Jump to content

Karşı Bilgisayara Format Atmak


 Share

Recommended Posts

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

aslında ben de düşünmüştüm böyle bişey ve aklıma şu gelmişti(ben anlamam ama programlamadan anlayan bi üniversite öğrencisi tez ödevi niyetine yapabileceği bişeydir diye tahmib ediyorum)

uzaktan yönetebileceğimiz bir klavye sistemi şöyleki üzerinde ethernet girişi olan bir klavye düşünün. ve modemden gelen bir ethernet kablosunu klavyeye taktığınızı farzedin ve modemin ıp sini başka bir pc kullanıcısı girerek klavyeyi yönetebildiğini düşünün. bu şekilde olabilir ama bunu modeminde desteklemesi lazım ve klavyeninde bu iş için özel olarak üretilmesi lazım (benimki sadece hayal gücü :D lütfen aşağılayıp hor görmeyelim :D)

Link to comment
Share on other sites

Orjinal XP,Vista,7 içine girince setup.exe çıkıyor karşımıza yani kurulu windows üzerinden işletim sistemi yüklenebiliyor.Bootdan değil.Siz karşı bilgisayara girip bu setup.exeyi çalıştırırsanız kurulumdaki hangi Bölüme (C,D felan) kurulup yükleme yapılana kadar devam edersiniz.Bu süreç yüklemenin bitip ilk bilgisayarın restart ettiği ana kadar devam eder.O restart sırasına kadar teamwiewer ile olur.Ama ondan sonrasını bilemem.Daha doğrusu ondan sonrasıda karşıdaki pcnin başında oturan vatandaşa kalıyor bilgisayar adı felan girecek,tarih,saat ayarı felan.Bu sayede karşı tarafa format atmış olursunuz.Yani formatın yarısını (önemli olan kısmını) siz,geri kalanını karşı pc başındaki kişi yapmış olur.

Orjinal bir (modifiye olmayan çünki modifiye sistemler genellikle bootdan yüklenebiliyor) Windows 7 kurulum aşamaları

33dw3u1.jpg

14kigar.jpg

2qxc8wy.jpg

30sy6uh.jpg

656612.jpg

1236tsk.jpg

Bunları kendi pcmde denedim biraz önce bundan sonrasına dokunmadım :D

Edited by recep demirci
Link to comment
Share on other sites

xp dosyaları farklı sürücüde iken setup.wxw yi çalıştırırsan (tabi cd içindeki dosyaları d:\win\ gibi bir sürücüdeyken) ön yükleme dosyalarını kaydeder ve kuruluma başlar ama bunu katılımsız yada en azından driverlı bir xp ile yaparsan sonradan teamviewer kurulu gelirse bağlanman kolay olur ve driver olmadığından sorun yaşamazsın bir de eskiden nocmonkey diye bir cd vardı serverlar için uzaktan işletim sistemi kurmana olanak veriyordu linux, server 2003 filam ayarları seçiyordun başlat diyordun 45 dakikaya uzaktan kurabiliyordun çok lazımasa araştır ama ilk onu kurman gerekir kuracaksan.

Link to comment
Share on other sites

İyi fikir, ama bunu karşı kişiye nasıl transfer edebilirim?

Siz yedekleyip Upload edin karşıda ki Arkadaşınız da indirip ayıklasın.

Yada Teamviewer ile aktarın.Upload ve indirme sürelerini hesaplarsanız yaklaşık aynı hesaba gelir.

Link to comment
Share on other sites

böle bişi olnaksız kardeşim uzaktan bi dier pc ye işletim sistemi kurulumu yapamazsın göderdıgın bazı dosyalarla sadece karsı ttarafın sistemini cökmesini saglıyabılırsın :)

Tabiki boyle birşey var örneğin 2003 serverda pxe boot ve wsus serverla sadece pcnin acma tuşuna basark tüm format sistem yukleme driver update gibi işlemleri yapabilirsiniz. Tabiki local agda.

İnternet uzerinden ise usb bellege katılımsız xp hazırlarsınız netten once iso gonderirsiniz sonra bu isoyu temviewrle usb bellege yazdırırsınız daha sonra karsı pcdeki boot ayarlarını usb yaptırmanız yeterli oto ethernet driverlı xp yuklenir ve teamviewer pc xp yi kurunca tekrar temwiwer ile baglanıp diğer ayrları yapabilirsiniz.

Tabi 500- 700mb lık bir veriyi netten ne kadar zamanda gonderirsiniz o ayrı konu. Karşı pcnin varsayılan olarak usb bellekle boot edildiği dusnulurse benim için teamviewer ı bi kere calıştırması bana yetecekdir. Arkana yaslan ve izle :)

Link to comment
Share on other sites

Açık sistemde setup dan kurma hakkında

Valla vista ve win7 yi bilmem ama xp de açık sistemde yani xp yüklüydü yeniden kuruyim dedim

boot dan değilde açık sistemde cd içinde setup a tıkladım normal başladı işler sonra takıldı bi saat ben ona baktım o bana kapattım açtım boot dan yükliyim dedim hep o takıldığı yerden devam etmek istedi bi türlü baştan yüklemesi gerektiğini anlatamadım ikna olmayınca en son hdd yi söküp başka pc de format attım sonra gine kendi pc me takıp babadan kalma boot ile cd den sistemi başlatıp format ve sistemi kurdum

Sonuçta xp de bunu yaşadım tabi nedendir bilemem vista ve wın7 yi bilemem o yle bi deneysel çalışmam olmuştu

Saygılar

Edited by ULUMANİTU
Link to comment
Share on other sites

Karşı bilgisayara format yapmak, bildiğim kadarıyla imkansız bir girişimdir. Bir yere kadar eyvallah ama kurulum DOS'a düştüğü andan itibaren hiç bir erişim veya uygulama yapılamayacağını bilmeniz lazım. Çünkü ağda gerekli olan IP Numarasını alamayacak ve bilgisayara erişim kesilecektir. Bundan sonraki işlemler karşı tarafın bilgi ve yeteneğine kalıyor.

Karşı tafara yedek(imaj) yüklemekte hiç bir işe yaramaz. Bu işlem için bilgisayar marka ve donanımın birebir uygun olması gerekir.

Ağa ulaşmak için yazılımlar Windows üzerinden ve çalışıyor olmasını gerektirir. Çalışmayan bir Windows'a müdehale etmek neredeyse imkansız. Şayet erişilebilme imkanı olsaydı, Hackerlerin işi çok daha kolay olurdu.. :)

Benim bildiklerim bu doğrultudadır. Başka bilen biri varsa mutlaka yazacaktır.

Link to comment
Share on other sites

ahsettiğin isteğin sadece i7 işlemciler destek veriyor üstad

eğer her iki makina da i7 işlemciye sahipse ister internet isterse ağ üzerinden olsun mac adresi ile gerekli kurulum işlerini yapabilirsin. en azından intel yetkilisinin seminerde bize anlattığı bilgidir bu...

saygılar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...