Jump to content

Karşı Bilgisayara Format Atmak


 Share

Recommended Posts

QUOTE(emre053 @ Mar 16 2010, 21:20 ) <{POST_SNAPBACK}>
OHH salla imkansız falan ne imkansız kardeşim xp live cdlerinde network çalışıyor. Ayrıca dostan internete giremiyecegemizi yada ip alamayacagımızı nerden cıkardın? Ha sen interneti web sayfası olarak goruyorsan o ayrı.
En basitinden alışveriş merkezlerindeki yazar kasalar hani şu barkodla geçiş yapan kucucuk ekranı olan pcler normal 233mmx bilgisayar onlar ve uzerinde Ms-dos 6.22 çalışıyor. Her yaza kasa ip alıyor ve netbios protoklleri çalışıyor. Daha sonra 2003 server a baglanıyor ordanda stok verilerini çekiyor. Zaten W7 de kurtarma konsolunda nete baglanabiliyorsun yani dostan ag baglantısı yapılır yapılıyor. Genelde net bios ve ftp kullanıyor. Yonetmek içinde telneti kullanıyorum.

Ayrıca bu arkadaş imajdan diğer pclerin calışmayacagını soylemiş peki sorarrım universal restore diye birşy duymuşmu? Bana aynı agda çaloştıgımızı varsayarak yonetici şifresini versin pc si açıkken imajını alıyım + sanal makinede çalıştırayım. Sadece dosya paylaşımı acık olması ve yonetici şifresini bilmem yeterli smile.gif

Yani işin özü istedikten sonra herşey yapılır. İntel in bu konuda çalışmaları var bazı intel yongalarında pc kapalı bile olsa mac adresini pc billeşinlerine falan bakabilirsin.

Universal Restore programını çok iyi tanıyanlardanım. Acronis ismi ile geçen bu programı belki 2-3 bin kişiye hem Boot CD.iso sunu, hemde programın kendisini dağıttım. Kendi PC'nin imajını al ve git başka bir donanıma sahip bilgisayara yükle bakalım çalışacak mı? Bilip bilmeden şu programı biliyor musun veya şöyle olur deme!
Bu programla bırak imaj alıp başka bir PC'ye yüklemeyi, diğer PC'nin HDD'sini söküp bire bir aynalama(Clone) yapsan dahi çalışmaz! Çalışması için PC'ler birebir donanıma sahip olması gerekir. Sanırım bu program hakkında da bilgi edinmiş oldun!

Güzel yazmışsın ve çok iyi bildiğini zannediyorsun Emre53. Mademki o kadar bilgiye sahipsin ve bunun gerçekleşeceğini savunuyorsun, buyur benim PC'yi formatla.

Kullanıcı adım: Bay
Şifre: Bay_1947_10


Bunu yapabilmen için tüm güvenliğimi 2 gün süreyle devre dışı bırakıyorum. Eğer yaparım dersen, sana aşağıdaki yazacağım özelliğe sahip bir PC hediye edeceğim! Buradaki tüm üyelerde buna şahit olsun. İzmir'de oturuyorsan gelir kendin evden alır gider ve güle güle kullanırsın. Başka yerde isen, bana adresini PM ile iletir ve sana kargo ile gönderebilirim. Yurtiçi KARGO bana çalışıyor zaten. smile.gifPekiyi bunu yapamazsan, bana buradaki üyeler huzurunda, çokbilmişlik yapmışım özür dilerim diyecek misin?

Şurada haklısın; Telnet üzerinden erişim sağlama imkanı var. Fakat, format işlemi yapacak arkadaşın bu hususta hiç bir bilgisi olmadığı için, ben böyle yazmak durumunda kaldım.
Neyse; Ben sözümdeyim. Sende bunu kanıtla ve görelim..Halep ordaysa, Arşında burda. Bilgisayarım 7/24 saat açık ve server olarak çalışıyor..
Format için sana başarılar temenni ederim. clapping.gif

Şunu yazmak durumundayım; Başkalarından yardım alarak yapmayacaksın! Uzaktan bunu yaparsan, PC'yi almaya geldiğinde benim gözümün önünde ağa bağlı diğer bir bilgisayarıma aynı işi yapacaksın! Bunu yaparsan, Asus P5KC anakartlı ve Intel Core2 Quad Q9300 2.50 GHz 2 GB RAM ve son derece güzel bir bilgisayarı hediye edeceğim..

