Jump to content

Windows 7 Kullancılarına Uyarı!


muselmansuffe

Recommended Posts

Windows 7 Kullancılarına Uyarı!

Microsoft yetkilileri, Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 kullanıcılarını yeni keşfedilen bir açık hakkında uyardı. Bahsi geçen açık sistemi nasıl etkiliyor, korunmak için neler yapmalı?

Microsoft, Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'nin 64-bit'lik sürümlerini kullananları keşfedilen bir açık hakkında uyardı.

Bahsi geçen hata Windows'un grafik arayüzünü oluşturan görüntü sürücüsünde tespit edildi. Yapılan uyarıda "Aero" arayüzünü kullananların bu açığa maruz kaldığı belirtildi.



e0gtl.jpg

Açık, Aero arayüzünü kullananları etkiliyor


Mevcut bu açık hacker'lar tarafından değerlendirilirse sistemin çalışmayı durdurup, yeniden başlamasına neden olabiliyor. Açığın değerlendirilmesi için, kullanıcının tuzak bir site üzerindeki özel olarak hazırlanmış görseli indirip, açması gerekiyor.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada bu açığı kapatacak güvenlik güncellemesinin çok yakında yayınlanacağı belirtildi, o zamana kadar uzmanlar Aero arayüzünü devre dışı bırakmayı tavsiye ediyorlar.


Kaynak: shiftdelete
Link to comment
Share on other sites

Lutfen yeni bir işletim sistemi icin yinemi acık yamalı bohca gıbı ıfadeler cok gulunc gecmıste cıkan sıstemlere bır goz atın sora cıkan acıklara dua edersınız(xp 98 vista 'daki acıklar bunların yanında hıc kalır )

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar, dünyada yüzmilyonlarca kişinin kullandığı, kendisi için her gün türlü sürücü,program vs. yayınlanan, milyonlarca satır koddan oluşan bir sistemden bahsediyorsunuz.

Bunca kişinin kullandığı bir sistem için elbette açıklar keşfedilecek,elbette yama çıkacak,elbette her hafta güncelleme listesinde 3-4 tane güncelleme göreceksiniz.

Dünyadaki hiç bir işletim sistemi hatasız,açıksız,problemsiz değildir.

Windows değildir,Mac de değildir,Linux da değildir.

Elbette her yazılımın bir hatası,açığı bulunacak ve bunlar zamanla düzeltilecektir.

Siz Mac,Linux için açık bulunmuyor,güncelleme çıkmıyor mu sanıyorsunuz? Onlar için de uğraşılıyor fakat bu yazılımların kullanım oranlarına baktığınız zaman Windows'tan çok geride olduklarını görürsünüz.Yani açık bulunsa bile bu çok fazla kişiyi etkilemiyor.Ayrıca kullanım oranı az olduğundan hackerlar fazla uğraşmıyor bu sistemlerle.Bu yüzden tabii ki pratikte bu sistemler 'virüs bulaşmayan,açıksız' sistemler olarak biliniyorlar.

Özet : Bir ürünle uğraşılma oranı,o ürünün kullanım oranıyla doğru orantılıdır.

Link to comment
Share on other sites

Uzunca bir süredir ubuntu ile kullanıyorum bilgisayarı,en son bi ne var ne yok diye win7 açtım,bill amca güncelleştirme vasıtasıyla yakaladı loader yöntemi ile orjinalleştirdiğim win7'yi,hepten tiksindim windows'dan... Şu aralar pardusa bakıyorum,hoş görünüyor,kurarım bi ara belki ama o ara windows'un da sonu olacak bu bilgisayarda! Bu arada morning kardeşim yazmış ;

"Siz Mac,Linux için açık bulunmuyor,güncelleme çıkmıyor mu sanıyorsunuz? Onlar için de uğraşılıyor fakat bu yazılımların kullanım oranlarına baktığınız zaman Windows'tan çok geride olduklarını görürsünüz.Yani açık bulunsa bile bu çok fazla kişiyi etkilemiyor.Ayrıca kullanım oranı az olduğundan hackerlar fazla uğraşmıyor bu sistemlerle.Bu yüzden tabii ki pratikte bu sistemler 'virüs bulaşmayan,açıksız' sistemler olarak biliniyorlar."

Aga öyle ya da böyle,biliniyor ya da bilinmiyor,birileri yeterince ticari olmadığı için uğraşmaya değer görüyor ya da görmüyor,yav neticede benim kafam rahat,zaten bütün mesele de bu.

Değil mi?;)

Link to comment
Share on other sites

Haberimiz yoktu iyimi saolun aero'yu kapattık bakalım ne olucak :D

Ayrıca morning çok iyi bir açıklama yapmış açıksız hiçbir sistem yoktur.İnanın hangisi daha fazla kullanılıyor "Windows" e o zaman Windows için açıklar daha fazla olucaktır çünki kullanım oranı yüksek ve hacker için bir o kadarda av oranı yüksek oluyor anlamına geliyor.Bu yüzden Microsoft üzerine düşeni layıkıyla yapıyordur düşünün o kadar açık çıkıyor binlerce ama microsoft güncellemelerinde direk o açık için bir yama hazırlanmış oluyor.Yani uzun lafın kısası bence antivirüs sistem açığı yamaları vsvs değil pc kullanıcısı en büyük güvenlik kalkanıdır ^_^

Link to comment
Share on other sites

Aga öyle ya da böyle,biliniyor ya da bilinmiyor,birileri yeterince ticari olmadığı için uğraşmaya değer görüyor ya da görmüyor,yav neticede benim kafam rahat,zaten bütün mesele de bu.

Değil mi? ;)

Tabii pratikte öyle işte,dediğim gibi.

Kullanım oranı fazla olan bir şeyi kullanıyorsan onun dezavantajlarına da alışmak zorundasın.

Yani Windows kullanıyorsan virüslere,güncellemelere vs. alışmak zorundasın.

Buna alışamadıysan zaten çözüm kullanım oranı az olan şeye yönelmektir.

Yani virüs,güncelleme vs. istemiyorsanız çözüm Linux (ya da Mac)

Link to comment
Share on other sites

Bonetlerin bulunduğu win7 de herzaman açıklar çıkacaktır.Daha fırından yeni çıkan bu işletim sistemi olan win7,fırıncılar nasıl her gecen gün çıkardıkları ekmeklerin kalitesini artırırken de ms de kendi imalatanın kalitesini artırmak için tespit ettikleri açıklar ile artıracaktır.Saygılarımla.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...