev yöneticisi, ama şuan pc normal ve sessiz.

2enx82x.jpg

mvok1e.jpg

SİSTEM ÖZELLİKLERİ:

3,06 GHz çift işlemci (phoenix),

2 gb ram,

ATI radeon x600/x550 serisi 256 mblık ekren kartı,

160lık hdd

pcde uzun zamandır kaspersky 2010 (keyli) ve usb guard diye program var.(usb ve pcye takılan herşeyi konrol edip virüsleri tespit edip siliyor. autorun vs. virüsleri için.)

LÜTFEN YARDIMLARINIZI ESİRGEMEYİN...!!

Link to comment
Share on other sites

Kardeş,birincisi ekran kartınız o kadar da üst seviye bir ekran kartı değil.Corel Draw ya da photoshop ile çalışırken daha üst seviye bir ekran kartı kullanmalısınız bence.Diğer bir konu da sanırım modifiye bir XP kullanıyorsunuz,bence temiz,ekleme yapılmamış bir XP SP3 yüklemesi yapın.Ayrıca işlemci fanınızı kontrol edin,pislik varsa temizleyin,işlemci aşırı ısınıyor mu diye Everest programı ile kontrol edin.

Link to comment
Share on other sites

puhahaha son sistem zaman makinesiyle 2005 den geldin herhalde bize 2010 dayız biraz pc donanım araştır yazdığın sistemin orta düzey çalışması çok doğal sanki core i7 gibi tanıtmışsın..04-2005 model pc sayılır o..+ mutemelen ramin bozulmuştur artık eskimekten ramine error tes yap...

Link to comment
Share on other sites

bad sector oluşmuş olabilir hızın ekran kartıyla alakası yok bi arkadaş demiş sanki oyun oynuyon ayrıca antivirüsü değiştirmeni tavsiye ederim nod32 veya avira yükle usb guarda gerek yok çünkü antivirüslerde buluyo onun buldukarını ayrıca firefox yerine google chrome tavsiye ederim bilgisayarıma sağ tıkla gelişmiş e gir ordam performansa girip en iyi performansa tıklayıp tamam a tıkla

Link to comment
Share on other sites

Deneme amaçlı başka bir HDD takıp sıfırdan ( diğer arkadaşlarda belirtmişler ama bende önemli gördüğüm için altını çizeyim tamamen katılımsız driversiz vb temiz bir XP cdsiyle) formatla..İşyerlerinde hangi cesaretle katılımsız XP kulanırlar hala anlamış değilim..

Ekran kartın uygulamaların için çok zayıf,işlemcin hakeza.

Özellikle corel vb performans ister,dataları şişmisse epey bekletir..

Kesinlikle bu donanımı upgrade et bence..

Link to comment
Share on other sites

hepinize teşekkür ediyorum. ya tabi biraz sistemle ilgili birazcık abarttım herkez girip baksın diye :dribble:. karar değiştirdik, pcyi satacaz komplece yeni bi pc alacaz. bu elimdeki pcye ne kadar piyat biçersiniz tam özelliklerini nası öğrenebilirim size ona göre söyleyim. benim alacağım pcye gelince performans yani iş bilgisayarı alacam. rahatlıkla kullanabileceğim corel draw ve photoshop programlarında kasma yapmasın. bi fiyat ayarlarsanız sizden ricam

Link to comment
Share on other sites

bende

e6550 2.3 ghz işlemci

2 gb ram

320 gb+ 1 tb disk

x1550 ekran kartı var.

bunları niye yazıyorsun arkadaşım demeden önce sana örnek olarak yazdığımı belirteyim.

bu tür konfigirasyonu yüksek olan sistemlerin bu kadar çok hata vermesinin başlıca bir kaç sebebi olabilir.

1.işletim sistemi.(format atmışsın olmamış yine aynı)

2.Hdd denin hasarlı olması.benim hdd de aynı durumda.hdd de bad sektor taraması yaptım ancak durum aynı.oku yazma hızı 20mb/sn gibi düşük bir hızda.vs vs.

3.Ram problemi

sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun hdd nizin performansı kötü ise bu büyük bir engelleyici etken olur.

Size tavsiyem yeni bir hdd almanız yönündedir.

Link to comment
Share on other sites

biraz araştırdım bu bad sectörü, sanırım bozuk dosyaları onarırken veri kayıplarına neden oluyormuş. nası hallederim bu işi yardım edin. yada sistemi satıyımmı napıyım karar veremedim, ramlar 2 gb 533 lük acaba onunda yavaş olmasına etken olabilirmi ???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...