 

Kampanya hala geçerli mi :D

 

Bunu indir d'ye at team ver bakalım atılıyor mu atılmıyor mu format.

http://www.tnctr.com/topic/207992-sercan-xp-v2-eylul-2012-teamden10-dkda-format/

Edited by RoyalCrown_SeRCaN
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

karşı tarafın bilgisayarına format atabilirsin cok kolay önce bilgisayarını cd den calışan bir işletim sistemiyle başlat ama bu cd de uzaktan erişim programı team wiever gibi bir program kurulu olsun.bilgisayar işletim sistemi cd den calıştığı icin harddiskle ilişkisi olmuyor ve cd den calışan işletim sistemini başlattıkdan sonra teamwiever ile bağlantı kur.sonra istediğin partları yani bölümleri girip bicimlendir yada bölümlere ayır istediğini yap.Ama bu işlem sadece format atmak icindir.


yada karşı tarafın bilgisayarına ms dos yoluyla girip format atabilirsin. ama ms dos programların olması lazım bunu icin

Link to comment
Share on other sites

karşı tarafın bilgisayarına format atabilirsin cok kolay önce bilgisayarını cd den calışan bir işletim sistemiyle başlat ama bu cd de uzaktan erişim programı team wiever gibi bir program kurulu olsun.bilgisayar işletim sistemi cd den calıştığı icin harddiskle ilişkisi olmuyor ve cd den calışan işletim sistemini başlattıkdan sonra teamwiever ile bağlantı kur.sonra istediğin partları yani bölümleri girip bicimlendir yada bölümlere ayır istediğini yap.Ama bu işlem sadece format atmak icindir.


yada karşı tarafın bilgisayarına ms dos yoluyla girip format atabilirsin. ama ms dos programların olması lazım bunu icin

bahsedilen formattan kasıt işletim sistemi kurmaktır.

Link to comment
Share on other sites

[spoiler]Universal Restore programını çok iyi tanıyanlardanım. Acronis ismi ile geçen bu programı belki 2-3 bin kişiye hem Boot CD.iso sunu, hemde programın kendisini dağıttım. Kendi PC'nin imajını al ve git başka bir donanıma sahip bilgisayara yükle bakalım çalışacak mı? Bilip bilmeden şu programı biliyor musun veya şöyle olur deme!
Bu programla bırak imaj alıp başka bir PC'ye yüklemeyi, diğer PC'nin HDD'sini söküp bire bir aynalama(Clone) yapsan dahi çalışmaz! Çalışması için PC'ler birebir donanıma sahip olması gerekir. Sanırım bu program hakkında da bilgi edinmiş oldun![/spoiler]

sadece gülüyorum diger konularda bilgim yok ama bu konuda sadece gülüyorum..

Link to comment
Share on other sites

slm arkadaşlar teamwiewerle  karşı pc ye kısmi olarak format atmak mümkün ben istanbuldan izmirdeki bir arkadaşımın pc sine formatı attım gerekli ortamı şöyle sağladık face üzerinden şifre göndermek için bağlantı kurdum şifreyi girip teamla masa üstüne bağlanıyorsun arkadaşım win 7 kuracaksan D sürücüsüne 7 iso dosyasını yerleştir sonra üzerinde sağ tıkla winrarla aç şıkkına tıkla sonra setup exe ye tıkla bekle kurulum sayfası gelecek kurulum için gerekli işlemlere başla kurulmaya başladıktan sonra bağlantı kopacak bundan sonrasında arkadaşın kurulum bitene kadar kendi gerekli olanı yapması gerekiyor diyelimki kurulum bitti arkadaşın teamı kurup faceden şifre yi vermesi gerekiyor bundan sonra karşı pc ye  dilediğin dosyayı teamla transfer eder istediğin herşeyi kurabilirsin tek sıkıntı restart larda face den şifre göndermek oluyor anlayamadığın bir şey varsa sorabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

 

QUOTE(TuTaMixx @ Mar 16 2010, 15:00 ) <{POST_SNAPBACK}>
 
 
 
sen bunu karşı bilgisayarda dvd veya cd yok diyemi yapmak istiyorsun ?

Ayynen öyle.

 

flash tan atın o zaman 
Veya uzaktan formak hakkında bilgi almak istersen ;

formmat harddiski temizleyip yeni sistemi kurmaktık senin istediğinin olabilmesi için team viewerin açık olabilmesi lazım. Formatta programlarıda temizlerken nasıl o prograı çalışır vaziyette tutabilirsinki...

Aa şunuda deeden geçmeyeyim ben hardisskime  Win 8.1 kurudum sonra harddiskimi bambaşkabir kasaya taktım çalıştırdım driver sorunu yaşarı demiştim ama yaşamadım sende

ya flashtan yada harddiskini kendi kasana bağlayarak yapabilirsin 

Diyecekleri bu işallah yardımım dokunmuştur (ayrıca bütün yorumları okuyamadımbenden öncede bu bilgiler verilmiş olabilir)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...